|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Το νέο μου "πλάνο" είναι
1. Αύξηση ανατάραξης 2. αλλάζω λίγο τις δοσολογίες του ΕΙ ώστε να έχω φωσφορικά > 1, και νιτρικά > 15 όλη το βδομάδα, όχι μόνο στο τέλος της. 3. Τον φωτισμό τον αφήνω στις 9:30 ώρες την ημέρα 4. Ανεβάζω λίγο λίγο διοξείδιο ώστε να φτάνω στα 30ppm σε όλη τη φωτοπερίοδο. Θα αφήσω να περάσουν 2-3 βδομάδες και θα σας πω τα αποτελέσματα... Αν δε δω "φως", θα πάω μάλλον για τοπική έγχυση οξυζενέ στη μαύρη άλγη, η οποία παρ'όλη την "κούρα" με το excel δεν έχει κουνηθεί. Το είδα το μπουκάλο του excel - δε λέει ημ/νία λήξης, και η seachem λέει ότι πρακτικά δεν υπάρχει λήξη, οπότε δε νομίζω να φταίει αυτό. Ερώτηση1: Έκανα ένα πείραμα χτες - έβαλα λίγους κόκκους χαλικιού καλυμένους από μαυρίλα σε οξυζενέ, και λίγους σε excel καθαρό. Το οξυζενέ άφρισε αμέσως πάνω στη μαυρίλα. Μετά 8 ώρες βλέπω μια ανεπαίσθητη διαφορά στους κόκους με το οξυζενέ - σαν να "άνοιξε"/πρασίνισε λίγο το χρώμα τους. Στους κόκκους που μουλιάζουν στο excel καμμία διαφορά! Τους έβαλα στο νερό τώρα, και θα παρατηρήσω για άλλο ένα 24ωρο, αλλά δεν θα έπρεπε κανονικά να έιχε κάνει κάποια ζημιά το excel; Ερώτηση 2: Είναι σκόπιμο να το συνεχίζω στο ενυδρείο ή τζάμπα παει; Διαβάζω παντού ότι χρησιμοποιείται με επιτυχία για BBA, αλλά δε μένα σε δοσολογία 2Χ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, και μάλλον επιβαρύνω και το όλο σύστημα έστι... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ - για το excel λες να το κοψω τελείως;
![]() Για το οξυζενέ, θα ψάξω για τη χορήγηση, και αν χρειαστεί θα ανοίξω νεο ποστ. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν εχω καμια εμπειρία με το excel οποτε ας σου πει καποιος αλλος. Για το οξυζενέ διάβασε αυτο το αρθράκι θα σε βοηθήσει http://www.malawicichlidhomepage.com...de_greek1.html
|
|
||||
|
||||
![]()
ένα update...
το excel το έκοψα τελειως - άφησα ώρες μέσα του χαλίκι με άλγη και δεν έπαθε τίποτα η αφιλότιμή! Έριξα με σύριγγα 100ml οξυζενέ στα σημεία του χαλικιού που μαύριζαν, ακολουθώντας το λινκ που βρήκα παραπάνω αλλά και άλλα που έλεγαν για δόση 3ml/γαλόνι χωρίς να παρατηρηθούν απώλειες. Μετά 2 μέρες η άλγη στο χαλίκι ξεθώριασε, έχει γίνει γκρι ανοιχτή. Σε 2 πέτρες που ψέκασα, επίσης. Σε άλλα σημεία στην πέτρα δε φαίνεται να ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα, αλλά τουλάχιστον την πέτρα τη βγάζω και την καθαρίζω... Το αρνητικό ήταν ότι το κερατόφυλο διαλύθηκε τελειως (δεν πειράζει γιατί το είχα βαρεθεί να το μαζεύω/κλαδεύω κάθε λίγο), και - ίσως το σημαντικότερο - ότι το νερό θόλωσε ελαφρά στις επόμενες μέρες. Υποψιάζομαι ότι οφείλεται στη νεκρή άλγη και κερατόφυλο. Το σχέδιο μου είναι να επαναλάβω το οξυζενέ άλλη μια φορά και μετά να ξαναβρώ τους ρυθμούς μου... Το διοξείδιο το πάλαιψα απο δω κι αποκεί αλλά δε βρίσκω ρύθμιση της βαλβίδας (μικρομετρικής) που να μη μου το σκαμπανεβάζει (ή πολύ λίγο CO2 θα έχει όλη μέρα, ή - αν την ανοίξω παραπάνω - καλούτσικο το πρωί αλλά ψηλό το βράδυ). Τα παράτησα και παρηγγειλα controller... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Juwel 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα: "Ενδιάμεση" παρουσίαση, για σχολιασμό & προτάσεις | xontros | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 42 | 16-10-08 17:33 |
"Βιολογική" vs "χημική" λίπανση | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-08-04 18:59 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |