|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
νομιζω οτι εχω αναφερθει στισ λεπτομερειες του ενυδρειου μου οπως πχ μαρκα λιτρα διαστασεις ποσα φυτα εχω και τι φυτα θα βαλω και τι ψαρια θα βαλω και τι υποστρωμα εχω. δεν ξερω τελικα τι αλλες λεπτομερειες θελετε. η αληθεια ειναι ομως οτι σε οτι ρωταω ο καθενας εχει μια διαφορετικη αποψη με αποτελεσμα να εχω μπερδευτει χειροτερα. ηθελα απλα να ξερω ολα τα βηματα που πρεπει να κανω σε ενα ενυδρειο 130 λιτρων με ζωοτοκα αλλα μαλλον τελικα πρεπει να παω στο πανεπιστημιο πρωτα να μαθω φυσικη -βιολογια-χημεια και μετα να ασχοληθω με το ενυδρειο!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο καθενας σου λεει τον δικο του και μεσα σε ολους μην αποκλειεις να ειναι και οι δρομοι που δεν πανε πουθενα. Αυτα εχει η δημοσια συζητηση. Οτι χρειαζονται καποιες βασικες γνωσεις απο ολες τις τεχνες και επιστημες για τη σωστη και ανετη διατηρηση του ενυδρειου, ειναι γνωστο. Αυτο ομως δεν αποδεικνυει και τη χρησιμοτητα του σαν χομπι στον ανθρωπο?? Γιατι στην ουσια αυτο ειναι χομπι, να ασχολεισαι, να μαθαινεις, να βρισκεις λυσεις σε προβληματα, να ανακαλυπτεις νεα πραγματα, να τα μοιραζεσαι κλπ Οχι ομως οτι δεν γινεται και αλλιως. Μπορει καποιος να στησει ενα ενυδρειο μονο για να το βλεπει και χωρις να ξερει να το συντηρει και διατηρει υγειες. Τα αναθετει σε αλλον αυτα. Αυτος μπορει απλα να το κοιταζει και να το θαυμαζει. Δεν ειναι κατακριτεο. Δεν εχουν ολοι την τρελλα και το χρονο να μαθουν απο που κλανει το μπαρμπουνι, ή ποση πρωτεινη εχει η καθε ψαροτροφη, ή πως θα κανουν πιο αθορυβο το κατεβασμα του νερου απο την υπερχειληση στο σαμπ, ή ποσα ppm πρεπε να ειναι το tds της ΑΟ με σταδιο DI. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
εχω ολη την καλη διαθεση να ασχοληθω με το ενυδρειο μου κι οχι απλα να το θαυμαζω. αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη με τοσα πολλα που εχω διαβασει. τελος παντων θα το προσπαθησω κι ελπιζω ολα να πανε καλα
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ολοι ετσι ημασταν στην αρχη. Με διαβασμα σε διαφορα τοπικ και αρθρα βγαλαμε ακρη, δεν σπουδασαμε στο πανεπιστημιο ![]()
|
|||
|
|||
![]()
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΕΣΤΗΣΑ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ. ΑΠΟ ΦΥΤΑ ΕΒΑΛΑ ΑΝΟΥΒΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΨΑΡΑΚΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΕΜΑΚΙ ΞΙΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑ ΧΑΡΕΜΑΚΙ BLACK MOLLY. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 28. PH 7,4. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΑΜΜΩΝΙΑ ΣΤΟ 1ppm. ΜΕΙΩΣΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ, ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ, ΤΣΕΚΑΡΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΑΜΜΩΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΑ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΗΝ ΑΜΜΩΝΙΑ?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
με την εισοδο των ψαριων;
|
|||
|
|||
![]()
ναι η αμμωνια ανεβηκε αφου εβαλα τα ψαρακια μου.το θεμα ειναι οτι δεν πεφτει απο τοτε κι εχουν περασει 15 μερες. τα ψαρακια τα εβαλα αφου ειχα στρωσει το ενυδρειο. το θεμα ειναι οτι εχω μπερδευτει γιατι αλλοι μου λενε οτι φταιει οτι κανω συχνες αλλαγες νερου κι αλλοι μου λενε οτι πρεπει να κανω αλλαγες νερου συνεχεια μεχρι να πεσει η αμμωνια. πηρα ενα υγρο που ριχνει την αμμωνια αλλα δεν το εχω βαλει μεσα γιατι δεν ξερω αν κανει καλο τελικα.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Καλημέρα σου, Η αμμωνία θα πέσει μόνη της όταν στρώσει το ενυδρείο σου. Μέχρι τότε κάνε μετρήσεις, αλλαγές νερού καθημερινά, λίγο φαί, και όχι καινούρια ψάρια. 28 βαθμοί θερμοκρασία είναι πάρα πολύ για τα ψάρια που έχεις. Μείωσε την στους 24 βαθμούς !!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γράψε αν μπορείς και τι φίλτρο έχεις τώρα με τα υλικά του...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Την επαθα σαν αρχαρια | paraskevi_gr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 29-11-10 21:59 |
αρια γλυλου νερου | zissis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 08-01-09 20:42 |
Beta ζηταει βοήθεια! | stefstav | Bettas | 6 | 24-09-08 00:40 |
Αρχαρια-Προβλημα | vasogr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 30 | 14-02-08 00:29 |