|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
έκανα άμεση αλλαγή νερού και εγώ μόλις το είδα για τα νιτρικά. Συνήθως ήταν κάτω απο 25. Ισως είναι τυχαία η μέτρηση.
Φωτισμό έχω μία λάμπα 11W (ήταν δύο και κάηκε η μία) και μετά έβαλα και άλλη μία 8W αλλά επειδή δεν μου άρεσε και τόσο το φως (σε ορισμένα σημεία ήταν σκοτεινα) έβαλα και μία ledoταινία. Φωτοπερίοδος με χρονοδιακόπτη το εχω και περίπου είναι 8 με 9 ώρες το 24ωρο. Το ενυδρείο στήθηκε αρχές Αυγούστου. Στην αρχή είχα αμωνία αρκετή μετά μειώθηκε και αυξήθηκαν τα νιτρώδη και νιτρικά τωρα τα νιτρώδη ειναι μηδεν και εχω μόνο νιτρικά. Τα νιτρικά τα ρυθμίζω με αλλαγές νερού. Που σημαίνει ότι έχει στρωθεί. Δεν ξέρω αν χρειάζεται λιγότερο η περισσότερο φωτισμό. Για σήμερα του εχω μειώσει στις 4 ώρες τον φωτισμό έτσι προληπτικά. Αν είναι σωστό ας μου πει κάποιος. Αυτό το έκανα γιατί ειδα ότι μία κίνηση είναι ο περιορισμός του φωτισμού αρχικά όταν υπάρχουν αλγες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα νιτρικα να τα κρατας κατω απο 20 ισως και 15 απο την στιγμη που δεν εχεις πολλα φυτα μεσα.Με τι μετρας,με υγρα ή στικς;Η αλγη σου βγαινει σε ολα σχεδον τα νεοστημενα ενυδρεια μεχρι να βρουν τον δρομο τους και μετα φευγει.Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να αυξησεις λιγο τον φωτισμο σου σε 8 ωρες(καλα θα κανεις να το κανεις σταδιακα,και γενικα μην παιζεις με τον φωτισμο).Το ειδος της αλγης που εχεις δεν θελει να μειωσεις τον φωτισμο σου.
|
||||
|
||||
![]()
τα φυτά είναι αρκετά θα έλεγα. 8 ώρες εχω φωτισμό έτσι κι αλλιώς να μειώσω κάτω των 8?? Γνωρίζεις ποια είδους άλγης είναι έτσι που την βλέπεις??? Μετράω με sticks εκτός την αμωνία με υγρά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για καφε αλγη μου κανει και δικαιολογητε απο το οτι ειναι φρεσκοστημενο.Βεβαια εσυ που το βλεπεις live μπορεις να κανεις καλυτερη και σιγουρη αναγνωριση της αλγης σου.Δες εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816
|
||||
|
||||
![]()
ναι αλλά τρίβωντας τα φύλλα δεν βγαίνει. Επειδή λεει για την καφέ άλγη ότι μπορεί να φύγει έυκολα με το χέρι. Εγώ να φανταστείς έβγαλα την ανούμπια με τα μεγάλα φύλλα και την έτριψα αλλα τίποτα. Ειναι σαν να ειναι ασθένεια . Υπόψιν ότι το υπόλοιπο ενυδρείο γιαλί και χαλικι ειναι καθαρό.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει να μας βοηθησεις λιγο στην αναγνωριση.Προσπαθησε να την αναγνωρισεις.Για δοκιμασε να καθαρισεις την ανουμπια με μια καθαρη οδοντοβουρτσα(αν ειναι δυνατον εξω απο το ενυδρειο)
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν την έτριψα με την βούρτσα και καθάρισε αλλά το φύλλο είναι ποιο ανοιχτό από τα υπόλοιπα που δεν έχουν ακόμα άλγη. Μάλλον ξεθώριασε από το τρίψιμο. Την καθάρισα μέσα στο νερό καθώς δεν μπορώ να βγάλω όλη την ρίζα μοπανι που ειναι δεμένη η ανούμπια αλλά και άλλα φυτά. Αν είναι η καφέ άλγη δεν πρέπει να είναι και τα χαλίκια καφέ? ή να πιάνει και σε άλλα σημεία? Αλλά και το άλλο αν δείτε (ludwigia repens στην δεύτερη φώτο)σε μερικά από τα φύλλα όχι μονο έχει πάνω αλλά μαυρίζουν στις άκρες τους. Η και σχίζονται ή κάνουν τρύπες όπως η ανουμπια.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια: μετάβαση από high-tech σε χαμηλών απαιτήσεων | aquaman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 15-08-10 15:25 |
Θέλω να φυτεύσω φυτά χαμηλών απαιτήσεων | mikeepidio | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 17-06-10 02:08 |
Μαύρα στίγματα σε φύλλα ανούμπιας | cpapakon | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 15-10-09 08:43 |
Υγρό λίπασμα για φυτεμένο χαμηλών απαιτήσεων | xontros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 15 | 21-07-08 23:19 |
Ξεκίνημα φυτεμένου χαμηλών απαιτήσεων... | John T | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 22-03-05 19:03 |