|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μα ποιος ειπε οτι δεν σέβεται τις αποψεις των αλλων?Σιγουρα εσεις ασχολείστε περισσότερο καιρο με τις λιμνες και για αυτο εχω ακομα ενα λογο παραπανω να ακουω την αποψη σας . Ομως στο συγκεκριμένο θεμα ( δλδ οτι ειναι δυνατόν να έχουμε κοι σε φυτεμενες λιμνες ) επέτρεψε μου να διαφωνήσω γιατι οπως ειπες και εσυ σε προηγούμενα ποστ υπαρχει η δυνατότητα να βλεπει καποιος μεσω του νετ ακομη περισσότερες εμπειριες ατομων ανα το παγκοσμιο . Επιμένω λοιπον οτι υπαρχει κόσμος που τα καταφερε με επιτυχία να διατηρει κοι σε φυτεμένες λίμνες . Κανε το ένα google .Θα το δεις και εσυ . Οσο για τα νουφαρα ειμαι σιγουρος οτι εφόσον τα κατάφεραν φετος του χρονου που θα ειναι ακομα πιο δυνατά θα γεμίσουν τη λιμνη . Για τα φυτά που ειναι σε γλαστρες οσο και να προσπαθώ δεν μπορω να φανταστώ πως ειναι δυνατον να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα .Τα κοι ουδέποτε τα πλησίασαν επιθετικα ως τωρα αλλα ακομα και να το κανουν δεν νομιζω να γινει ο μεγαλος ολεθρος που ακουω τοσο καιρο .Φυσικα εδώ ειμαστε για να δουμε τη συνέχεια .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε πολύ μεγάλες λίμνες, είναι εφικτή αυτή η συμβίωση, γιατί τα ψάρια έχουν πολύ μεγάλο χώρο να κινηθούν και να τσιμπίσουν/σκάψουν σε πολλά διαφορετικά σημεία με φυτά, διαμοιράζοντας τις καταστροφές. Όταν θα ήθελα και εγώ να παρουσιάσω τη λίμνη μου κάπου στο εξωτερικό, θα μου ήταν πολύ εύκολο να πάρω 2, 3, 4 γλάστρες νούφαρα που έχω τώρα στη μικρή μου λίμνη με τα χρυσόψαρα, να τις τοποθετήσω στη λίμνη με τα κοι και να βγάλω υπέροχες φωτογραφίες. Αν βέβαια είχα κάποιο ονλάιν κατάστημα με φυτά, πάλι το ίδιο θα εκανα. Μιλώντας την άνοιξη που μας πέρασε με πολύ γνωστό όλναιν κατάστημα αφού αγόρασα κάποια φυτά, ρωτώντας αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο, να τι μου έχει απαντήσει η κοπέλα προς τιμή της: "Koi fish will damage most plants. Your koi might dig up and eat any of the plants you have chosen - it depends on the size of the fish, as bigger fish are worse". Οπότε είτε συμβαδίζεις με το περιεχόμενο της πρώτης μου παραγράφου, είτε περιμένεις να κάνεις την έκπληξη σε 3 χρόνια... ![]() Για να βγάλω τα συμπεράσματα μου, δεν έχω μείνει μοναχά από τις φετεινές μου εμπειρίες. Έχω ρωτήσει αρκετό κόσμο με τις ίδιες ανησυχίες. Πολύ θα ήθελα να είχα γεμάτη τη νέα μου λίμνη με νούφαρα, αλλά προσωπικά με χαλούσε η εικόνα που είχα στη μικρότερη μου λίμνη κάθε πρωί. Υ.Γ. Είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω και τα καλά, αλλά και τα κακά στην κατηγορία αυτή. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τις υποδείξεις μου, αλλά από την άλλη υπάρχει κόσμος που θέλει να γνωρίζει όλα τα ενδεχόμενα. Παράδειγμα, ο Θάνος εδώ που είχε τις νυμφαίες του ενώ τα ψάρια του ήταν ακόμα πολύ μικρά. Θάνο, μπορείς να μας πεις τι έκαναν τα κοι ακριβώς, που σε ανάγκασε να αφαιρέσεις τα νούφαρα?