Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές

Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 06-05-09, 19:42
Το avatar του χρήστη exetlaios
exetlaios Ο χρήστης exetlaios δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Σαν σκέψη το ξέρεις ότι με βρίσκει σύμφωνο, άλλωστε παρόμοιο project έχω και εγώ.Έχεις σκεφτεί μήπως αν ψιλομπουκώσει το βιολογικό σου αν δεν περνάει ικανή ποσότητα νερού στην αντλία σου με δυσάρεστες συνέπειες?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-09, 20:37
Andros Ο χρήστης Andros δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Tseri, Nicosia
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Andros
Προεπιλογή

Αν καταλαβα καλα η αντλια θα αντλει το φιλτραρισμενο νερο απο το φιλτρο??

Το σωστο ειναι απο την αντλια να πηγαινει στο φιλτρο με την αναλογη πιεση και απο το φιλτρο στη λιμνη
Με το τροπο που σκεφτεσαι να κανεις αγαπητε μαλλον (αν καταλαβα καλα) θα δυσκολευτεις πολυ.

Δηλαδη θα εχεις μια δυνατη αντληση απο το φιλτρο χωρις την απαιτουμενη πιεση προς την αντλια ειδικα οταν τα υλικα φιλτραρισματος μπουκωσουν.
Αν καταλαβα σωστα δηλαδη...

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-09, 20:47
Το avatar του χρήστη POURITANOS
POURITANOS Ο χρήστης POURITANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Andros Εμφάνιση μηνυμάτων
POYRITANOS τι αντλια θα βαλεις???

Δεν ξερώ ακόμα.
Θα δω αφού τελειώσουν τα έργα που έχουν να γίνουν μέσα στη λίμνη να δω ποσά λίτρα νερό θα μπορεί να πάρει και μετά θα πάρω. Μάλλον κλεινό σε αντλίες για λίμνες.
κάπου στα διπλάσια λίτρα να έχει επιστροφή αν θα έχει 3000 λίτρα νερό θα πάρω μια με 6000 λίτρα την ώρα.
Θα στριμώξω των μπατζανάκη μου να παραγγείλει από το ιντερνετ σε κάποιο από τα μαγαζιά που έγραψαν στην αρχή τα παιδιά.
Καλά που το ανέφερες γιατί πρέπει να την παραγγείλω μπορεί και να αργήσει να έρθει.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από exetlaios Εμφάνιση μηνυμάτων
Σαν σκέψη το ξέρεις ότι με βρίσκει σύμφωνο, άλλωστε παρόμοιο project έχω και εγώ.Έχεις σκεφτεί μήπως αν ψιλομπουκώσει το βιολογικό σου αν δεν περνάει ικανή ποσότητα νερού στην αντλία σου με δυσάρεστες συνέπειες?

Αυτό το παθαίνουν όλες οι αντλίες είτε είναι μέσα σε χώρου φίλτρου σαν εμάς είτε αυτόνομες . θέλουν παρακολουθήσει οπός και να έχει. Αν λιγοστέψει η ροή του ‘καθαρού νερού’ θα σημαίνει ότι έχουμε μπούκωμα στο φίλτρο.
Οπότε μετά άντε καθάριζε την Μπιχλα .
Για να καεί μια αντλία θεωρώ ότι πρέπει να την έχεις τελείως γραμμένη και να μη την κοιτάς ποτέ.
Αυτό που με απασχολεί κύριος είναι το ποσό μεγάλη θα είναι η εξάτμιση του νερού. Την εξάτμιση φοβάμαι και όχι την μπιχλα . Αν θα πρέπει δηλαδή να μην λιγοστέψει το νερό πολύ γρήγορα και θέλει κάθε 2 μέρες να θέλει συμπλήρωμα μη ξεμείνει από νερό η αντλία.
Παλιά 06-05-09, 20:58
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παντως θελει προσοχη...

Καθε 2 αντε το πολυ 3 μερες σιγουρα θα θελεις να συμπληρωνεις νερο
Οχι τεραστιες ποσοτητες σιγουρα αλλα....ειναι κατι που πρεπει να γινεται.

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-09, 21:08
Member

Προεπιλογή

Όπως έχεις το σχεδιο σου εκεί που μπαίνει στον χώρο ο σωλήνας με το νερό απο την βρύση (μπλέ σωληνάκι) προσαρμόζεις σε αυτό ένα μικρό φλοτεράκι σαν αυτό που έχουμε στα καζανάκια..Η βρύση μόνιμα ανοιχτή με διακλάδωση στην αρχή για να ποτίζεις και κανένα λουλούδι και πεντακαθαρίδης ο κύριος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-09, 21:21
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Όπως έχεις το σχεδιο σου εκεί που μπαίνει στον χώρο ο σωλήνας με το νερό απο την βρύση (μπλέ σωληνάκι) προσαρμόζεις σε αυτό ένα μικρό φλοτεράκι σαν αυτό που έχουμε στα καζανάκια..Η βρύση μόνιμα ανοιχτή με διακλάδωση στην αρχή για να ποτίζεις και κανένα λουλούδι και πεντακαθαρίδης ο κύριος
Χάχα είπαμε αλλά εσύ το ξέσκισες. Δεν θα έχω πολλά λουλουδάκια (και μη με βάζεις ιδέες) μέσα στο μπλε μικρό σωλήνα θα μπει πράσινο λάστιχο ποτίσματος το οποίο θα μπαίνει στην βρύση για να τραβάει καθαρό νερό.
Σκοπός μου ήταν να κρυφτούν όλα τα καλώδια και σωλήνες.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Παράθεση:
Ενα cm καθε 2 μερες περιπου
τρόμαξα και Εγώ.
Λέω έχει γούστο να φεύγουμε τα σαββατοκύριακα και να έχω το νου μου στην λίμνη
Εντάξει αν βρω τα ζόρια σε διακοπές πολλών ημερών έχω ανθρώπους που θα μπορούν να κάνουν γέμισμα της λίμνης.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Έριξα σήμερα και τσιμέντο στο πάτωμα της κατασκευές και μου ξέφυγε λίγο έβαλα παραπάνω και ψήλωσα αρκετά των πάτο (έφτιαξα τσιμεντογωνια – τσιμεντοκονία κοινός τσιμεντοκονιάματα η αλλιώς σκυροδέσιματα ). Κάπου 8-10 πόντους θα έγινε. Αύριο που θα στεγνώσει θα δούμε τα χαλιά μας

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη POURITANOS : 06-05-09 στις 21:21 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-09, 21:29
Member

Προεπιλογή

Εντάξει πρόβλημα θα έχουμε το καλοκαίρι για κανένα δύο μήνες.Μετά η εξάτμιση θα είναι μικρή.Αν και όπως πάει ο καιρός πιο πολύ θα μας ενδιαφέρει η λειτουργία της υπερχείλησης με τις βροχές παρά η εξάτμιση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-05-09, 21:36
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Εντάξει πρόβλημα θα έχουμε το καλοκαίρι για κανένα δύο μήνες.Μετά η εξάτμιση θα είναι μικρή.Αν και όπως πάει ο καιρός πιο πολύ θα μας ενδιαφέρει η λειτουργία της υπερχείλησης με τις βροχές παρά η εξάτμιση
μακάρι αλλά ώσπου να κάνω την λίμνη να μην βρέχει για να μπορώ να κάνω καμιά δουλειά στην λίμνη.
Παλιά 06-05-09, 21:08
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Παντως θελει προσοχη...

Καθε 2 αντε το πολυ 3 μερες σιγουρα θα θελεις να συμπληρωνεις νερο
Οχι τεραστιες ποσοτητες σιγουρα αλλα....ειναι κατι που πρεπει να γινεται.
Μη γελάς είδη αναγκάστηκα να ψηλώσω την λίμνη κατά 3-4 πόντους .
Παραπάνω δε μπορώ να ανεβώ έχω των καταρράχτη και με περιορίζει..
Εσείς εκεί που έχετε και ποιο πολύ ζεστή έτσι χοντρικά πόσους πόντους κατεβαίνει ημερησίως το νερό αν μπορείς να πεις χοντρικά μισό πόντο ένα μισή όχι τίποτα να έχω το νου μου μήπως πρέπει να σκεφτώ τίποτα άλλο .

Άνδρο αυτό που λες έχεις δίκιο στο ότι το βιολογικό υλικό μπορεί να ελευθερώνει λιγότερο νερό από όσο χρειάζεται η αντλία. Θα αφήσω ένα κενό ποιο μπροστά ελεύθερο να δίνω λίγο αέρα στο να πλημμυρίζει το χώρο του φίλτρου με την προϋπόθεση να τα καταφέρει η αντλία.

Αν πατώσει τα ψαράκια θα αποκτήσουν ένα όμορφο σπίτι για να έχουν σκιά
Παλιά 06-05-09, 21:16
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-05-09, 07:19
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αυτό εξαρτάται καθαρά από την έκταση της επιφάνειας της λίμνης και όχι τα κυβικά. Όσο περισσότερο εκτεθημένη είναι η επιφάνεια της λίμνης, τόσο περισσότερο νερό εξατμίζεται. Ρόλο σημαντικό επίσης παίζουν και τα είδη των φυτών που έχουμε.

...Αυτό που με απασχολεί κύριος είναι το ποσό μεγάλη θα είναι η εξάτμιση του νερού. Την εξάτμιση φοβάμαι και όχι την μπιχλα . Αν θα πρέπει δηλαδή να μην λιγοστέψει το νερό πολύ γρήγορα και θέλει κάθε 2 μέρες να θέλει συμπλήρωμα μη ξεμείνει από νερό η αντλία...

Φίλε Βασίλη, το σχέδιο σου αν και καλά υποσχόμενο, είναι παράλληλα και πολύ επίφοβο. Η στάθμη του νερού δεν καθορίζεται πάντα με την ίδια λογική, πχ μια πολύ ζεστή μέρα θα εξατμιστεί πολύ μεγαλύτερη ποσότητα νερού από ότι μια μέρα με συννεφιά. Το σίγουρο αν ακολουθήσεις αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχεις το νου σου συνέχεια.

Οι εξωτερικές αντλίες είναι must ειδικά στους πολύ γνωστούς κύκλους των ιδιοκτητών λιμνών με ακριβές πικιλίες ΚΟΙ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η τιμή τους δεν είναι εύκολα προσβάσιμη, αλλά παράλληλα θέλουν και συνεχή έλεγχο, όπως όλες οι αντλίες άλλωστε.

Όπως και να έχουμε, η πολύ συχνή φροντίδα της λίμνης μας είναι μονόδρομος.

Κάτι που έχω δει και πρέπει να το αναφέρω, είναι ότι ο χώρος φύλτρανσης σου είναι πολύ μικρός σε σχέση πάντα με τα 3500 λίτρα λίμνη που πρόκειται να δημιουργήσεις.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-05-09, 16:55
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond Εμφάνιση μηνυμάτων
.....πχ μια πολύ ζεστή μέρα θα εξατμιστεί πολύ μεγαλύτερη ποσότητα νερού από ότι μια μέρα με συννεφιά. Το σίγουρο αν ακολουθήσεις αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχεις το νου σου συνέχεια.....
Ε δε νομίζω να έχω και πρόβλημα τελικά με την εξάτμιση. Έτσι πως το κόβω μετά από 15 μέρες ζέστας ίσως να έχω πρόβλημα. Αν δε το δω στην πράξη δε μπορώ να πω με σιγουριά τίποτα έτσι υποθετικά πιστεύω ότι λόγω συγκεκριμένης υψομετρικής διαφοράς της αντλίας ότι θα είναι καλά.

Παράθεση:

Κάτι που έχω δει και πρέπει να το αναφέρω, είναι ότι ο χώρος φύλτρανσης σου είναι πολύ μικρός σε σχέση πάντα με τα 3500 λίτρα λίμνη που πρόκειται να δημιουργήσεις
.
Από ότι έχω δει σε πολλές λίμνες έχουν απλά μια αντλία με το μικρό φιλτράκι τους και κάνουν κάποια δουλίτσα. Όχι τρελά πράματα αλλά τα ψιλοκαταφερνουν έως ένα σημείο.

Από την στιγμή που θα έχω και κάποια φυτά μέσα στην λίμνη και στην προλιμνη
ποσό μεγάλος θα έπρεπε να είναι ο χώρος φιλτρανσης μου αν π.χ έχω 3000 λίτρα καθαρά?.

Η βιολογία σε μια λίμνη είναι παντού. Σωστά?
Απλά βάζουμε κάποια ποσότητα βιολογικού υλικού για να μαζεύουμε κύριος την άλγη και τα σωματίδια (σκόνη φύλλα κτλ). Σωστά?

Θεωρώ ότι η βαρύτητα που πρέπει να δίνουμε είναι στο να έχουμε πολλά φυτά για να τρώνε τα νιτρικά. Σωστά?
Το αν έχουμε μεγάλο η μεσαίο η μικρό βιολογικό χώρο νομίζω ότι είναι δεύτερης σημασίας. Έχει να κάνει κύριος με το ποσό γρήγορα θα βουλώνει. Σωστά?
Παλιά 07-05-09, 17:22
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αυτό εξαρτάται καθαρά από την έκταση της επιφάνειας της λίμνης και όχι τα κυβικά. Όσο περισσότερο εκτεθημένη είναι η επιφάνεια της λίμνης, τόσο περισσότερο νερό εξατμίζεται. Ρόλο σημαντικό επίσης παίζουν και τα είδη των φυτών που έχουμε.

...Αυτό που με απασχολεί κύριος είναι το ποσό μεγάλη θα είναι η εξάτμιση του νερού. Την εξάτμιση φοβάμαι και όχι την μπιχλα . Αν θα πρέπει δηλαδή να μην λιγοστέψει το νερό πολύ γρήγορα και θέλει κάθε 2 μέρες να θέλει συμπλήρωμα μη ξεμείνει από νερό η αντλία...

Φίλε Βασίλη, το σχέδιο σου αν και καλά υποσχόμενο, είναι παράλληλα και πολύ επίφοβο. Η στάθμη του νερού δεν καθορίζεται πάντα με την ίδια λογική, πχ μια πολύ ζεστή μέρα θα εξατμιστεί πολύ μεγαλύτερη ποσότητα νερού από ότι μια μέρα με συννεφιά. Το σίγουρο αν ακολουθήσεις αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχεις το νου σου συνέχεια.

Οι εξωτερικές αντλίες είναι must ειδικά στους πολύ γνωστούς κύκλους των ιδιοκτητών λιμνών με ακριβές πικιλίες ΚΟΙ. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η τιμή τους δεν είναι εύκολα προσβάσιμη, αλλά παράλληλα θέλουν και συνεχή έλεγχο, όπως όλες οι αντλίες άλλωστε.

Όπως και να έχουμε, η πολύ συχνή φροντίδα της λίμνης μας είναι μονόδρομος.

Κάτι που έχω δει και πρέπει να το αναφέρω, είναι ότι ο χώρος φύλτρανσης σου είναι πολύ μικρός σε σχέση πάντα με τα 3500 λίτρα λίμνη που πρόκειται να δημιουργήσεις.
Βασιλη in the pond, δεν μιλησε κανεις για κυβικα...
Οπως τα ειπες ειναι τα πραγματα απλα στο περιπου ειπα καθε 2 εως 3 μερες αν και πιστευω οτι δεν θα πεσω εξω

Τωρα για εξωτερικη αντλια δεν ειναι μονο το κοστος αλλα και η καταναλωση ρευματος. Τρωνε πολυ οι ατιμες Καμια σχεση με τις αντλιες βυθου

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές