Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-08-09, 20:32
Νικατς Ο χρήστης Νικατς δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αγία Παρασκευή
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Δημητρης89 Εμφάνιση μηνυμάτων
μπορεις και να κανεις το αλλο....να χαρισεις τα ψαρια που δεν θα χρειαστεις και να κανεις μια νεα πιο σωστη αρχη
Συμφωνοι. Define please..."τα ψαρια που δεν θα χρειαστεις "......
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harris samos Εμφάνιση μηνυμάτων
λιπων βαλε ολα τα ψαρια γαριδεσ σαλιγκαρια στο 30 εκτοσ το μονομαχο κανε συνεχεια αλλαγες νερου να μι συκοσεισ αμμωνια προτηνω να παρεισ ενα μεγαλιτερο απο 60 λιτρα 100 ισωσ 120 να βαλεισ τουσ μονομαχουσ οι μονομαχοι θελουν μαλακο νερο και οξινο ph 6.5 και σκλυροτητα περιπου στο 5 gh πρεπει να βαλεισ φυτα και κρυψονεσ για να κριβοντε τα κοριτσια σου επισεισ αν θεσ μπορεισ να βαλεισ ενα κοπαδακι νεον μαζι

στο 30 λιτρα θα βαλεισ τα γκαπι και τη γαριδα και τα σαλιγκαρια με ph 7 με 7.5 σκλυροτητα πανω απο 25 gh ισωσ να εβαζες κανα δυο γκαπι ακομα .εναν αρσενικο 3 θυλικιες αλλα σε λιγο καιρο θα χριαστεις να τα δινεις η να παρεισ μεγαλιτερο ενυδρειο γεννανε σα τρελα
το σκαλαρακι μαλλον θα πρεπει να το δωσεις εχει περιπου τησ ιδιες απετισεις με το μονομαχο αλλα εχει ενα κακο συνειθιο να τσιμπαει πολυχρωμα φτερα ειναι πηραχτηρη και αμα μεγαλοσει λιγο θα στον χαλασει
Eυχαριστ'ω παρα πολύ για όλα.Τα λέμε.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νικατς : 18-08-09 στις 20:32 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-08-09, 13:37
Το avatar του χρήστη Δημητρης89
Δημητρης89 Ο χρήστης Δημητρης89 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρουπολη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Νικατς Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνοι. Define please..."τα ψαρια που δεν θα χρειαστεις ".
εγω θα ελεγα να κρατησεις αυτα που τελικα θελεις να ασχοληθεις...
για παραδειγμα αν θελεις να ασχοληθεις με σκαλαρια,δωσε ολα οσα δεν ταιριαζουν με αυτα και παρε αλλα δυο τρια ακομα σκαλαρακια....
αν θελεις guppies δωσε ολα τα αλλα και κρατα τα guppies....
ετσι καταληγεις μετα στο ποσο μεγαλο θα ειναι και το ενυδρειο που θα παρεις(βεβαια οσο μεγαλητερο τοσο το καλυτερο)

για να κανεις μια σωστη αρχη και να το ευχαριστηθεις

υπ'οψην οτι καθε χρυσοψαρο θελει τουλαχιστον 40 λιτρα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-08-09, 13:45
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Δημητρης89 Εμφάνιση μηνυμάτων
υπ'οψην οτι καθε χρυσοψαρο θελει τουλαχιστον 40 λιτρα...
Θα κατέβω στο γκαράζ να γεμίσω λάσπες το αυτοκίνητο της κυρίας Μαρίας! Να μάθει, με τις φιλοφρονήσεις και τα δώρα της!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-08-09, 19:47
Το avatar του χρήστη harris samos
harris samos Ο χρήστης harris samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην harris samos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Νικατς Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα κατέβω στο γκαράζ να γεμίσω λάσπες το αυτοκίνητο της κυρίας Μαρίας! Να μάθει, με τις φιλοφρονήσεις και τα δώρα της!
για να καταλαβω τωρα εχεισ βαλει γκαπι σκαλαρι γαριδα σαλιγκαρια μαζι με τα χρυσοψαρα ??? κατι επαθα τωρα
Παλιά 19-08-09, 20:27
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από harris samos Εμφάνιση μηνυμάτων
για να καταλαβω τωρα εχεισ βαλει γκαπι σκαλαρι γαριδα σαλιγκαρια μαζι με τα χρυσοψαρα ??? κατι επαθα τωρα
Οχι βέβαια. Κάτι έμαθα δυο-τρείς μέρες τώρα.
Τα χρυσόψαρα μόνα τους στο 10αρι (ξέρω-ξέρω αλλά τι να πρωτοκάνω
Στο 30αρι τα λοιπά. Αυριο παραγγέλνω το 60αρι. Ελπίζω σε 10-15 μέρες (τόσο δε κρατήσει το στρώσιμο πως θα ειμαι σε θέση να αποφασίσω πιο ορθά για το τι θα κρατήσω και σε τι θα καταλήξω.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis Εμφάνιση μηνυμάτων
καλως ηρθες και απο μενα!
κακη αρχη οπως πολλοι απο εμας....με διαβασμα στα λινκς που σου εδωσαν τα παιδια θα τα πας μια χαρα...αλλα θελει λιγο υπομονη και καποια εξοδα για να διορθωσεις τα λαθη αν αποφασισεις να κρατησεις τα ψαρια που εχεις....
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Θα διαβάσω περισσότερο και θα πάω στο PShop λιγώτερο!
Και ΔΕΝ θα κρατήσω τα συγκεκριμένα ψάρια. Ειναι κρίμα και γι αυτά και για μένα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νικατς : 19-08-09 στις 20:27 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-08-09, 08:50
Το avatar του χρήστη chemical mac
chemical mac Ο χρήστης chemical mac δεν είναι συνδεδεμένος
algae grower

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Νικατς καλως ήρθες και συγχαρητήρια. Με έκανες και πέθανα σταγέλια πρωινιάτικα . Μην μασάς αυτή η κατάσταση είναι κάτι που περάσαμε όλοι μας. Τώρα αφού μπήκες στο τριπάκι να πάρεις μεγαλύτερο ενυδρείο, η γνώμη μου είναι να χτυπήσεις ένα μίνιμουμ 120 λίτρο (ψάξε κι εδώ μέσα στις αγγελίες κι όλο κάτι θα παιζει σε συμφέρουσα τιμή) και συνέχισε με υπομονή. Αυτή τη μπούρδα με τα ψαράκια για τα παιδιά την έκανα κι εγώ (χειρότερα μάλιστα από σένα - σε 4λιτρο ενυδρείο είχα μέσα 5 χρυσόψαρα) και τώρα έχω καταλήξει με 5 ενυδρεία Στήνεις λοιπόν όμορφα το 120λιτρο, κρατάς και τα άλλα δυο ενυδρεία, χαρίζεις όλα σου τα ψάρια (ή κρατάς τα χρυσόψαρα για στρώσιμο κάτι που είναι κατακριτέο από τους περισσότερους εδώ μέσα), διαβάζεις λίγα πράγματα για την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση των ενυδρείων και σε ένα μήνα είσαι τζετάκι. Για να ευχαριστηθούν πραγματικά όλοι στην οικογένεια με τα ενυδρεία και να μην αισθάνεσαι ότι χώνεις το χρήμα άδικα. Καλή συνέχεια

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-08-09, 11:04
Junior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chemical mac Εμφάνιση μηνυμάτων
και σε ένα μήνα είσαι τζετάκι. Καλή συνέχεια
Kατ' αρχάς ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.
Όσο για το τι θα 'μαι σ' ενα μήνα που λές .....ασε να σου πώ εγώ πως με βλέπω:
Ζωντοχήρος (θα με σουτάρει, σίγουρα, όταν έρθει ο λογαριασμός της κάρτας και της ΕΥΔΑΠ) σε ενα υπόγειο δυάρι. Για τραπέζι θα 'χω μια τάβλα πάνω σε δυό 60λιτρα, για φαγητό....κάθε μέρα θα 'χω ψάρι (ψητό, πλακί, στο τηγάνι) και σαλάτα πράσινη. Στα πλακάκια του μπάνιου θα ρίξω χαλίκι με υπόστρωμα για να 'χω φρέσκα κηπευτικά.
Και θα κάνω αναπαραγωγές guppies για να πληρώνω το ρεύμα το νερό και το νοίκι. Το δέρμα μου θα αρχίσει να μεταλλάσεται μέρα τη μέρα σε λέπια και θα τρέχω στους δερματολόγους στου Συγγρού.
Δεν θα μιλάω, θα κουνάω τα χείλη μου μόνο.
Και τέλος, όποιος θα κάνει το λάθος να μ' επισκεφτεί για να δεί τι απόγινα, μόνο με μάσκα κι αναπνευστήρα θα του επιτραπεί η είσοδος στη φωλιά μου.
Αν δεν γίνουν όλα αυτά σ΄ενα μήνα απο τώρα, σίγουρα παρέλαση την 28η Οκτώβρη ο γυιός μου θα κάνει με τα.....βατραχοπέδιλα.
Καλημέρα σ' όλους /ες σας.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-08-09, 19:50
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

καλως ηρθες και απο μενα!
κακη αρχη οπως πολλοι απο εμας....με διαβασμα στα λινκς που σου εδωσαν τα παιδια θα τα πας μια χαρα...αλλα θελει λιγο υπομονη και καποια εξοδα για να διορθωσεις τα λαθη αν αποφασισεις να κρατησεις τα ψαρια που εχεις....

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές