|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
βρηκες μια λυση οκ....αλλη η δουλεια του φορουμ και αλλη του φιλτατου επαγγελματια... πικραθηκες απο τις παρατηρησεις στην επιλογη των ψαριων...σκεψου αν υπαρχει καποιο δικιο που σου τις κανανε (εφοσον το ζητησες και ο ιδιος) και σε παρακαλω μη το συνεχιζεις με ειρωνικο υφος..
|
||||
|
||||
![]()
Ένα φόρουμ είναι για να απαντάει σε ερωτήσεις και όχι να κάνει σεμινάριο σε κάποιων που θέλει για χψ λογούς να βάλει ένα ψαρί που ενδεχόμενος είναι λάθος. (αν κάποιος επιμένει να κάνει λάθος απλά των αφήνεις να το κάνει)
Δεν είμαστε φιλοζωική οργάνωση εδώ ούτε προσπαθούμε να επιβάλουμε την γνώμη μας η τα δικά μας πιστεύω. Από την στιγμή που ζήτησε το μέλος να σταματήσει το κράξιμο έπρεπε να το σεβαστούμε. Όλα τα είδη που φιλοξενούνται σε ενυδρεία πάσχουν από νανισμό η ατροφία στα πτερύγια πλεύσεις τους. (οι σοβαρή χομπιστες είναι ελάχιστοι, δύστυχος λίγοι το αντιλαμβανόμαστε) Όλοι μας ξέρουμε ότι το ότι έχουμε ψαριά στην κατοχή μας εξυπηρετεί μονό εμάς και τα γουστα μας. Όλοι έχουν για σημαία τα Παγασιους Οσκαρ Παπαγαλοψαρα. Κοι. Όλα τα αλλά που είναι δεσμευμένα σε λίγα λίτρα δεν μιλάει ποτε σχεδόν κανείς. Καλό θα ήταν να δούμε όλοι μερικά βίντεο από τους βιοτόπους των ψαριών που φιλοξενούμε και μετά ας τολμήσουμε ας μιλήσουμε για λίτρα. Είδα πρόσφατα ένα βίντεο με ψαράκια σκαλάρια που ο νανισμός και το πρόβλημα στην κίνηση ήταν εμφανέστατα. (συμφωνά με το μέγεθος τους είχαν πέραση είδη την βασική φάση για σωστή αναπτύξει). Έχει χαθεί το νόημα του ενυδρείου του χόμπι και έχουμε γεμίσει με φανατικούς. Για οποίωνθέλει μια πραγματική αλήθεια ![]() Αν δεν αγόραζε κανείς ψαριά δεν θα υπέφερε κανένα ψαράκι μέσα σε ενυδρειακια. Αν τα αγαπάτε πραγματικά και σας πιάνει πόνος γι αυτά απλά σπαστέ τα ενυδρεία σας. Αλλιώς σταματήστε να κρύβετε την καμπούρα σας και να βλέπετε μονό των άλλων. Όσοι φιλοξενούμε –αιχμαλωτίζουμε ψαριά το κάνουμε γιατί έτσι γουστάρουμε. Δε προσφέρουμε τίποτα στην φύση η στα είδη που μαζεύουμε (εξαιρούνε οι χομπιστες που είναι σε άλλο επίπεδο και έρχονται σε συνεργασία με οργανισμούς ώστε να βοηθήσουν απειλούμενα είδη με σκοπό κάποιας στιγμής επανεντάξεις των ψαριών ξανά στην φύση) Ένα λινκ που περιέχει μερικά καταστήματα ίσως τηλεφωνικά να μπορέσουν να σε εξυπηρετήσουν. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=17172
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια συνεχιζετε να μιλατε για τα pangasius και οχι για τα sumps....
