Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων

Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-12-10, 08:24
vassibo Ο χρήστης vassibo δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ν. Φιλαδελφεια (Αττικης)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis Εμφάνιση μηνυμάτων
ριξε αρκετο διαβασμα στα φυτεμενα...υπαρχει σωρος πληροφοριων και κυριως δεν υπαρχουν "ξερες" απαντησεις σε οσα ρωτας...τι λιπασμα?? για ποια φυτα? για αυτα που εχεις ? η για αυτα που θα βαλεις?? με τι φωτισμο και τι ρουτινα? διοξειδιο? υποστρωμα?? κ.τ.λ. κ.τ.λ. για καθε ερωτηση σου με αυτη τη μορφη μπορω να σου κανω αλλες δεκα...
ανοιγε καλυτερα ενα θεμα ανα κατηγορια..ετσι που τα γραφεις ολα μαζεμενα δυσκολα παιρνεις απαντησεις....και επισης να αναφαιρεις και τις λεπτομερειες του ενυδρειου σου και της ρουτινας σου...ετσι βοηθας τον κοσμο που θελει να σε βοηθησει...
γατοψαρα μη βαλεις αλλα....θελουν διαφορετικο νερο.

!!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-12-10, 11:10
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από vassibo Εμφάνιση μηνυμάτων
!!!!
δε ξερω αν αυτα τα θαυμαστικα ειναι συγκαταβασης (συμφωνης γνωμης) ή εκπληξης....αλλα οπως και να εχει μου δινουν αφορμη ωστε να απολογηθω για τον τονο που εγραψα....
επειδη απειχα πανω απο βδομαδα απο το φορουμ και μπαινοντας βλεπω 15 σελιδες αδιαβαστα μηνυματα και με μεγαλη χαρα θα μπω και στη διαδικασια της κρισης για το διαγωνισμο ( ) ο χρονος ειναι πιεστικος και προσπαθησα και σε αυτο και στα αλλα ποστ να "πιασω" την ουσια και να υποδειξω οτι θεωρω σωστο χωρις να προσεχω το λογο μου που ισως φανει ξερος και αποτομος...ή αν θελεις "δασκαλιστικος". δεν εχει αυτο το σκοπο παντως ουτε αυτο το πνευμα στην ουσια..αλλα ειναι γεγονος οτι αν ενας αρχαριος κανει ερωτησεις σε ενα ποστ απλως "για τα παντα" δε θα παρει απαντησεις...ή θα παρει πολυ συγκεχυμενες...
ανα κατηγορια λοιπον οι ερωτησεις και με λεπτομερειες απο τη μερια σου θα σου επιφερουν περισσοτερη βοηθεια.
ευχαριστω για την κατανοηση.
Παλιά 10-12-10, 13:23
ROULAMID Ο χρήστης ROULAMID δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

νομιζω οτι εχω αναφερθει στισ λεπτομερειες του ενυδρειου μου οπως πχ μαρκα λιτρα διαστασεις ποσα φυτα εχω και τι φυτα θα βαλω και τι ψαρια θα βαλω και τι υποστρωμα εχω. δεν ξερω τελικα τι αλλες λεπτομερειες θελετε. η αληθεια ειναι ομως οτι σε οτι ρωταω ο καθενας εχει μια διαφορετικη αποψη με αποτελεσμα να εχω μπερδευτει χειροτερα. ηθελα απλα να ξερω ολα τα βηματα που πρεπει να κανω σε ενα ενυδρειο 130 λιτρων με ζωοτοκα αλλα μαλλον τελικα πρεπει να παω στο πανεπιστημιο πρωτα να μαθω φυσικη -βιολογια-χημεια και μετα να ασχοληθω με το ενυδρειο!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-12-10, 16:12
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ROULAMID Εμφάνιση μηνυμάτων
νομιζω οτι εχω αναφερθει στισ λεπτομερειες του ενυδρειου μου οπως πχ μαρκα λιτρα διαστασεις ποσα φυτα εχω και τι φυτα θα βαλω και τι ψαρια θα βαλω και τι υποστρωμα εχω. δεν ξερω τελικα τι αλλες λεπτομερειες θελετε. η αληθεια ειναι ομως οτι σε οτι ρωταω ο καθενας εχει μια διαφορετικη αποψη με αποτελεσμα να εχω μπερδευτει χειροτερα. ηθελα απλα να ξερω ολα τα βηματα που πρεπει να κανω σε ενα ενυδρειο 130 λιτρων με ζωοτοκα αλλα μαλλον τελικα πρεπει να παω στο πανεπιστημιο πρωτα να μαθω φυσικη -βιολογια-χημεια και μετα να ασχοληθω με το ενυδρειο!
Ειναι φυσικο να γραφει ο καθενας την αποψη του και να ειναι και απο λιγο εως πολυ διαφορετικη γιατι δεν υπαρχει ενας δρομος για την Ιθακη.
Ο καθενας σου λεει τον δικο του και μεσα σε ολους μην αποκλειεις να ειναι και οι δρομοι που δεν πανε πουθενα.

Αυτα εχει η δημοσια συζητηση.

Οτι χρειαζονται καποιες βασικες γνωσεις απο ολες τις τεχνες και επιστημες για τη σωστη και ανετη διατηρηση του ενυδρειου, ειναι γνωστο.
Αυτο ομως δεν αποδεικνυει και τη χρησιμοτητα του σαν χομπι στον ανθρωπο??
Γιατι στην ουσια αυτο ειναι χομπι, να ασχολεισαι, να μαθαινεις, να βρισκεις λυσεις σε προβληματα, να ανακαλυπτεις νεα πραγματα, να τα μοιραζεσαι κλπ

Οχι ομως οτι δεν γινεται και αλλιως.
Μπορει καποιος να στησει ενα ενυδρειο μονο για να το βλεπει και χωρις να ξερει να το συντηρει και διατηρει υγειες.
Τα αναθετει σε αλλον αυτα.
Αυτος μπορει απλα να το κοιταζει και να το θαυμαζει.
Δεν ειναι κατακριτεο.
Δεν εχουν ολοι την τρελλα και το χρονο να μαθουν απο που κλανει το μπαρμπουνι, ή ποση πρωτεινη εχει η καθε ψαροτροφη, ή πως θα κανουν πιο αθορυβο το κατεβασμα του νερου απο την υπερχειληση στο σαμπ, ή ποσα ppm πρεπε να ειναι το tds της ΑΟ με σταδιο DI.
Παλιά 11-12-10, 12:28
Member

Προεπιλογή

εχω ολη την καλη διαθεση να ασχοληθω με το ενυδρειο μου κι οχι απλα να το θαυμαζω. αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη με τοσα πολλα που εχω διαβασει. τελος παντων θα το προσπαθησω κι ελπιζω ολα να πανε καλα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-12-10, 12:32
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ROULAMID Εμφάνιση μηνυμάτων
εχω ολη την καλη διαθεση να ασχοληθω με το ενυδρειο μου κι οχι απλα να το θαυμαζω. αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη με τοσα πολλα που εχω διαβασει. τελος παντων θα το προσπαθησω κι ελπιζω ολα να πανε καλα
Βαλε το να "τρεχει" και να στρωσει, προσεξε τι ψαρια θα βαλεις (οχι πολλα και ανομοιων απαιτησεων) και θα βρεις την ακρη με τα υπολοιπα.
Ολοι ετσι ημασταν στην αρχη.
Με διαβασμα σε διαφορα τοπικ και αρθρα βγαλαμε ακρη, δεν σπουδασαμε στο πανεπιστημιο
Παλιά 28-12-10, 01:32
Member

Προεπιλογή

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ. ΕΣΤΗΣΑ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ. ΑΠΟ ΦΥΤΑ ΕΒΑΛΑ ΑΝΟΥΒΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΨΑΡΑΚΙΑ ΕΝΑ ΧΑΡΕΜΑΚΙ ΞΙΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΙ ΕΝΑ ΧΑΡΕΜΑΚΙ BLACK MOLLY. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 28. PH 7,4. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΑΜΜΩΝΙΑ ΣΤΟ 1ppm. ΜΕΙΩΣΑ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ, ΕΚΑΝΑ ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ, ΤΣΕΚΑΡΑ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΑΜΜΩΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΑ. ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΙΞΩ ΤΗΝ ΑΜΜΩΝΙΑ?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές