|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Δεν αντιλεγω επειδη δεν μπορω να ξερω ακομα .Ομως τα κοι μου οταν μπηκαν στη λιμνη οπως εχω αναφερει ειχαν τεμαχισει τα νουφαρα (αρα μπορουν να το κανουν κ τωρα αν θελουν ) .Υποθετω λοιπον οτι κατι αλλαξε για να εχουν σταματησει να τα ενοχλουν .
|
|||
|
|||
![]()
Εχω κι'εγω ενα φιλο εδω στην κυπρο (στην Ακροπολη) που εχει λιμνη με κοι και μονο νουφαρα.....πολλα μαλιστα.......
καθε μερα σχεδον παλευει να διατηρηση μια ταξη μεσα στη λιμνη, αφου τα νουφαρα ειναι η μεγαλη του αγαπη. Εχει ομως και κατι αλλο!!!!! Λασπη που φτανει τα 5cm που φευγει απο τις γλαστρες (βλεπε κοι) αφου συνεχεια αναπληρωνει το χωμα σ'αυτες. Το δε νερο?? αστε το καλυτερα ειδικα το καλοκαιρι ειναι..χαλια μαυρα. Ειναι μια κατασταση δηλαδη που εχει σαν επακολουθο τα γνωστα προβληματα...
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Andros;491263]
Λασπη που φτανει τα 5cm που φευγει απο τις γλαστρες (βλεπε κοι) αφου συνεχεια αναπληρωνει το χωμα σ'αυτες. QUOTE] Μα γιατι βαζει χωμα στις γλαστρες?? Και το αναπληρωνει κιολας ενω εχει τοση λασπη στο πατο?!? Στις γλαστρολιμνες εδενα τις ριζες νουφαρων σε πετρες με μισινα απλα για να βουλιαζουν και να μενουν σταθερες στο χωρο που θελω .Και στη λιμνη το ιδιο κανω χωρις κανενα προβλημα .
|
||||
|
||||
![]()
Ενας αλλο τροπος που οπως και εσυ λες ειναι να δενω τις ριζες των νουφαρων σε πετρες...εγω προσωπικα δεν μπορουσα να τις βγαλω...ειχα κανει δεσιμο τουμπανο..
Τωρα πως στην ευχη την αλλη μερα ειδα ολες τις ριζες στην επιφανεια ακομα δεν εχω καταλαβει.. Αυτο που παρατηρω ειναι το γκαζον μου που εχει απλωσει και εχει μπει μεσα στην λιμνη..ετσι λοιπον πανε τα κοι και με εκπληκτικη μαεστρια(λες και εχουν δοντια) το κοβουν και το πετανε μεσα στην λιμνη.. Και στο ενυδρειο που ειχα 3 μικρα κοι τα εκαναν καθε μερα ανω κατω ... δυσκολο ψαρι αλλα αξιζει τον κοπο ![]() Koi rules ![]()
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=MIXALIS CYPRUS;491277]
Παράθεση:
![]() Ομως το προβλημα με τα κοι δεν ειναι μονο τα νουφαρα, αμα μεγαλωσουν αρκετα δεν καταλαβαινουν τιποτα. Οταν μεγαλωσουν και παρουν ενα σεβαστο μεγεθος οτι φυτα εχουν ριζωματα κυπερος, παπυρος, ιριδα κ.λ.π θα τις πετσοκοψουν και θα βλεπεις ριζες ειτε να επιπλεουν ειτε κατω στο βυθο και εσυ να βριζεις γιατι αυτο θα γινεται συχνα. οταν ειχα τις αντλιες βυθου αλλη δουλεια απο το να καθαριζω τον προθαλαμο των αντλιων δεν ειχα, γεμιζαν ριζες. Δεν υπαρχει τροπος προστασιας των φυτων απο τα κοι μην ακους τι λενε ![]() Και μην μου πειτε για παρτερια....αλλο τεραστιο λαθος για μενα....αποψη μου ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω οτι τα κοι δεν τα πανε καλα με τα φυτα ομως για να μην αποτρεψουμε ατομα που ενδιαφεροντε για να ασχοληθουν με αυτον τον ομορφο συνδιασμο πρεπει να σημειωθει οτι υπαρχουν παμπολες πηγες στο νετ που αναφερουν οτι μπορουμε να εχουμε φυτα με κοι (δυσκολα μεν αλλα μπορουμε).
Μερικες συμβουλες για να εχουμε καλυτερες πιθανοτερες να το πετυχουμε αυτο : Να εχουμε τα κοι μας απο μικρα με πολλα φυτα στο χωρο τους, να προστατεψουμε οσο μπορουμε τις ριζες των φυτων αφου εκει ειναι το προβλημα και να δινουμε ιδιαιτερη προσοχη στα νεα φυτα που εχουν αδυνατο ριζικο συστημα . Να ταιζουμε τα κοι μας ειδη λαχανικων . Σιγουρα παιζει ρολο και ο χαρακτηρας του ψαριου . Ειναι σαν τα χρυσοψαρα σε φυτεμενο ενυδρειο . Μπορει να τα περασουν τα φυτα για σαλατα ή να μην τα πειραξουν καθολου ..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Mόνο ο τρόπος που παρουσιάζει ο Γιάννος μπορεί κάτι να καταφέρει, με τη μόνη διαφορά στο ότι πρέπει να υπάρχει αρκετή κυκλοφορία νερού στον συγκεκριμένο χώρο, όπου να μπορούν τα φυτά να δίνουν τα πλεονεκτήματα τους στο σύστημά μας. Όσον αφορά τον επιτυχημένο συνδυασμό των δύο (φυτών - nishikigoi) έχει να κα΄νει περισσότερο με το μέγεθος του συστήματος μας. Στα 5,000 και 15,000 χιλιάδες λίτρα,τα φυτά θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί μπροστά τους, με αποτέλεσμα να τα ενοχλούν. Παράθεση:
Το χαρακτηριστικό αυτό βρίσκεται βαθιά κρυμμένο στα γονήδια του και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον χαρακτήρα του κάθε ψαριού, που ομολογουμένως έχει το κάθε ψάρι ξεχωριστά τον δικό του.
|
||||
|
||||
![]()
Αν ήταν να επιλέξω μεταξύ νούφαρο και Κοι
Τα Κοι θα έπαιρναν πόρτα με την μια. Χωρίς δεύτερη σκέψη. ![]() Και τα χρυσόψαρα καλά είναι. ![]() ![]() Τα άκουσε ο φίλος από την Κύπρο ![]() ![]() Αν καταφέρουν να με συγκινήσουν τα Κοι αλλάζει το πράγμα. Οπου και αν έχω δει, σε λίμνες φίλων κτλ. Δεν με εκανε ακομα κλικ και αμφιβάλω αν μου κάνουν. Αυτό που επιθυμώ περισσότερο στην λίμνη μου είναι να δω ανθισμένο νούφαρο. ![]() Όχι πολλά ένα ανθός να δω θα είμαι ικανοποιημένος. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Βαλε σε ενα βαζο μια ριζα νουφαρου και βγαλε το στην αυλη . Συντομα θα δεις ανθος . Φυσικα δεν ειναι η εποχη του αλλα λεμε τωρα
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 09-10-10 στις 21:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Mini Pond στο μπαλκονι | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 11-02-08 09:19 |
μινι pond συνεχεια.... | aristomenis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 28-08-07 19:39 |
μίνι pond....προβλήματα..... | aristomenis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 03-08-07 00:15 |
Maldives underwater #1 | afrodite | Παραλία - Beach Bar | 22 | 23-11-06 20:04 |