|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η άλγη δημιουργείτε από τα αυξημένα νιτρικά. Από την στιγμή που τα νιτρικά κρατούνται χαμηλά τότε δεν υπάρχει πρόβλημα εξάπλωσης. Η τοποθέτηση όσον περισσοτέρων φυτών στην λίμνη το θεωρώ mast!. Στην περίπτωση της φωτογραφίας (που ήταν πειραματικό και το άλλαξα) δεν δημιουργείτε πίεση αλλά υπο πίεση. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η τοποθέτηση προ φίλτρου είναι mast! Αυτό που έχω κάνει τώρα είναι να υπερχειλά η λίμνη μέσα σε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο το οποίο από πάνω υπάρχει καλαθάκι που μαζεύονται όλες οι (χοντρές) βρομιές. Από εκεί πηγαίνει προς την αντλία και μετά στο φίλτρο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έχω ξεκινήσει τη δημιουργία λίμνης πριν 10 χρόνια. Τότε υπήρχαν μόνο κάποια βιβλία και αυτά καθόλου κατατοπιστικά με το θέμα. ΔΕΝ προχώρησα σε επέκταση της, γιατί ήθελα αυτή που θα έκανα να ήταν σωστή κατασκευή με όλες τις σωστές προδιαγραφές. Πριν δύο χρόνια προχώρησα σε σχεδιασμό λίμνης 25,000 λίτρων και ενημέρωσα εσένα και τον Άντρο γι' αυτό. Η λειψυδρία δυστυχώς μου αλλάζει και πάλι τα σχέδια. Άρα στην θέση της μικρής λίμνης θα αναπτυχθεί και η μεγάλη (10,000λίτρα όμως). Αναμένετε και θα καταθέσω τα σχέδια σύντομα. Το θέμα των ριζών των δέντρων είναι όντως πολύ σοβαρό ζήτημα, κάτι που προβλημάτισε και εμένα. Εγώ θα προχωρήσω σε σιδεροσύνδεση και μπετόν στα γύρω τοιχώματα της λίμνης, αφού πρώτα βάλω νάϊλον μήπως και βλάψω τις ρίζες των φυτών που ίσως τραυματιστούν κατά την εκσκαφή.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ροή νερού μέσα στο φίλτρο | egohome | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 14-11-08 11:25 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
φίλτρο νερού και μετρησεις αλλαγων | PanosII | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-07-07 15:09 |
βοήθεια για έξοδο νερού | chrisb | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 02-04-07 14:48 |
Αλλαγές νερού με φίλτρο... | passenger | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 23-09-06 10:04 |