Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 08-12-07, 08:02
WILD_RIDER Ο χρήστης WILD_RIDER δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 10-11-2007
Περιοχή: .
Μηνύματα: 160
Προεπιλογή

http://www.mit.edu:8001/people/rjbarbal/SB0/lead.html (United States Environmental Protection Agency)
«Use Only Cold Water for Cooking and Drinking
Try never to cook with or drink water from the hot tap. Hot water can dissolve more lead (ΜΟΛΥΒΔΟ) more quickly than cold water. Also, hot water stands in your water boiler and pipes for longer than cold water, contributing to higher contaminant levels. If you need hot water for cooking or drinking, draw water from the cold tap and heat it on your stove.» CRYSTALCLEARπου λένε και οι Αμερικανοί και προέρχεται από οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι εταιρείας που θέλει να πουλήσει (παράδειγμα netblues) . Στο ζεστό νερό από boilerαπελευθερώνεται πολύ περισσότερος μόλυβδος σε σχέση με το κρύο νερό από τη βρύση. Διάβασε το όλο καλά και θα δεις ότι η Αντίστροφη Όσμωση είναι η λύση όχι μόνο για τα ψάρια αλλά και για τους ανθρώπους!

http://www.health.state.ny.us/environmental/water/drinking/ccr/table1.htm (New York State: Department of Health)
«Sulfate (ΘειϊκάΆλατα) High concentrations of sulfate in drinking water have three effects: (1) water containing appreciable amounts of sulfate tends to form hard scales in boilers and heat exchangers; (2) sulfates cause taste effects; and (3) sulfates can cause laxative effects with excessive intake. The laxative effect of sulfates is usually noted in transient users of a water supply because people who are accustomed to high sulfate levels in drinking water have no adverse response. Diarrhea can be induced at sulfate levels greater than 500 mg/l but typically near 750 mg/l.» Όποιος λοιπόν πίνει καφεδάκι ή τραγάκι με νερό από boilerκαι τον πιάσει διάρροια τώρα ξέρει που θα οφείλεται.

Ώρα να δώσω κι εγώ ένα ιδιωτικό siteμόνο και μόνο για να δούμε ένα νέο παράγοντα που θα έπρεπε να υφίσταται για όσους επιμένουν να πίνουν το νερό από τα boilers.
http://www.h2obaf.clara.net/
Ο παράγοντας αυτός ονομάζεται ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ και γίνεται πχ στις καφετιέρες (κάποιος τις ανέφερε) και σε άλλα μηχανήματα αλλά ….. Ποιος κάνει Αφαλάτωση σε Boiler? Κανείς! Επομένως δυο επιλογές υπάρχουν: 1) Κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerσε τακτά χρονικά διαστήματα και πίνουμε το νερό 2) Δεν κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerκαι δεν πίνουμε το νερό! Αν θέλουμε να μειώσουμε (όχι να εξαλείψουμε) την δημιουργία συγκέντρωσης αλάτων στα Boilers, η βιβλιογραφία λέει ότι θα πρέπει να τα ρυθμίσουμε στους 60οCκαι έτσι θα έχουμε και οικονομία! Η Αφαλάτωση των συστημάτων πρέπει να γίνεται τακτικά (κάθε χρόνο? εξαρτάται από την χρήση και τις προδιαγραφές τους) ώστε να διασφαλίζεται και η υγεία και η καλή λειτουργία.

Χθες μάλιστα, είχα πάει σε ένα μεγάλο κολλέγιο της Αττικής και κατά τύχη μίλησα με ένα άνθρωπο που έχει εταιρεία παραγωγής υλικών αφαλάτωσης και τον είχαν εξουσιοδοτήσει από το κολλέγιο να Αφαλατώσει όλα τα Boilerτου κολλεγίου για να εξασφαλίσουν: 1) την καλή λειτουργία των Boilersκαι να 2) διασφαλίσουν την καλή υγεία των παιδιών του κολλεγίου. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Κλάδο της Αφαλάτωσης.

Καταλήγω λοιπόν (και δεν θα ξανασχοληθώ με το θέμα αυτό διότι το ύφος ορισμένων δεν μου άρεσε) λέγοντας ότι έχω πολύ περισσότερες προσωπικές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές εμπειρίες λόγω του τομέα που δραστηριοποιούμαι αλλά μέσω Ίντερνετ δεν είναι δυνατό ν’ αναφέρω περισσότερα για ευνόητους λόγους και ουτε ειναι δυνατό να καλυφθεί ένα τόσο σοβαρο θεμα μέσα απο ενα site! Θεωρώ ότι τέτοια θέματα βαρύνουσας σημασίας πρέπει να συζητούνται στο Σύλλογο και όχι Δημόσια και με ευρύτητα πνεύματος, καλή θέληση και σεβασμό στην ειδικότητα του καθενός (πχ. Μηχανολόγος, Ιατρός, κλπ.) χωρις ιχνος ειρωνιας και επιθετικότητας! Και παλι θα τονίσω τα λόγια ενος σοφού που έλεγε δεν συμφωνώ μαζί σου αλλα σέβομαι το δικαίωμα σου να υποστηρίζεις αυτά που πιστεύεις τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την δημιουργία ειλικρινούς και παραγωγικού διαλόγου!
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 08-12-07, 09:52
Το avatar του χρήστη george
george Ο χρήστης george δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 4.692
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από andreas K Εμφάνιση μηνυμάτων
Εσεις στη Θεσσαλονικη απ οσο ξερω ουτε το νερο της βρυσης πινετε ως ακαταλληλο.Αντε να γεμισετε 400αρι ενυδρειο με perrie.Θα...καταστραφειτε,Παναγια μου!!!
O Takashi Amano την δεκαετία του '70 πριν ανακαλυφθεί η χρήση φιαλών CO2 για τα ενυδρεία γέμιζε τα ενυδρεία του με Perrier.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από noe Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε πολλούς θερμοσήφονες υπάρχει ένα ηλεκτρόδιο που ονομάζεται "ανόδιο" αυτό έχει την τάση να "τραβάει" τα ηζήματα που θα καθόντουσαν στον καδο και την αντίσταση, αυτό παρέχει μία μορφή "φίλτρανσης" από μερικα ηζήματα.
To ανόδιο μαγνησίου χρησιμοποιείται για προστασία από την ηλεκτρόλυση και δεν τραβάει ούτε ιζήματα ούτε φιλτράρει.Προστατεύει από τα τρυπήματα.

Φίλε Wild Rider ... που ξέθαψες το θέμα του μόλυβδου.
Μόλυβδος υπήρχε κάποτε στο υλικό των κολλήσεων χαλκοσωλήνων καθώς και σε κράματα μετάλλων.
Δεν υπάρχει πια...οι οδηγίες είναι πολύ αυστηρές.
Άρα θέμα μόλυβδου δεν υφίσταται.Άκυρο το πρώτο λινκ που έβαλες.

Στο δεύτερο λινκ...τι σχέση έχουν τα θειικά άλατα με του θερμοσίφωνες...ακόαμα ψάχνω να το βρω.

Στο θέμα της θερμοκρασίας τώρα.Η επικάθιση αλάτων αρχίζει σε θερμοκρασίες άνω των 58C. Άρα ρυθμίζοντας τον θερμοστάτη μας σε μια θερμοκρασία 45-50C και οικονομία έχουμε και μειώνεται το πρόβλημα με τα άλατα.
Το θέμα του καθαρισμού των συσκευών από τα άλατα γίνεται για να έχουμε καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη οικονομία.
Καμία σχέση με την υγεία.

