Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 19-05-08, 15:40
Το avatar του χρήστη JUJUKOS
JUJUKOS Ο χρήστης JUJUKOS δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Kranidion - Salamis
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην JUJUKOS Send a message via Skype™ to JUJUKOS
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aristomenis Εμφάνιση μηνυμάτων
Γειά σας φίλοι μου.

Το θέμα που συζητάμε πιστεύω ότι είναι αδιέξοδο.....ακόμα και η φιλοσοφία (απο αρχαιοτάτων χρόνων...μέχρι και σήμερα...)δεν έχει απαντήσει τελεσίδικα!! οι απόψεις διίστανται....ο μόνος που προσέγγισε το θέμα είναι ο θείος Πλάτων,είπε ότι τα πάντα είναι σχετικά....δηλαδή...η ηθική είναι ανθρώπινο δημιούργημα,δεν είναι ιδέα....π.χ στο θιβέτ χαιρετάνε βγάζοντας την γλώσσα έξω....αυτό αν το κάνουμε στην δύση θα μας περάσουν για σάτυρους....αντιστρόφως...αν δείξεις στους θιβετιανους της πατούσες των ποδιών σου,το θεωρούν προσβολή.... πάντως ως γνωστό οι περισσότεροι άνθρωποι (μάζες) κινούνται
με το ένστικτο και το συναίσθημα......οι σπουδαίοι με την λογική... Η αποψή μου είναι ότι ο άνθρωπος πρέπει να κινείτε με την ηθική της γνώσης.... και όχι της ηθική που δημιουργεί το μυαλό τού ανθρώπου.....δλδ γενικότερα της κοινωνίας.... Οι περισσότεροι άνθρωποι π.χ κατακρίνουν τους Λακεδαίμονες (σπαρτιάτες) που έκαναν χρήση του Καιάδα..... και εγώ ρωτάω....ποιοί σύντροφοι σήμερα αν τους έλεγε ο γιατρός τους ότι η γυναίκα εγκυμονεί ένα τερατάκι δεν θα το έριχνε ;;; ένα άλλο παράδειγμα όταν ταίζουμε τα πιράνχας με ζωντανά ψαράκια....τα puffer μας με ζωντανά σαλιγκαράκια....ποιός μας δίνει το δικαίωμα να αφερούμε ακόμα και την ζωή ενός σαλιγκαριού;ακόμα και τα μόρια,άτομα έχουν συγκεκριμένα
σπίν ....(ας το πούμε ψυχή...) αλλά οι θρησκείες (όχι όλες )μας έμαθαν... ότι μόνο ο άνθρωπος έχει ψυχή.....και τώρα κυριάρχησε επί της γής.... ¶ρα όταν ο θείος Πλάτων λέει ότι τα πάντα είναι σχετικά....κάτι ξέρει.....αυτό θα μπορούσαμε εκτός από αδιέξοδο...να το ονομάσουμε και κενό του ουρανού....

Συμπέρασμα .....ο θεούλης τα πάντα δεν τα ποίησε με σοφία....
Θα συμφωνισω με τον Αristomeni και θα αναφερω πρακτικα δυο τροπους για οσο γινεται πιο ανωδυνη καταληξη ενος ιχθυδιου μιας και τα χρησιμοποιω ευρεος στην δουλεια μου.

Ο ενας ειναι φυσικος τροπος και ο αλλος χημικος...
Ο φυσικος ειναι το λεγομενο παγονερο...δηλαδη παγος τριμενος με νερο...αυτο εχει σαν αποτελεσμα την ταχυτερη ψυξη του ιχθυδιου αφου καλυπτει ολη την επιφανεια του και δεχεται αμεσα το θερμικο σοκ και οχι μετα απο ωρες αν μπει στην καταψυξη σε σακουλακι....
Ο χημικος τροπος ειναι μια κοινως χρησιμοποιουμενη αναισθητικη ουσια ονομαζομενη φαινοξυαιθανολη η οποια σε υπερδοσολογια θα εχει σαν αποτελεσμα την καταληξη του ιχθυδιου ανωδυνα.
Η φαινοξυαιθανολη μπορει να βρεθει,χωρις να θελω να κανω διαφιμιση, απο εταιρειες κτηνιατρικων φαρμακων οπως vetcare.gr και pharmaqua.gr.

Eλπιζω να μην ερθει καποιος στο σημειο ωστε να του φανουν χρησιμες οι παραπανω πληροφοριες.

