|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Φανταστικό το νούφαρο!!!!! Μπράβο Αποστόλη! Υ/Γ το ότι είναι μικρό το ανθός δεν σημαίνει ότι το νούφαρο είναι νάνος. Του χρόνου θα δήξει. |
|
||||
|
||||
![]()
οκ! εχει και μια υπεροχη μυρωδια σαν καραμελα
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν το πήρες απο ρίζα και όχι από σπόρο τοτε δεν μπορεί να είναι υβρίδιο και θα σου έλεγα ότι είναι NymphaeaPygmaea - Dwarf (Rubra) ένα απο τα πιο διαδεδομένα είδη μίνι νούφαρων
------------------------- Ακυρο αυτο που ειπα για τη ριζα . Με το να μας δωσει καποιος ριζα ξερουμε οτι περνουμε το ειδος του νουφαρου που ειχε ο κατοχος . Αρα ειμαστε σιγουροι και για το τι περνουμε (χρωμα κλπ). Αν ειναι υβριδιο ομως το νουφαρο(μητερα) τοτε θα παρουμε υβριδιο. Εκει που παντα θα ειναι εκπληξη για το τι περνουμε ειναι στους σπορους . Ειναι ενας απο τους λογους που οι βολβοι και οι ριζες νουφαρων ειναι πιο ακριβα απο τους σπορους .
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 24-05-10 στις 10:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ σήμερα έλαβα την παραγγελία μου από 100 σπόρους NYNPHAEA CAERULEAπου είναι ο μπλε αιγυπτιακός λωτός .Το κόλπο για να φυτρώσουν πιο πολλοι σπόροι είναι να τους βάζεις σε μια μικρή κούπα και όταν βλέπεις πως μεγαλώνουν να τους μεταφέρεις σε μεγαλύτερη και μετά στη λίμνη . Φυσικά οι περισσότεροι σπόροι δεν θα φυτρώσουν ποτέ όμως επειδή είναι πάμφθηνοι μπορείς άνετα να παίξεις με μεγάλες ποσότητες..
Περιμενω και αλλες 100νταδες σπόρους απο λοτούς και νούφαρα . Αν εχω επιτυχία θα τα δωσω σε οσους εχουν λιμνες αφού δεν εχω ακόμα μεγάλο χωρο για να τα βάλω (κανονική λίμνη..)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρωτες μετρησεις | Πάνος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 19-02-08 23:22 |
Οι πρωτες μου μετρησεις | taicom | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 31-01-08 22:57 |
Οι πρωτες μου Αφρικανες | fish_bill | Malawi | 27 | 25-01-08 13:37 |
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-1 | wodan | Γλυκό νερό - Γενικά | 23 | 19-07-04 17:26 |
S.O.S ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΟΨΑΡO | kassianhv | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 05-11-03 12:40 |