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα κοι που εχω τα εχω απο 8 ποντους και ηταν συνεχως με νουφαρα... Μετα απο καποιο μεγεθος εβγαλαν και τα βοτσαλα και ολα το χαλικι που ειχα στην γλαστρα με αποτελεσμα να μαζευω ριζες νουφαρων συνεχως... αλλα και να βγαζω καροοοοτσια βουρκου απο τον πατο της λιμνης.. Κομενα φυλλα παντου κ ενας μικρος χαμος..Δουλεια δεν γινοταν ετσι .. Εβγαλα τα νουφαρα και ησυχασα... Μονο μια γλαστρα εχει μεινει η οποια ειναι ενα με την ριζα..δεν εχει χωμα δεν εχει τπτ μεσα( του νουφαρο ζει κ χωρις τπτ..απλα να ειναι η ριζα μεσα στο νερο) ΝΑ σημειωσω εδω πως τα νουφαρα που εχω ειναι απο ποταμι και οι ριζες ειναι αρκετα μεγαλες... Ακομα με τις πολλες δοκιμες φυτων που εχω κανει μπορω να πω πως το μονο που επιβιωνε ειναι ενα που εχει λεπτα μυτερα και μακρυα προς τα πανω φυλλα( υπαρχει παντου σε ολες τις οχθες ποταμων-ρυακιων) Βεβαια σε αυτο μονο η ριζα μενει στο νερο καθως τα φυλλα σαπιζουν αν μενεουν στο νερο.. Εγω τωρα πλεον με το που βλεπω τα κοι μ με το επιβλητικο μεγεθος τους δεν με απασχολει τπτ αλλο.. Οσο για τα φυτα εχω κανει ενα μικρο δασακι γυρο γυρο απο την λιμνη και ειμαι κοπμλε ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Ξερεις ποσο το παλευουν οι ιδιοκτητες αυτων των λιμνων??? Οταν ειχα την λιμνη μου φυτεμενη (εχω ανεβασει ενα βιντεο εδω) κατα τη διαρκεια αναπαραγωγης των χρυσοψαρων τρομαξα!!!!!!!! Τα κοι εκαναν σαν τρελλα και μεσα στον χαμο που επικρατουσε οι γλαστρες ηταν ετοιμες να πετασουν ![]() Τωρα, οπως ειναι σημερα τα πραγματα ουτε για πλακα δεν θα εβαζα γλαστρες με φυτα μεσα στη λιμνη......αφησα μονο μια (προσωρινα) για τα βατραχια ![]() Φετος κατα την ιδια διαδικασια εχω χασει 2 χρυσοψαρα τα οποια εγκλοβιστηκαν μεσα σε εναν απο τους κυπερους.....οποταν εμενα καμια φωτο και κανενα βιντεο συμφωνα με αυτα που ειδα στην δικη μου λιμνη δεν με πειθουν ![]() Οπως ειπε και ο Βασιλης ειμαστε υποχρεωμενοι να καταθετουμε εμπειριες χωρις να θελουμε να επηρεασουμε κανενα αλλα να προβληματισουμε. Απο κει και περα ο καθε ενας κανει οτι γουσταρει ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ειδες τωρα μιλας πιο συγκεκριμενα . Το βιντεακι της αναπαραγωγης των χρυσοψαρων σου το ειδα και με εντυπωσιασε ! Δεν ξερω αν θα εχουν καποιο προβλημα οι γλαστρες μου αν θα κανουν το ιδιο τα κοι μου αλλα μην ξεχνας ειναι μονο 2 . Επισης δεν μπορω να ξερω το γενος τους .Αν ειναι το ιδιο γενος θα αποφυγουμε αυτη τη διαδικασια οπως καταλαβαινεις .
Εχω δει ιδιωτικη λιμνη 10δων χιλιαδων λιτρων σε σπιτι στη Λεμεσο με ολα τα κοι να αγγιζουν τα 85 cm συν . Εκει βεβαια αν εβαζες οποιοδηποτε φυτο θα γινοταν κολατσιο σιγουρα αφου δεν εχουν δει ποτε τους πρασιναδα . Πολυ καλο ειναι να καταθετουμε εμπειριες αλλα πρεπει να γνωριζουμε επισης οτι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Mini Pond στο μπαλκονι | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 11-02-08 09:19 |
μινι pond συνεχεια.... | aristomenis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 28-08-07 19:39 |
μίνι pond....προβλήματα..... | aristomenis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 03-08-07 00:15 |
Maldives underwater #1 | afrodite | Παραλία - Beach Bar | 22 | 23-11-06 20:04 |