Στο θέμα της "καλής υγείας" ....κάπου τα έχεις μπερδεμένα.
Στο νερό σε ορισμένη θερμοκρασία και εφόσον μένει στάσιμο για κάποιο χρονικό διάστημα (μέσα σε ένα μπόιλερ για παράδειγμα) αναπτύσεται το βακτήριο της λεγεονέλας το οποίο μπορεί να προσβάλλει άτομα με αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα και να οδηγήσει μέχρι και στον θάνατο.
Πρόσφατα υπήρχε θέμα σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.
Για τον λόγο αυτόν υπάρχουν συσκευές που διατηρούν το νερό σε θερμοκρασία στην οποία το βακτήριο δεν μπορεί να αναπτυχθεί και σε τακτά χρονικά διαστήματα εξαναγκάζουν το νερό να κυκλοφορήσει.
__________________




Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 08-12-07, 11:24
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada
 
Εγγραφή: 02-05-2004
Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Μηνύματα: 6.302
Προεπιλογή

Ως προς την λεγεονελα, που ειναι μικροβιο, δεν ζει σε θερμοκρασιες ανω των 45 βαθμων. Και επειδη τα θερμοσιφωνα συνηθως ειναι ρυθμιζμενα λιγο πανω απο τους 50, εκ των πραγματων δεν μπορει να υπαρχει σε θερμοσιφωνο τετοιο πραγμα. Αντιθετα μπορει να υπαρξει (θεωρητικως) στις σωληνωσεις του κρυου. (αν δεν υπηρχε το χλωριο....)

Για τα υπολοιπα, μιας και δεν προκυπτει πουθενα απο τις παραπομπες ουτε θεμα αυξημενης σκληροτητας λογω αλατων στο θερμοσιφωνο , αλλα και ουτε και θεμα υγειας, δεν υπαρχει και αντικειμενο συνεχειας της κουβεντας.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 08-12-07, 11:32
alati Ο χρήστης alati δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 10-08-2007
Περιοχή: Πανόραμα Θεσ/νικης
Μηνύματα: 72
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από WILD_RIDER Εμφάνιση μηνυμάτων
http://www.mit.edu:8001/people/rjbarbal/SB0/lead.html (United States Environmental Protection Agency)
«Use Only Cold Water for Cooking and Drinking
Try never to cook with or drink water from the hot tap. Hot water can dissolve more lead (ΜΟΛΥΒΔΟ) more quickly than cold water.
Το άρθρο μιλάει για την παρουσία του μολύβδου στο νερό και λέει ότι ΑΝ υπάρχει μόλυνση μολύβδου (άρα πρεπει πρώτα να εξετάσουμε αν το επίπεδο του μολύβδου στο πόσιμο νερό ανέβει) τότε γίνεται αυτό που λες αλλά πως μπορεί να βρεθεί "έπιπλέον" μόλυβδος στο δίκτυο του νερού μας (εννοώ πέρα από το ποσότητα που ήδη υπάρχει)?

Παράθεση:
Στο ζεστό νερό από boiler απελευθερώνεται πολύ περισσότερος μόλυβδος σε σχέση με το κρύο νερό από τη βρύση.
AN υπάρχουν άλατα μολύβδου τότε αυξάνει η διαλυτότητα του μολύβδου όμως ΑΝ υπάρχουν θα τα πάρουμε και με το κρυο νερό και στο όξινο περιβάλλον του στομαχιού αυξάνεται κατα πολύ παραπάνω η διαλυτότητα τους

Παράθεση:
Διάβασε το όλο καλά και θα δεις ότι η Αντίστροφη Όσμωση είναι η λύση όχι μόνο για τα ψάρια αλλά και για τους ανθρώπους!
Το μόνο κομμάτι στο άρθρο που μιλάει για αντίστροφη ώσμωση είναι το παρακάτω
7. Purchase or Lease a Home Treatment Device Home treatment devices are limited in that each unit treats only the water that flows from the faucet to which it is connected and all of the devices require periodic maintenance and replacement. Devices such as reverse osmosis systems or distillers can effectely remove lead from your drinking water. Some activated carbon filters may recuce lead levels at the tap; however, all lead reduction claims should be investigated. Be sure to check the actual performance of a specific home treatment device before and after installing the unit.
Εγώ καταλαβαίνω ότι ΑΝ υπάρχει υψηλό επιπεδο μολύβδου στο νερό τότε κάποια συστήματα επεξεργασίας νερού χαμηλώνουν το ποσοστό του και τίποτα άλλο περι καταλληλότητας του νερού ώσμωσης προς πόση

Παράθεση:
http://www.health.state.ny.us/environmental/water/drinking/ccr/table1.htm (New York State: Department of Health)
«Sulfate (ΘειϊκάΆλατα) High concentrations of sulfate in drinking water have three effects: (1) water containing appreciable amounts of sulfate tends to form hard scales in boilers and heat exchangers; (2) sulfates cause taste effects; and (3) sulfates can cause laxative effects with excessive intake. The laxative effect of sulfates is usually noted in transient users of a water supply because people who are accustomed to high sulfate levels in drinking water have no adverse response. Diarrhea can be induced at sulfate levels greater than 500 mg/l but typically near 750 mg/l.» Όποιος λοιπόν πίνει καφεδάκι ή τραγάκι με νερό από boilerκαι τον πιάσει διάρροια τώρα ξέρει που θα οφείλεται.
Οποιαδήποτε ουσία ή ένωση είναι σε μορφή καθαλάτωσης (δηλαδή σε μορφή ιζήματος κολλημένη σε επιφάνεια) ΔΕΝ βρίσκεται και σε εν διαλύσει μορφή (μιλάω για την μορφή που βρίσκεται η ουσια).. Αρα αν ξύσεις το ίζημα και το βάλεις στον καφέ ναι υπάρχει κίνδυνος αν πάρεις το υπερκείμενο νερό του ιζήματος δεν υπάρχει φόβος. Πρόσεξε κάποια στιγμή να δεις ότι οι σωλήνες του πόσιμου νερού με τον καιρό πιάνουν ιζήματα αλλά δεν υπάρχει κανένας φόβος για το νερό που τρέχει στον σωλήνα

Παράθεση:
για όσους επιμένουν να πίνουν το νερό από τα boilers.
νόμιζα ότι μιλάμε για την καταλληλότητα ή όχι του νερού απο θερμοσίφωνο για αλλαγές σε ενυδρεία


Παράθεση:
Κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerσε τακτά χρονικά διαστήματα και πίνουμε το νερό 2) Δεν κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerκαι δεν πίνουμε το νερό!
Μα το ίδιο νερό πίνουμε και από την βρύση απλώς εδώ "δόθηκε" ευκαιρία στο νερό νερό να παραμείνει ακίνητο για κάποιες ώρες και συγχρόνως να υποστεί και κάποια άνοδο της θερμοκρασίας του που συμβάλλει στην σταδιακή δημιουργία καθαλατώσεων.
Πρόσεξε να βρεις σπίτι που ΟΛΟ το νερό για το σπίτι να περνάει συνεχώς από μια δεξαμενή αυτή πιάνει πολυ πιο αργά άλγη από μια δεξαμενή που βρίσκεται σε παράλληλη συνδεσμολογία με το δίκτυο και παίρνουμε από εκεί νερό μόνο όταν χρειάζεται

Παράθεση:
Καταλήγω λοιπόν (και δεν θα ξανασχοληθώ με το θέμα αυτό διότι το ύφος ορισμένων δεν μου άρεσε) λέγοντας ότι έχω πολύ περισσότερες προσωπικές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές εμπειρίες λόγω του τομέα που δραστηριοποιούμαι αλλά μέσω Ίντερνετ δεν είναι δυνατό νʼ αναφέρω περισσότερα για ευνόητους λόγους και ουτε ειναι δυνατό να καλυφθεί ένα τόσο σοβαρο θεμα μέσα απο ενα site! Θεωρώ ότι τέτοια θέματα βαρύνουσας σημασίας πρέπει να συζητούνται στο Σύλλογο και όχι Δημόσια και με ευρύτητα πνεύματος, καλή θέληση και σεβασμό στην ειδικότητα του καθενός (πχ. Μηχανολόγος, Ιατρός, κλπ.) χωρις ιχνος ειρωνιας και επιθετικότητας! Και παλι θα τονίσω τα λόγια ενος σοφού που έλεγε δεν συμφωνώ μαζί σου αλλα σέβομαι το δικαίωμα σου να υποστηρίζεις αυτά που πιστεύεις τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την δημιουργία ειλικρινούς και παραγωγικού διαλόγου!
Μια χαρά συζητήσεις γίνονται στα forum όπου μπορούν να συμμετέχουν άτομα από διαφορετικές ειδικότητες
-------------------------
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από george Εμφάνιση μηνυμάτων
Πρόσφατα υπήρχε θέμα σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας..
Μάλλον ήθελες να πεις για το θέμα της λεγεονέλλας στα κλιματιστικά ή στους λεγόμενους πύργους ψύξης (στο νερό ψύξης)
__________________
1 ενυδρείο 120lt με χρυσόψαρα (3 που μεγαλώνουν και πάντα σε παρακολουθούν πεινασμένα)
1 ενυδρείο 90lt με angel fish (τα 2 τους είναι και παιχνιδιάρικα)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alati : 08-12-07 στις 12:10 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 09-12-07, 15:17
Το avatar του χρήστη george
george Ο χρήστης george δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 4.692
Προεπιλογή

To βακτήριο της λεγεονέλας δεν βρίσκεται μόνο σε συστήματα κλιματισμού αλλά μπορεί να αναπτυχθεί σε συστήματα παραγωγής και διανομής ζεστού νερού χρήσης.
Το πρόβλημα είναι έντονο σε νοσοκομεία,ξενοδοχειακές μονάδες,χώρους άθλησης κλπ.
Για την προστασία των εγκαταστάσεων υπάρχουν ειδικές συσκευές που δεν επιτρέπουν την θερμοκρασία του νερού χρήσης να πέσει κάτω κάποια όρια και επίσης να μην μείνει στάσιμο αλλά να βρίσκεται σε συνεχή ανακυκλοφορία.

Βάσει νομοθεσίας της ΕΕ είναι υποχρεωτική η χρήση τέτοιων συστημάτων σε όλες τις εγκαταστάσεις.
__________________




Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 11-12-07, 11:52
Το avatar του χρήστη Iann_is
Iann_is Ο χρήστης Iann_is δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 20-11-2007
Περιοχή: Ν.Κόσμος
Μηνύματα: 453
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Iann_is
Προεπιλογή

Με αυτά που διαβάζω το αποφάσισα.
Δεν ξανακάνω μπανιο με θερμοσίφωνα
Θα πλένομαι με νερό απο το ενυδρείο
Μια ερώτηση: Πόσο χειρότερο μπορει να ειναι το νερο του θερμοσίφωνα απο οποιαδήποτε λίμνη-ποτάμι που είναι το φυσικό περιβάλλον του ψαριού μου?και ακόμα χειρότερα απο το νερό του ενυδρείου μου που το ψάρι τρωει-χ...-κ... και ασχετα με φιλτρα και συνεχόμενες αλλαγες, ποτέ δεν θα μπορούσε να ειναι 100% καθαρό εκτός και αν το αλλαζαμε ΟΛΟ καθε 2-3 ώρες...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αλλαγές νερού με άνθρακα ; heiko27 Γλυκό νερό - Γενικά 11 09-02-07 20:41
Αλλαγές νερού με φίλτρο... passenger Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού 16 23-09-06 10:04
Νερό βρύσης εναντίον νερού από Α/Ο lasal Γλυκό νερό - Γενικά 2 09-02-06 00:48
Αλλαγή νερού σε fish only ενυδρείο με φυσικό θαλασσινό νερό? Cristos Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού 35 28-09-04 21:54
πρόβλημα με αλλαγές νερού! tasos Γλυκό νερό - Γενικά 6 18-04-03 22:21

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:33.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,07218 seconds with 13 queries