Οσο για το επαγγελμα μου..οχι δεν ειμαι εκτελεστης ιχθυων, μην βαρατε...
...απλα ειμαι ιχθυολογος σε μοναδα εκτροφης τσιπουρας-λαβρακιου.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-05-08, 15:50
Το avatar του χρήστη Σπύρος Μ
Σπύρος Μ Ο χρήστης Σπύρος Μ δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αιγαλεω
Προεπιλογή

Δεν βρίσκω λόγο να κάνεις ευθανασία σε ψάρι και σε κάθε ζωντανό.Όπως κάθε άνθρωπος που είναι πολύ άρρωστος και ας μην έχει ελπίδες εσείς και ολοι οι άνθρωποι το παλαίβουν να τον κρατήσουν στη ζωη.Ετσι και για τα ψαράκια!Joujouko καλώς ήρθες στο φόρουμ αν και είσαι πολυ πιο παλιος απο εμένα.
Παλιά 19-05-08, 15:59
Το avatar του χρήστη jimfytakis
jimfytakis Ο χρήστης jimfytakis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Καβαλα.....
Προεπιλογή

Οταν ενα ψαρι ειναι τοσο ταλαιπωρημενο απο μια πολυ ασχημη βακτηριδιακη μολυνση και το σωμα του δειχνει κατακρεουργημενο,και οι πιθανοτητες να ζησει ειναι 1/1000 επειδη αργησες να διαπιστωσεις οτι κατι εχει,γιατι να μην το θανατωσεις κ να το αφησεις να ταλαιπωρειται αδικα?
Παλιά 19-05-08, 16:04
Το avatar του χρήστη Σπύρος Μ
Σπύρος Μ Ο χρήστης Σπύρος Μ δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αιγαλεω
Προεπιλογή

Πες Δημήτρη πως κάποιος άνθρωπος είναι πολύ αρρωστος και το έχουν κόψει χέρια πόδια δυσκολεύεται να ανασάνει δεν τρώει και δεν κινείτε.Εσυ θα τον έβαζες σε μια σακούλα και βουρ στην κατάψηξη;
Παλιά 19-05-08, 16:46
Το avatar του χρήστη jimfytakis
jimfytakis Ο χρήστης jimfytakis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Καβαλα.....
Προεπιλογή

Ε τωρα μπερδευεις καποια πραγματα,,,Για τον ανθρωπο υπαρχουν αλλες ενδεδειγμενες μεθοδοι ευθανασιας.Δεν το πετας καταψυξη.Μια ενεσουλα κ ολα καλα.Κ προσωπικα εγω χωρις ποδια κ ολα τα αλλα καλα να ηταν δεν θα ηθελα να ζουσα.Τωρα τα ψαρια ειναι ομοιοθερμα οποτε προφανως για αυτο το λογο η καταψυξη ειναι ανοδυνη
Παλιά 19-05-08, 18:43
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimfytakis Εμφάνιση μηνυμάτων
....προσωπικα εγω χωρις ποδια κ ολα τα αλλα καλα να ηταν δεν θα ηθελα να ζουσα.....
Καλα σ'αυτο μην εισαι σιγουρος, γιατι η ιατρικη και γενικα η τεχνολογια, μπορει να κανει πολυ ικανοποιητικη την ποιοτητα ζωης σε ενα ατομο με τετοιες ειδικες αναγκες.
'Αλλα ειναι τα δυσκολα που δεν υποφερονται.

Φιλικα Δελτα
Παλιά 19-05-08, 23:27
orck Ο χρήστης orck δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Π.Φαληρο
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην orck Send a message via Skype™ to orck
Προεπιλογή

επειδη μερικοι απο εμας θεωρουμε οτι εχουμε την φυση σπιτι μας δεν θα επρεπε να τα αφηνουμε να καταληγουν οπως η φυση εχει προβλεψει; παντα το νεκρο η ημιθανες ψαρι γινεται τροφη για τα υπολοιπα

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από jimfytakis Εμφάνιση μηνυμάτων
Οταν ενα ψαρι ειναι τοσο ταλαιπωρημενο απο μια πολυ ασχημη βακτηριδιακη μολυνση και το σωμα του δειχνει κατακρεουργημενο,και οι πιθανοτητες να ζησει ειναι 1/1000 επειδη αργησες να διαπιστωσεις οτι κατι εχει,γιατι να μην το θανατωσεις κ να το αφησεις να ταλαιπωρειται αδικα?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-08, 00:29
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από orck Εμφάνιση μηνυμάτων
επειδη μερικοι απο εμας θεωρουμε οτι εχουμε την φυση σπιτι μας δεν θα επρεπε να τα αφηνουμε να καταληγουν οπως η φυση εχει προβλεψει; παντα το νεκρο η ημιθανες ψαρι γινεται τροφη για τα υπολοιπα
Αν υποθεσουμε οτι δεν δεχεσαι την ευθανασια και προεκτεινεις το θεμα ακομα περισσοτερο, δηλαδη να μη βγαζεις το νεκρο η μισοπεθαμενο ψαρι εκτος ενυδρειου και να το αφηνεις να γινεται τροφη.
Εχεις λοιπον ετσι να αντιμετωπισεις το θεμα της εξαπλωσης της αρρωστιας που η φυση πιστευω εχει τροπους να αντιμετωπισει (με μεγαλες απωλεις ψαριων φυσικα πριν γινει αυτο) εσυ μπορεις να το αντιμετωπισεις πριν πεθανουν και τα υπολοιπα ψαρια?

Φιλικα Δελτα
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές