Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Γλυκό νερό - Γενικά

Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 08-12-07, 00:23
andreas K
Guest
 
Μηνύματα: n/a
Προεπιλογή

Εσεις στη Θεσσαλονικη απ οσο ξερω ουτε το νερο της βρυσης πινετε ως ακαταλληλο.Αντε να γεμισετε 400αρι ενυδρειο με perrie.Θα...καταστραφειτε,Παναγια μου!!!
Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 08-12-07, 00:47
orck Ο χρήστης orck δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 27-12-2006
Περιοχή: Π.Φαληρο
Μηνύματα: 1.052
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην orck Send a message via Skype™ to orck
Προεπιλογή

δεν καταλαβαινω το δεοντολογικο θεμα που επικαλεισαι συνεχεια wild rider
τα ψαρια που εχουμε στο ενυδρειο μας ζουσαν στις λιμνες τους σε αποστειρωμενα νερα;

ειπωθηκε και πιο πριν απο καποιον, εχεις δει ποτε σου λιμνη;

επειδη και εγω βαζω νερο απο θερμοσιφωνο να θεωρω τον ευατο μου βασανιστη ζωων;
Απάντηση με παράθεση
  #3  
Παλιά 08-12-07, 01:35
Το avatar του χρήστη noe
noe Ο χρήστης noe δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 21-04-2007
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 221
Προεπιλογή

Σε πολλούς θερμοσήφονες υπάρχει ένα ηλεκτρόδιο που ονομάζεται "ανόδιο" αυτό έχει την τάση να "τραβάει" τα ηζήματα που θα καθόντουσαν στον καδο και την αντίσταση, αυτό παρέχει μία μορφή "φίλτρανσης" από μερικα ηζήματα. Επισης όπως είπε ο SIR ο καδος λειτουργεί σαν δοχείο καθήζησης για τα ηζήματα. Οι χάλκινοι κάδοι μπορεί να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αλλά οι ενώσεις του χαλκού (οξίδιο κτλ) είναι επικυνδηνες για εμας (αν το πιούμε) αλλα και για τα ενυδρεία μας. Εγώ προσωπικά όταν είχα μονομαχοενυδρείο έβαζα νερό αποκλειστηκά απο τον ηλιακο/θερμοσήφωνα, αυτό γινότανε για χρόνια αλλα δεν είχα πρόβλημα.
Απάντηση με παράθεση
  #4  
Παλιά 08-12-07, 02:14
Το avatar του χρήστη tsikis
tsikis Ο χρήστης tsikis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 14-05-2006
Περιοχή: Σαλαμίνα-Άνω Καλαμάκι
Μηνύματα: 560
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην tsikis Send a message via Skype™ to tsikis
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από WILD_RIDER Εμφάνιση μηνυμάτων
Εν ταχει θα σου πω οτι εχω δουλεψει σε εταιρεια που παραγει ηλιακους θερμοσιφωνες και αυτο που ειπες για το εμαγε δεν παιζει και θεωρειται φτηνη λυση στον κλαδο. Φροντισε καλυτερα να χρησιμοποιεις χαλκινα που δεν πιανουν αλατα γιαυτο και δινουν εγγυηση 50 χρονια!
Δεν σκανάρεις την εγγύηση των 50 ετών μπας και με πείσει να αλλάξω θερμοσίφωνα?

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από WILD_RIDER Εμφάνιση μηνυμάτων
mariaL
Όπως βλεπεις ολοι εχουμε δικιο οποτε .... δες τα σαν λυσεις και επελεξε αυτο που σου ταιριαζει καλυτερα. Μην ανησυχεις παντως γιατι σε καθε περιπτωση .... δεν θα πας σε δικηγορο.
και ακριβώς από κάτω
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από WILD_RIDER Εμφάνιση μηνυμάτων
Επι της αρχης ομως θα πω οτι εθεσα ενα δεοντολογικο θεμα στο οποιο δεν πηρα απαντηση διοτι δεν θεωρω σωστο να βαζουμε νερο στα ψαρια που εμεις δεν πινουμε.
Τελικά το ένα ή το άλλο για σένα? Με μπέρδεψες. Έχουν όλοι δίκιο ή όχι?

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από WILD_RIDER Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι επινα παλια οταν πηγαινα σε ενα χωριο εξω απο τη Ναυπακτο. Ειχε ενα ποταμι που ψαρευαμε και πιναμε και νερο γιατι ηταν πεντακαθαρο.
Πως ήσουν σίγουρος για το πεντακάθαρο? Είχες μετρήσεις? Ήσουν τόσο σίγουρος ότι κάτι δεν είχε πχ ψοφήσει κάποιες 100άδες μέτρα πιο πίσω? Παράδειγμα και μόνο... Μην το δέσεις...Ηπιες νερό.Δεν έπαθες κάτι... Και ευτυχώς δηλαδή, μια ζωή γερός να είσαι..Αλλά ρωτάω. Πόσο σίγουρος ήσουν.???

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από WILD_RIDER Εμφάνιση μηνυμάτων
ΜΟΝΟ οποιος εχει χαλκινο μποιλερ μπορει να πιει.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από WILD_RIDER Εμφάνιση μηνυμάτων
Πιστοποιηση? Απο ποιον? Σκαναρισε μια να την δουμε! Πιστοποιησεις μπορουν να υπαρξουν για ολα τα πραγματα αλλα κανενα συστημα δεν ειναι αδιαβλητο
Τα χάλκινα μπόϊλερ έχουν πιστοποίηση? Και πάλι δεν ξέρω. Ρωτάω. Και το "κανένα σύστημα δεν είναι αδιάβλητο" δεν αφορά τα χάλκινα μπόϊλερ?

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από WILD_RIDER Εμφάνιση μηνυμάτων
Και για να τελειωνει το παραμυθι .....
Όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεσαι τα χαρακτηρίζεις ως παραμύθι?

Διαβάζω τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις όλων.
Από κάποιους είδα μια προσπάθεια να τεκμηριώσουν αυτά που λένε πχ μετρήσεις TDS, παραπομπή σε σελίδες κτλπ.


Εσύ πως τεκμηριώνεις αυτά που λες?
Λέγοντας απλά...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από WILD_RIDER Εμφάνιση μηνυμάτων
εχω δουλεψει σε εταιρεια που παραγει ηλιακους θερμοσιφωνες
Τί δουλεια έκανες εκεί πχ για να πειστώ?
Κατασκεύαζες? Τοποθετούσες? Συντηρούσες? Απλά μετέφερες?

Χωρίς (ειλικρινά) να θέλω να σε θίξω μπορείς να τεκμηριώσεις αυτά που λες?
Θα σου έλεγα απλά ότι το θέμα με ενδιαφέρει.Θα ήθελα να ξέρω.
Όχι τόσο για τα ψάρια (μιας και εγω προετοιμάζω το νερό σε κάδο με θερμοστάτη από την προηγούμενη και δεν κάνω αλλαγές απευθείας από το δίκτυο) αλλά για εμενα και μόνο...

Φιλικά πάντα...
__________________

Απάντηση με παράθεση
  #5  
Παλιά 08-12-07, 08:02
WILD_RIDER Ο χρήστης WILD_RIDER δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 10-11-2007
Περιοχή: .
Μηνύματα: 160
Προεπιλογή

http://www.mit.edu:8001/people/rjbarbal/SB0/lead.html (United States Environmental Protection Agency)
«Use Only Cold Water for Cooking and Drinking
Try never to cook with or drink water from the hot tap. Hot water can dissolve more lead (ΜΟΛΥΒΔΟ) more quickly than cold water. Also, hot water stands in your water boiler and pipes for longer than cold water, contributing to higher contaminant levels. If you need hot water for cooking or drinking, draw water from the cold tap and heat it on your stove.» CRYSTALCLEARπου λένε και οι Αμερικανοί και προέρχεται από οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι εταιρείας που θέλει να πουλήσει (παράδειγμα netblues) . Στο ζεστό νερό από boilerαπελευθερώνεται πολύ περισσότερος μόλυβδος σε σχέση με το κρύο νερό από τη βρύση. Διάβασε το όλο καλά και θα δεις ότι η Αντίστροφη Όσμωση είναι η λύση όχι μόνο για τα ψάρια αλλά και για τους ανθρώπους!

http://www.health.state.ny.us/environmental/water/drinking/ccr/table1.htm (New York State: Department of Health)
«Sulfate (ΘειϊκάΆλατα) High concentrations of sulfate in drinking water have three effects: (1) water containing appreciable amounts of sulfate tends to form hard scales in boilers and heat exchangers; (2) sulfates cause taste effects; and (3) sulfates can cause laxative effects with excessive intake. The laxative effect of sulfates is usually noted in transient users of a water supply because people who are accustomed to high sulfate levels in drinking water have no adverse response. Diarrhea can be induced at sulfate levels greater than 500 mg/l but typically near 750 mg/l.» Όποιος λοιπόν πίνει καφεδάκι ή τραγάκι με νερό από boilerκαι τον πιάσει διάρροια τώρα ξέρει που θα οφείλεται.

Ώρα να δώσω κι εγώ ένα ιδιωτικό siteμόνο και μόνο για να δούμε ένα νέο παράγοντα που θα έπρεπε να υφίσταται για όσους επιμένουν να πίνουν το νερό από τα boilers.
http://www.h2obaf.clara.net/
Ο παράγοντας αυτός ονομάζεται ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ και γίνεται πχ στις καφετιέρες (κάποιος τις ανέφερε) και σε άλλα μηχανήματα αλλά ….. Ποιος κάνει Αφαλάτωση σε Boiler? Κανείς! Επομένως δυο επιλογές υπάρχουν: 1) Κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerσε τακτά χρονικά διαστήματα και πίνουμε το νερό 2) Δεν κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerκαι δεν πίνουμε το νερό! Αν θέλουμε να μειώσουμε (όχι να εξαλείψουμε) την δημιουργία συγκέντρωσης αλάτων στα Boilers, η βιβλιογραφία λέει ότι θα πρέπει να τα ρυθμίσουμε στους 60οCκαι έτσι θα έχουμε και οικονομία! Η Αφαλάτωση των συστημάτων πρέπει να γίνεται τακτικά (κάθε χρόνο? εξαρτάται από την χρήση και τις προδιαγραφές τους) ώστε να διασφαλίζεται και η υγεία και η καλή λειτουργία.

Χθες μάλιστα, είχα πάει σε ένα μεγάλο κολλέγιο της Αττικής και κατά τύχη μίλησα με ένα άνθρωπο που έχει εταιρεία παραγωγής υλικών αφαλάτωσης και τον είχαν εξουσιοδοτήσει από το κολλέγιο να Αφαλατώσει όλα τα Boilerτου κολλεγίου για να εξασφαλίσουν: 1) την καλή λειτουργία των Boilersκαι να 2) διασφαλίσουν την καλή υγεία των παιδιών του κολλεγίου. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Κλάδο της Αφαλάτωσης.

Καταλήγω λοιπόν (και δεν θα ξανασχοληθώ με το θέμα αυτό διότι το ύφος ορισμένων δεν μου άρεσε) λέγοντας ότι έχω πολύ περισσότερες προσωπικές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές εμπειρίες λόγω του τομέα που δραστηριοποιούμαι αλλά μέσω Ίντερνετ δεν είναι δυνατό ν’ αναφέρω περισσότερα για ευνόητους λόγους και ουτε ειναι δυνατό να καλυφθεί ένα τόσο σοβαρο θεμα μέσα απο ενα site! Θεωρώ ότι τέτοια θέματα βαρύνουσας σημασίας πρέπει να συζητούνται στο Σύλλογο και όχι Δημόσια και με ευρύτητα πνεύματος, καλή θέληση και σεβασμό στην ειδικότητα του καθενός (πχ. Μηχανολόγος, Ιατρός, κλπ.) χωρις ιχνος ειρωνιας και επιθετικότητας! Και παλι θα τονίσω τα λόγια ενος σοφού που έλεγε δεν συμφωνώ μαζί σου αλλα σέβομαι το δικαίωμα σου να υποστηρίζεις αυτά που πιστεύεις τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την δημιουργία ειλικρινούς και παραγωγικού διαλόγου!
Απάντηση με παράθεση
  #6  
Παλιά 08-12-07, 09:52
Το avatar του χρήστη george
george Ο χρήστης george δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 4.692
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από andreas K Εμφάνιση μηνυμάτων
Εσεις στη Θεσσαλονικη απ οσο ξερω ουτε το νερο της βρυσης πινετε ως ακαταλληλο.Αντε να γεμισετε 400αρι ενυδρειο με perrie.Θα...καταστραφειτε,Παναγια μου!!!
O Takashi Amano την δεκαετία του '70 πριν ανακαλυφθεί η χρήση φιαλών CO2 για τα ενυδρεία γέμιζε τα ενυδρεία του με Perrier.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από noe Εμφάνιση μηνυμάτων
Σε πολλούς θερμοσήφονες υπάρχει ένα ηλεκτρόδιο που ονομάζεται "ανόδιο" αυτό έχει την τάση να "τραβάει" τα ηζήματα που θα καθόντουσαν στον καδο και την αντίσταση, αυτό παρέχει μία μορφή "φίλτρανσης" από μερικα ηζήματα.
To ανόδιο μαγνησίου χρησιμοποιείται για προστασία από την ηλεκτρόλυση και δεν τραβάει ούτε ιζήματα ούτε φιλτράρει.Προστατεύει από τα τρυπήματα.

Φίλε Wild Rider ... που ξέθαψες το θέμα του μόλυβδου.
Μόλυβδος υπήρχε κάποτε στο υλικό των κολλήσεων χαλκοσωλήνων καθώς και σε κράματα μετάλλων.
Δεν υπάρχει πια...οι οδηγίες είναι πολύ αυστηρές.
Άρα θέμα μόλυβδου δεν υφίσταται.Άκυρο το πρώτο λινκ που έβαλες.

Στο δεύτερο λινκ...τι σχέση έχουν τα θειικά άλατα με του θερμοσίφωνες...ακόαμα ψάχνω να το βρω.

Στο θέμα της θερμοκρασίας τώρα.Η επικάθιση αλάτων αρχίζει σε θερμοκρασίες άνω των 58C. Άρα ρυθμίζοντας τον θερμοστάτη μας σε μια θερμοκρασία 45-50C και οικονομία έχουμε και μειώνεται το πρόβλημα με τα άλατα.
Το θέμα του καθαρισμού των συσκευών από τα άλατα γίνεται για να έχουμε καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη οικονομία.
Καμία σχέση με την υγεία.

Στο θέμα της "καλής υγείας" ....κάπου τα έχεις μπερδεμένα.
Στο νερό σε ορισμένη θερμοκρασία και εφόσον μένει στάσιμο για κάποιο χρονικό διάστημα (μέσα σε ένα μπόιλερ για παράδειγμα) αναπτύσεται το βακτήριο της λεγεονέλας το οποίο μπορεί να προσβάλλει άτομα με αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα και να οδηγήσει μέχρι και στον θάνατο.
Πρόσφατα υπήρχε θέμα σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.
Για τον λόγο αυτόν υπάρχουν συσκευές που διατηρούν το νερό σε θερμοκρασία στην οποία το βακτήριο δεν μπορεί να αναπτυχθεί και σε τακτά χρονικά διαστήματα εξαναγκάζουν το νερό να κυκλοφορήσει.
__________________




Απάντηση με παράθεση
  #7  
Παλιά 08-12-07, 11:24
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada
 
Εγγραφή: 02-05-2004
Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Μηνύματα: 6.302
Προεπιλογή

Ως προς την λεγεονελα, που ειναι μικροβιο, δεν ζει σε θερμοκρασιες ανω των 45 βαθμων. Και επειδη τα θερμοσιφωνα συνηθως ειναι ρυθμιζμενα λιγο πανω απο τους 50, εκ των πραγματων δεν μπορει να υπαρχει σε θερμοσιφωνο τετοιο πραγμα. Αντιθετα μπορει να υπαρξει (θεωρητικως) στις σωληνωσεις του κρυου. (αν δεν υπηρχε το χλωριο....)

Για τα υπολοιπα, μιας και δεν προκυπτει πουθενα απο τις παραπομπες ουτε θεμα αυξημενης σκληροτητας λογω αλατων στο θερμοσιφωνο , αλλα και ουτε και θεμα υγειας, δεν υπαρχει και αντικειμενο συνεχειας της κουβεντας.
Απάντηση με παράθεση
  #8  
Παλιά 08-12-07, 11:32
alati Ο χρήστης alati δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 10-08-2007
Περιοχή: Πανόραμα Θεσ/νικης
Μηνύματα: 72
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από WILD_RIDER Εμφάνιση μηνυμάτων
http://www.mit.edu:8001/people/rjbarbal/SB0/lead.html (United States Environmental Protection Agency)
«Use Only Cold Water for Cooking and Drinking
Try never to cook with or drink water from the hot tap. Hot water can dissolve more lead (ΜΟΛΥΒΔΟ) more quickly than cold water.
Το άρθρο μιλάει για την παρουσία του μολύβδου στο νερό και λέει ότι ΑΝ υπάρχει μόλυνση μολύβδου (άρα πρεπει πρώτα να εξετάσουμε αν το επίπεδο του μολύβδου στο πόσιμο νερό ανέβει) τότε γίνεται αυτό που λες αλλά πως μπορεί να βρεθεί "έπιπλέον" μόλυβδος στο δίκτυο του νερού μας (εννοώ πέρα από το ποσότητα που ήδη υπάρχει)?

Παράθεση:
Στο ζεστό νερό από boiler απελευθερώνεται πολύ περισσότερος μόλυβδος σε σχέση με το κρύο νερό από τη βρύση.
AN υπάρχουν άλατα μολύβδου τότε αυξάνει η διαλυτότητα του μολύβδου όμως ΑΝ υπάρχουν θα τα πάρουμε και με το κρυο νερό και στο όξινο περιβάλλον του στομαχιού αυξάνεται κατα πολύ παραπάνω η διαλυτότητα τους

Παράθεση:
Διάβασε το όλο καλά και θα δεις ότι η Αντίστροφη Όσμωση είναι η λύση όχι μόνο για τα ψάρια αλλά και για τους ανθρώπους!
Το μόνο κομμάτι στο άρθρο που μιλάει για αντίστροφη ώσμωση είναι το παρακάτω
7. Purchase or Lease a Home Treatment Device Home treatment devices are limited in that each unit treats only the water that flows from the faucet to which it is connected and all of the devices require periodic maintenance and replacement. Devices such as reverse osmosis systems or distillers can effectely remove lead from your drinking water. Some activated carbon filters may recuce lead levels at the tap; however, all lead reduction claims should be investigated. Be sure to check the actual performance of a specific home treatment device before and after installing the unit.
Εγώ καταλαβαίνω ότι ΑΝ υπάρχει υψηλό επιπεδο μολύβδου στο νερό τότε κάποια συστήματα επεξεργασίας νερού χαμηλώνουν το ποσοστό του και τίποτα άλλο περι καταλληλότητας του νερού ώσμωσης προς πόση

Παράθεση:
http://www.health.state.ny.us/environmental/water/drinking/ccr/table1.htm (New York State: Department of Health)
«Sulfate (ΘειϊκάΆλατα) High concentrations of sulfate in drinking water have three effects: (1) water containing appreciable amounts of sulfate tends to form hard scales in boilers and heat exchangers; (2) sulfates cause taste effects; and (3) sulfates can cause laxative effects with excessive intake. The laxative effect of sulfates is usually noted in transient users of a water supply because people who are accustomed to high sulfate levels in drinking water have no adverse response. Diarrhea can be induced at sulfate levels greater than 500 mg/l but typically near 750 mg/l.» Όποιος λοιπόν πίνει καφεδάκι ή τραγάκι με νερό από boilerκαι τον πιάσει διάρροια τώρα ξέρει που θα οφείλεται.
Οποιαδήποτε ουσία ή ένωση είναι σε μορφή καθαλάτωσης (δηλαδή σε μορφή ιζήματος κολλημένη σε επιφάνεια) ΔΕΝ βρίσκεται και σε εν διαλύσει μορφή (μιλάω για την μορφή που βρίσκεται η ουσια).. Αρα αν ξύσεις το ίζημα και το βάλεις στον καφέ ναι υπάρχει κίνδυνος αν πάρεις το υπερκείμενο νερό του ιζήματος δεν υπάρχει φόβος. Πρόσεξε κάποια στιγμή να δεις ότι οι σωλήνες του πόσιμου νερού με τον καιρό πιάνουν ιζήματα αλλά δεν υπάρχει κανένας φόβος για το νερό που τρέχει στον σωλήνα

Παράθεση:
για όσους επιμένουν να πίνουν το νερό από τα boilers.
νόμιζα ότι μιλάμε για την καταλληλότητα ή όχι του νερού απο θερμοσίφωνο για αλλαγές σε ενυδρεία


Παράθεση:
Κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerσε τακτά χρονικά διαστήματα και πίνουμε το νερό 2) Δεν κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerκαι δεν πίνουμε το νερό!
Μα το ίδιο νερό πίνουμε και από την βρύση απλώς εδώ "δόθηκε" ευκαιρία στο νερό νερό να παραμείνει ακίνητο για κάποιες ώρες και συγχρόνως να υποστεί και κάποια άνοδο της θερμοκρασίας του που συμβάλλει στην σταδιακή δημιουργία καθαλατώσεων.
Πρόσεξε να βρεις σπίτι που ΟΛΟ το νερό για το σπίτι να περνάει συνεχώς από μια δεξαμενή αυτή πιάνει πολυ πιο αργά άλγη από μια δεξαμενή που βρίσκεται σε παράλληλη συνδεσμολογία με το δίκτυο και παίρνουμε από εκεί νερό μόνο όταν χρειάζεται

Παράθεση:
Καταλήγω λοιπόν (και δεν θα ξανασχοληθώ με το θέμα αυτό διότι το ύφος ορισμένων δεν μου άρεσε) λέγοντας ότι έχω πολύ περισσότερες προσωπικές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές εμπειρίες λόγω του τομέα που δραστηριοποιούμαι αλλά μέσω Ίντερνετ δεν είναι δυνατό νʼ αναφέρω περισσότερα για ευνόητους λόγους και ουτε ειναι δυνατό να καλυφθεί ένα τόσο σοβαρο θεμα μέσα απο ενα site! Θεωρώ ότι τέτοια θέματα βαρύνουσας σημασίας πρέπει να συζητούνται στο Σύλλογο και όχι Δημόσια και με ευρύτητα πνεύματος, καλή θέληση και σεβασμό στην ειδικότητα του καθενός (πχ. Μηχανολόγος, Ιατρός, κλπ.) χωρις ιχνος ειρωνιας και επιθετικότητας! Και παλι θα τονίσω τα λόγια ενος σοφού που έλεγε δεν συμφωνώ μαζί σου αλλα σέβομαι το δικαίωμα σου να υποστηρίζεις αυτά που πιστεύεις τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την δημιουργία ειλικρινούς και παραγωγικού διαλόγου!
Μια χαρά συζητήσεις γίνονται στα forum όπου μπορούν να συμμετέχουν άτομα από διαφορετικές ειδικότητες
-------------------------
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από george Εμφάνιση μηνυμάτων
Πρόσφατα υπήρχε θέμα σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας..
Μάλλον ήθελες να πεις για το θέμα της λεγεονέλλας στα κλιματιστικά ή στους λεγόμενους πύργους ψύξης (στο νερό ψύξης)
__________________
1 ενυδρείο 120lt με χρυσόψαρα (3 που μεγαλώνουν και πάντα σε παρακολουθούν πεινασμένα)
1 ενυδρείο 90lt με angel fish (τα 2 τους είναι και παιχνιδιάρικα)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alati : 08-12-07 στις 12:10 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
  #10  
Παλιά 09-12-07, 15:17
Το avatar του χρήστη george
george Ο χρήστης george δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 4.692
Προεπιλογή

To βακτήριο της λεγεονέλας δεν βρίσκεται μόνο σε συστήματα κλιματισμού αλλά μπορεί να αναπτυχθεί σε συστήματα παραγωγής και διανομής ζεστού νερού χρήσης.
Το πρόβλημα είναι έντονο σε νοσοκομεία,ξενοδοχειακές μονάδες,χώρους άθλησης κλπ.
Για την προστασία των εγκαταστάσεων υπάρχουν ειδικές συσκευές που δεν επιτρέπουν την θερμοκρασία του νερού χρήσης να πέσει κάτω κάποια όρια και επίσης να μην μείνει στάσιμο αλλά να βρίσκεται σε συνεχή ανακυκλοφορία.

Βάσει νομοθεσίας της ΕΕ είναι υποχρεωτική η χρήση τέτοιων συστημάτων σε όλες τις εγκαταστάσεις.
__________________




Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Αλλαγές νερού με άνθρακα ; heiko27 Γλυκό νερό - Γενικά 11 09-02-07 20:41
Αλλαγές νερού με φίλτρο... passenger Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού 16 23-09-06 10:04
Νερό βρύσης εναντίον νερού από Α/Ο lasal Γλυκό νερό - Γενικά 2 09-02-06 00:48
Αλλαγή νερού σε fish only ενυδρείο με φυσικό θαλασσινό νερό? Cristos Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού 35 28-09-04 21:54
πρόβλημα με αλλαγές νερού! tasos Γλυκό νερό - Γενικά 6 18-04-03 22:21

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:22.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,08665 seconds with 13 queries