Eλεος πια,τα ψαρια ειναι ηδη στο ενυδρειο εδω και 5-6 μηνες οποτε η δικιολογια της δηθεν αποτροπης αγορας τους δεν εφσταθει. Σιγουρα ενα forum φτοιαχνετε για να ανταλαζουν αποψεις οι χρηστες και να κανουν διαλογο στα θεματα που τους απασχολουν. Αλλα οταν προσπαθεις να μαθεις κατι που το θεωρεις πολυ συμαντικο δεν μπορει ο καθε ενας που μπαινει και διαβαζει το topic να κραζει και να προκαλει τον αλλο,που στο κατω κατω ειναι επιλογη του καθε ενος το ενυδρειο και τα ψαρια του. Εγω προσπαθισα να κανω ενα προλογο μιας και ηταν το πρωτο μου post σαν νεο μελος,και ανεφερα τα ψαρια οχι φυσικα σαν επειδηξη αλλα για τον εναν και μονο λογο οτι ηθελα να αποφυγω τις ερωτησεις για το: ποια πως γιατι. Hθελα να λυσω τις αποριες μου σχετικα με τα φιλτρα sumps και για το αν ειναι το ιδανικοτερο-καλυτερο για μεγαλα ενυδρεια. Αντι λοιπον να ακουσω ενα καλος ηρθες στη παρεα μας-μην ανησυχεις πολλοι γνωριζουν και θα σε βοηθισουν-ριξε μια ματια σε αυτα τα links κτλ κτλ κτλ Ειχα μια αντιμετοπιση ψυχρη-ειρωνικη-επιθετικη. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Θα το φτιαξεις μονος σου? Τι παχος τζαμια θα χρησιμοποιησεις? Σε τι βαση θα ειναι πανω? Θα ειναι σε οροφο - ισογειο - υπογειο?? Το προβλημα ειναι μονο το sump? Αν δεν το φτιαξεις εσυ ... γιατι δε του λες να σου κολλησει ενα sump να ησυχασουμε?
|
|||
|
|||
![]()
Δεν προκεται να κατσω να το φτοιαξω μονος μου γιατι οποιδηποτε αστοχια θα επιβαρινει το συνολικο κοστος και χρονο κατασκευης.
Εχω παρει προσφορες απο πολους κατασκευαστες και petshops,οι τιμες κειμενοντε απο 1000-3000 euro για ενυδρειο και βαση. Το φιλτρο ειναι που με προβληματισε γιατι ηθελα να κανω το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα κατασκευαστικα και σχεδιαστικα. Το να κατασκευασεις μονος σου ενα ενυδρειο σωστο ειναι αρκετα δυσκολο ακομα και σε μικρα μεγεθη ποσο μαλλον για τετοιες διαστασεις που θα χρειαζονται τουλαχιστον 4 βοηθοι,δεν το ρισκαρω. Δυστυχως δεν θα εχω τη δυνατοτητα ενω θα εχω πολυ χωρο να τον εκμεταλευτω με διακοσμηση πετρες και φυτα γιατι ολα αυτα ειναι περιτα για το σκοπο που το θελω. Το ενυδρειο θα τοποθετηθει στην εισοδο της πολυκατοικιας στο εισογειο οποτε δεν με προβληματιζουν ουτε οι διαστασεις ουτε το βαρος. Ελπιζω μολις τελιωσω με αυτο να φτοιαξω ενα 250χ60χ60 περιπου, για το σαλονι μιας και γινετε ανακαινηση στο σπιτι με σκοπο να βαλω κιχλιδες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλικα παντα ... εκτος των αλλων ... σκεψου ποσο θα στρεσσαριζονται οι ψαρουκλες σου καθε φορα που μπαινοβγαινει καποιος στην εισοδο, Η ακουν τη πορτα να κλεινει, η αναβει το φως το βραδυ! Τα δικα μου αν ηταν βραδυ και ανοιγε φως στο δωματιο καναν σαν τρελα και τα ακουγα που χτυπουσαν στο τζαμι!
|
|||
|
|||
![]()
Τα ψαρια αυτα μαθαινουν οσο ασχολεισαι μαζι τους και οσο περναει ο καιρος και ξεθαρεβουν,απλα οι περισοτεροι περιμενουν οτι αν απο μικρα ειναι τοσο νευρικα και δραστηρια,ετσι θα ειναι για μια ζωη.
To εχω χαιδεψει σε μεγεθος 50cm οχι μονο δεν αρχισε να χτυπιεται στα τζαμια αλλα εδειχνε να του αρεσει. Το εχω δει να ζει για 10 χρονια τουλαχιστον σε καφετερια-εστιατοριο-bowling σε συνοστισμο και εντονο φωτισμο χωρις παλι να αντιδρα νευρικα. Το εχω δει να το ταιζουν με το χερι οπως εκανα παλια στα οscar. Tα δικα μου αν και 5μηνων εχω καταφερει να τα μαθω στο φως απλα ειναι ακομα λιγο εκλεκτικα στο τι θα φανε ορισμενες φορες(οχι παντα). Εχω δοκιμασει παρα πολλες μαρκες και μορφες,στα μονα που δεν λενε ποτε οχι ειναι στο κατεψηγμενο σκουλικι και στο tetra tabmin. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αλλη "δουλεια" κανει το φορουμ...φυσικα και ενα φορουμ για ενυδρεια εχει φιλοζωικη χροια.... δεν πασχουν ΟΛΑ τα ειδη απο νανισμο, και για οσα ειναι σε λιγα λιτρα μιλανε και δε κανουν τουμπεκι ..τι αλλο?? αυτα... Παράθεση:
μαλλον στο δικο μου βιντεο αναφερεσαι (διορθωσε με -αν κανω λαθος συγνωμη)..αν ειναι ετσι σε προσκαλω να ερθεις να δεις αν και ποια ψαρια πασχουν απο νανισμο....η ρωτα σε οσους χαρισα τι ψαρια πηραν. οι "φανατικοι" οπως τους λες εχουν σωστα ενυδρεια αποσο εχω δει....και εχω ερθει σε επαφη με πολλους απο αυτους που εσυ χαρακτηριζεις ετσι. επισης πολλοι χομπιστες βοηθουν...με την αναπαραγωγη και εξαπλωση σπανιων ψαριων...τι να λεμε τωρα...η προσπαθεια διαδοσης των εντλερς, τα περουβιανα σκαλαρια η ακομη και η διατηρηση των κορραλιων που με την καταστροφη του περιβαλλοντος μονο σε ενυδρεια θα ζουν στο μελλον??
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Συντονιστής Εγγραφή: 13-01-2006 Περιοχή: Αλεξανδρουπολη Μηνύματα: 5.891 ![]() Παράθεση: Αρχική Δημοσίευση από Pritanis ![]() εγω εχω 3 παγκασιους και 5 μπαλα σαρκ σε 7000 λιτρα Παράθεση: Αρχική Δημοσίευση από Krisos ![]() σε 700 λιτρα θα μπορουσα να κανω κοινωνικο με μπαλα? ποια η γνωμη σου φιλος ?? μαλλον δεν ειδες ενα μηδενικο..που κανει ομως ολη τη διαφορα... ![]() ----------------------------------------------------------------------- Εδω μαλλον το προβλημα ηταν οτι καποιος δεν ειδε το μηδενικο και οχι οτι καποιος moderator εχει το δικαιομα χωρις αντιδρασεις και υποδειξεις να εχει 3 pagasius και 5 bala σε ενυδρειο 7000 λιτρων ενω ενα νεο μελος δεν μπορει να εχει 2 pangasius ενα ενυδρειο εως 8000 λιτρων. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τελικα εισαι πανεξυπνος εκτος απο ξερολας ..πραγματικα δεν με ενδιαφερει αν αποβληθω απο το φορουμ ..αλλα μονο ενας ανοητος μπορει να συζητα για ενα σαμπ ενω του εξηγουν οτι τα σε ενα κλουβι δεν μπορεις να βαλεις το οτιδηποτε ..τι να σου πω ρε μεγαλε βαλε και λαμπακια να κανεις και γουστο ! ..δεν ειμαι προκατηλιμενος με το οτιδηποτε ..ελεως ουτε εχω καμια φιλοζωικη απλα να εχουμε μια στοιχειωδη λογικη σε μερικα θεματα ..δεν θα επεκταθω αλλο
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
PANGASIUS 'H GALLAHER.????? | apolonistis | Άλλα ψάρια Ασίας | 22 | 21-07-09 20:45 |
EΝΥΔΡΕΙΟ ELITE EF-1200 | m3expert | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 27-03-09 13:16 |
Eνυδρειο διαστασεων 1,5Χ0,45Χ0,60 | imichal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 01-07-08 14:56 |
Pangasius | fontas | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 8 | 31-05-08 10:07 |
Pangasius | epistimon | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 30-06-06 10:45 |