|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλυτερα να συνδυασεις σταδιακη αυξηση του co2 (με προσοχη !) και excel σε κανονικη ομως δοση.
Αν δεις την bba να αλλαζει χρωμα, παει να πει οτι πεθαινει. Εμενα μου ετυχε οταν ελειπα για 10 μερες, να βουλωσει ο κυκλοφορητης που κανει την διαχυση και οταν γυρισα ολες οι πετρες μου ειχαν καλυφθει απο πρασινη tufted και bba. Μολις αυξησα το διξειδιο, σε λιγες μερες αρχισε να πεθαινει ετσι απλα. Ποτε ομως δεν εφυγε εντελως, απλως θες μεγενθυντικο φακο για να την δεις. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια πάντως. Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα... |
|
||||
|
||||
![]()
Καλύτερα να βρείς την λύση του προβλήματος. Από όσα γράφεις φαίνονται όλα καλά.
Το ότι κάτι δεν πάει καλά όμως είναι δεδομένο. Προσοχή στην αύξηση του excel. Αν τα φυτά σου είναι γρήγορης ανάπτυξης μπορεί να τα κάψεις (μου έτυχε όταν αντιμετώπιζα το ίδιο πρόβλημα). Και γιατί???? Γιατί κάτι μικρά σαλιγγαράκια που είχα σφηνώθηκαν στην εξαγωγή του φίλτρου (στον πλαστικό σωλήνα που μπαίνει το νερό στην δεξαμενή) και δεν είχα σωστή ροή νερού. Με μια οδοντογλιφίδα καθαρίζω κάθε βδομάδα τις τρυπούλες
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω ρε παιδιά... Βάζω excel εδώ και 10 μέρες τώρα - άρχισα από την κανονική δόση, και έχω φτάσει στη 2χ δόση (τις τελευταίες 5 μέρες).
Τα φυτά δεν έχουν επηρρεαστεί σοβαρά - ακόμα και η egeria densa κρατάει καλά (έλιωσε αλλά λίγο), ενω το κερατόφυλο σταμάτησε τη γρήγορη ανάπτυξή του αλλά τίποτα παραπάνω. Σαλιγκάρια-γαρίδες επίσης ΟΚ... Η BBA δεν φαίνεται να παθαίνει τί-πο-τα απολύτως. Έκανα κι ένα πείραμα - έριξα 2 κομματάκια από το χαλίκι που είναι καλύμένα με τη μαύρη άλγη σε λίγο excel (σκέτο) και τα άφησα για 5 λεπτά. Μετά τα έριξα πάλι στο ενυδρείο, σε μια γωνιά για να τα παρακολουθώ. μετά από αρκετές μέρες συνεχίζουν να έχουν το ίδιο χρώμα - μάυρο, χωρίς αλλαγή! Οπότε σκέφτομαι ότι αφού το 5λεπτο μπανιο σε "καθαρό" excel δεν έκανε τίποτα, μάλλον τζάμπα το προσθέτω στο ενυδρείο. Πίκρα... Επανεξετάζω όλη τη λίπανση τώρα... |
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις μπουκαλα co2?
Tι λιπανση χρησιμοποιεις?
|
||||
|
||||
![]()
Έχω μπουκάλα, με κεραμικό διαχυτήρα και με τις μετρήσεις Ph/KH έχω CO2 γύρω στο 25ppm. (τις φυσαλίδες 90/λεπτό που βγαίνουν από το κεραμικό τις "φυσάει" και η έξοδος του φίλτρου και "κυκλοφορούν" πολύ καλά).
Η μέτρηση Ph είναι με υγρό API, το ΚΗ με υγρό Sera. Παρήγγειλα και ένα Ph-μετρο μικρό, για να το διπλο-ελέγξω. Λίπανση με power4, K2SO4, KNO3, fleet, seachem iron και estimative index με dry dosing. Κατά τη διάρκεια της βδομάδας, οι τιμές κυμαίνονται σε ΝΟ3=10-20 περίπου, Po4=0.5-0.75. Για να γίνει αυτό πέφτουν περίπου 10γρ ΚΝΟ3 τη βδομάδα, 28 σταγόνες fleet. Κ2SO4 πέφτει περίπου 10γρ K2SO4 τη βδομάδα. Σίδηρος περίπου 10ml τη βδομάδα. Απο ιχνοστοιχεία, 0.05γρ power 4 τη βδομάδα. Δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι... |
|
|||
|
|||
![]()
Η προσωπικη μου αποψη, (αν και καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο) ειναι οτι ισως το πας συντηρητικα και εχω την αισθηση οτι φοβασαι λιγο τις δοσολογιες.
Αν εχεις μεγαλο ογκο φυτων δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα αυξανοντας τις δοσεις. Γιατι για να εχεις προβλημα με τις αλγες, τοτε σιγουρα καπου εχεις ελλειψη. Εξαλλου το Estimative Index ειναι ακριβως αυτο...τα δινεις ολα σε περισσεια για να μην λειψει ποτε τιποτα απο τα φυτα. Ισως σε βοηθησει αν κανεις την συγκριση με τις δικες μου δοσολογιες ανα εβδομαδα: ΚΝΟ3: 1tsp, fleet: 20-25ml, K2SO4: 3tsp, σιδηρο: 45ml, power4: 5-6gr. CO2 300-350 b/min (30-34 ppm) Ολα αυτα βεβαια κατω απο 214 W στθερα + 400W για 4-5 ωρες καθε μερα. Υπ οψιν επισης οτι μειωσα τα ΚΝΟ3 λογω ιχθυοφορτισης. Εντυπωση μου κανει για το excel ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Juwel 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα: "Ενδιάμεση" παρουσίαση, για σχολιασμό & προτάσεις | xontros | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 42 | 16-10-08 17:33 |
"Βιολογική" vs "χημική" λίπανση | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-08-04 18:59 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |