Η εφευρεση που λεγεται Θερμοσιφωνο δεν περιεχει άλατα? Άρα δεν ανεβαζει το Ph? Ειναι σωστο να βαλουμε νερο στα ψαρια που ουτε εμεις δεν μπορουμε να πιουμε? Ποιος πινει νερο απο το Θερμοσιφωνο?
|
Οχι, το θερμοσιφωνο δεν ανεβαζει το Ph. Και το νερο απο το θερμοσιφωνο δεν εχει παραπανω αλατα απο οτι της βρυσης.
Το οτι δεν το πινουμε ειναι ψυχολογικό ως θεμα. |
Έχεις ανοιξει ποτε ενα Θερμοσιφωνο να δεις τα αλατα που πιανει μεσα? Ως ιδεα το θερμοσιφωνο με την ενοια της παροχης ζεστου νερου στην θερμοκρασια που επιθυμουμε ειναι καλή, αλλα, ως ποιοτητα νερου δεν ενδεικνυται.
Σωστά πραττουμε και δεν το πινουμε και δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατο να ριξουμε νερο στα ψαρια που εμεις δεν μπορουμε να το πιουμε....... Ουτε δεοντολογικα δεν στεκει. |
Παράθεση:
Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι τα άλατα που είσερχονται στο θερμοσίφωνο είναι τα ίδια με αυτά του πόσιμου νερού. Απλώς εδώ περνάνε μεγαλύτερες ποσότητες νερού και το κυριότερο είναι ότι τα άλατα του θερμοσίφωνου είναι καθαλατώσεις αλάτων (συνήθως ασβεστίου ή/και μαγνησίου) που επικολλούνται στα τοιχώματα και δεν βρίσκονται εν αιωρήσει στο νερό |
Τα νεφρα φιλε αποβαλλουν τα αλατα μεσω των ουρων διαφορετικα ..... θα επρεπε ν' αλλαζουμε νεφρα καθε τοσο χαχαχαχαχαχα
|
Εχω ανοιξει θερμοσιφωνα, και μαλιστα αλλαζω και αντισταση καθε 3-4 χρονια για λογους οικονομιας λογω συσσωρευσης αλατων.
Αυτο ομως δεν εχει καμμια σχεση με την ποιοτητα του νερου. Και στις σωληνωσεις υπαρχει επικαθιση αλλατων. Τις αλλαζεις καθε 10 χρονια? Το ιζημα που σχηματιζεται μεσα στα θερμοσιφωνα ειναι απο ουσιες που φερνει το ιδιο το νερό, δλδ οτι υπαρχει και μεσα στο ποτήρι. Τα τελευταια 20 χρονια οι θερμοσιφωνες ειναι "εμαγιε" για να μην σκουριαζουν Πρακτικως αυτο εχει εξαλειψει και τις σκουριες. (Οι παλαιας τεχνολογιας εχουν ηδη τρυπησει...) Επισης το νερό βρισκεται σε αεροστεγως κλειστό δοχειο (αλλιως θα ετρεχε) εναλλασεται συχνα (εκτος αν κανεις δεν πλενεται) ειναι χλωριομενο (οπως αυτο που πινουμε) και επιπροσθετα καθε φορα που αναβουμε το θερμοσιφωνο υποκειτα σε μια ελαφρυα απολυμανση (παστεριωση?)... Η ληψη του ζεστου νερου ειναι στην κορυφη του θερμοσιφωνου, ενω η παροχή στη βάση. Αυτο εχει σαν αποτελεσμα το θερμοσιφωνο να λειτουργει και σαν φιλτρο καθιζησης, κατι που δεν συμβαινει με το κρυο νερό. Με αυτήν την εννοια το νερο απο το θερμοσιφωνο ειναι καλυτερο. Εαν το ιζημα που βλεπουμε οταν ανοιξουμε το θερμοσιφωνο διαλυοταν στο νερό, τοτε πολυ απλά δεν θα υπηρχε. Ο βασικοτερος λογος που δεν το πινουμε ειναι γιατι ειναι ζεστό. Απο κει και περα, αν στο μυαλο μας εχουμε οτι το νερο προερχεται απο ενα δοχειο γεματο χωματα και σκουριες (γιατι αυτή την εικονα εχουμε παραδοσιακά εμπεδωσει για το θεμα θερμοσιφωνο) λογικο ειναι να μην θελουμε να το πιουμε. (αν και δεν υπαρχουν ουσιαστικα λογοι) Πρακτικως, χιλιαδες χομπιστες χρησιμοποιουν το θερμοσιφωνο για να κανουν τις αλλαγες τους με νερο ιδιας θερμοκρασιας χωρις κανενα απολυτως προβλημα. |
Παράθεση:
Εσυ εχεις δει τις σωληνες παροχης νερου τι ...να μη πω πιανουν μεσα τους? Και για να μη πω και για τα υδραγωγεια...:cool: Μια χαρα ειναι το νερο του θερμοσιφωνα αρκει να χρησιμοποιειται κανονικα οπως δηλαδη σε ενα σπιτι....;) Sir με προλαβες... |
χαχαχαχα netblus
Εν ταχει θα σου πω οτι εχω δουλεψει σε εταιρεια που παραγει ηλιακους θερμοσιφωνες και αυτο που ειπες για το εμαγε δεν παιζει και θεωρειται φτηνη λυση στον κλαδο. Φροντισε καλυτερα να χρησιμοποιεις χαλκινα που δεν πιανουν αλατα γιαυτο και δινουν εγγυηση 50 χρονια! Οσο για το αν πιανει αλατα ο σωληνας θα σου πω οτι ναι πιανει αλατα αλλα υπαρχει πολυ μεγαλη διαφορα στο τρεχουμενο με το στασιμο νερο και ελπιζω να το καταλαβαινεις. Δεν μου απαντησες ομως σε αυτο που ρωτησα ..... προτεινεις δηλαδη ν' αρχισουμε να πινουμε το νερο απο το θερμοσιφωνα? Δηλαδη οταν θελουμε να φτιαξουμε ενα τσαϊ ή ενα nescafe ζεστο τωρα το χειμωνα .... να βαζουμε νερο απο τον θερμοσιφωνα? Τι προτεινεις? Αν δεν το προτεινεις αυτο τοτε πες μου σε παρακαλω κατα ποσον θεωρεις δεοντολογικα σωστο να βαζουμε στα ψαρια νερο που δεν πινουμε. |
Το θεμα μας δεν εινα η τεχνολογια κατασκευης θερμοσιφωνων αλλα το γεγονος οτι δεν ειναι ενα απλο σιδερενιο δοχειο.
Το νερο μεσα στις σωληνες θεωρειται τρεχουμενο? Καποια στιγμη τρεχει.. Και πολλες ωρες οχι. Εκτος και οταν ανοιγεις την βρυση για να πιεις το αφηνεις να τρεξει και 3 λεπτα. Απο την αλλη το θερμοσιφωνο δεν ειναι στερνα, δεν ερχεται σε επαφη με τον αερα, δεν περπατανε πανω του εντομα, ουτε εχει μεσα "πρασιναδα". Ο μονος λογος που δεν προτεινω το θερμοσιφωνο ειναι οτι για να παρεις ενα ποτηρι ζεστο νερό πρεπει να πεταξεις 2-3 λιτρα, και αυτο ειναι αντιοικολογικο και αντιοικονομικο. Απο την αλλη τα ψαρια ζουν σε ενα περιβαλλον που και ιζημα εχει, και χωμα, και λασπη.... Ειναι προσαρμοσμενα να ζουν σε τετοιο περιβαλλον. (μακαρι το θερμοσιφωνο να εβγαζε νερο ποταμου.. η καλυτερη τους..) Απο κει και περα υπαρχουν και σχετικα din standards.. |
caverman
Εχεις απολυτο δικιο. Όντως ξεφυγαμε απο το θεμα και δυσκολευουμε τη φιλη. mariaL Όπως βλεπεις ολοι εχουμε δικιο οποτε .... δες τα σαν λυσεις και επελεξε αυτο που σου ταιριαζει καλυτερα. Μην ανησυχεις παντως γιατι σε καθε περιπτωση .... δεν θα πας σε δικηγορο. Επι της αρχης ομως θα πω οτι εθεσα ενα δεοντολογικο θεμα στο οποιο δεν πηρα απαντηση διοτι δεν θεωρω σωστο να βαζουμε νερο στα ψαρια που εμεις δεν πινουμε. Εν πασει περιπτωσει ομως ..... η ζωη συνεχιζεται και ο καθενας παιρνει τις δικες του αποφασεις για τα δικα του ψαρια. |
εγω διαφωνω για το ιδεολογικο που θετεις δηλαδη εσυ νερο απο ποταμι που ζουν τα ψαρια θα επινες?και επειδη δεν θα επινες παει να πει οτι κακο για τα ψαρια?δεν εχει καμια σχεση το θεμα που λες...
|
steady
Ναι επινα παλια οταν πηγαινα σε ενα χωριο εξω απο τη Ναυπακτο. Ειχε ενα ποταμι που ψαρευαμε και πιναμε και νερο γιατι ηταν πεντακαθαρο. Όπως και δεν θα πηγαινα ποτε να ψαρεψω πχ. κεφαλοπουλα που πανε μερικοι στα λιμανια πχ. Λαυριου και ψαρευουν. Απο την αλλη πλευρα μιλαμε για φιλτρα, αντιστροφη οσμωση, skimmer, sub, χρησιμοποιουμε απεσταγμενο νερο, καποιος άλλος ρωτουσε για βροχινο νερο και χιλια δυο αλλα πραγματα και στο τελος ...... βαζουμε νερο απο το θερμοσιφωνα...... Προσωπικη μου αποψη λοιπον και απλα την καταθετω χωρις να θελω να πεισω κανενα ..... ουτε δεοντολογικα ουτε τεχνολογικα ειναι σωστο. Και ρωτω .... εφοσον θελουμε να βαζουμε ζεστο νερακι γιατι δεν βαζουμε ταχυβραστηρα αντι για θερμοσιφωνο οπου το τρεχουμενο νερο ζεσταινεται άμεσα μεσω της αντιστασης που υπαρχει στον ταχυβραστηρα? Όπως ειπαμε ομως ο καθενας κανει τις επιλογες του και πραττει αναλογως ...... |
Παράθεση:
το θεμα του θερμοσιφωνα ειναι λυμενο αν ειναι ακινουργια κατασκευης δεν υπαρχει προβλημα αφου ειναι τσεκαρισμενο και στην πραξη γιατι το κατηγορεις τοσο?εγω οσες αλλαγες εχω κανει οσο εχω ενυδρεια απο θερμοσιφωνα ειναι παντως! τωρα για το βραστηρα αμα λιγα τα λιτρα γινεται αλλα σε 600λιτρα φανταζεσαι να τρεχεις με το βραστηρα??:D :D :D :D |
Το μεσημέρι έκανα την τακτική αλλαγή.
Θερμοκρασία ενυδρείου 26.5°C Θερμοκρασία νερού βρύσης 14°C Με 1 μέρος ζεστού και 2 μέρη κρύου, έφτασα την θερμοκρασία στους 27°C. Γνώμη μου είναι πως το ποσοστό αλάτων, που ίσως υπάρχουν στο νερό του θερμοσίφωνα, κάνουν λιγότερο κακό στα ψάρια από την διαφορά των 12,5°C. Μήπως αν έβαζα ένα τούλι, θα συγκρατούσα τα άλατα? υ.γ. Μήπως θα έπρεπει να γίνει μια διάσπαση του θέματος, ώτε να μην μπερδεύεται η φίλη μας? |
Οποιος εχει αμφιβολια για πιθανα επιπλεον αλατα που περιεχονται στο ζεστό νερό, δεν εχει παρα να παρει ενα tds μετρο, να γεμισει δυο καθαρα δοχεια με νερό (απο τη βρυση και το θερμοσιφωνα), και αφου τα αφησει να ερθουν και τα δυο στην ιδια θερμοκρασια, να μετρησει TDS..... και να πειστει.
Οσο για το τουλι.. η απαντηση ειναι οχι, σε καμμια περιπτωση. |
Παράθεση:
Mάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις τι σου λέμε. ΟΛΟΙ οι θερμοσίφωνες και μπόιλερ που κατασκευάζονται την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές για την προστασία του εσωτερικού τους από την διάβρωση. Για ΟΛΕΣ τις τεχνικές αυτές υπάρχει πιστοποίηση για πόσιμο νερό. Και εγώ στο μαγείρεμα βάζω νερό από τον θερμοσίφωνα. |
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Περι ορεξεως ομως ουδεις λογος ....... ------------------------- Και για να τελειωνει το παραμυθι ..... αν εχει μαζεψει αλατα η αντισταση και τα λοιπα εσωτερικα μερη του boiler το νερο δεν κανει να το πινουμε αν δεν θελουμε να παιζουμε με την υγεια μας! Σαφεστατο το μηνυμα και καρατσεκαρισμενο! Και νερο που δεν κανει να πινουμε εμεις δεοντολογικα δεν κανει να το δινουμε και στα ψαρια μας! Εδω ομως επειδη ειναι δεοντολογικο το θεμα και οχι τεχνολογικο δεν επιμενω. Αν ομως (και σωστα κατα τη γνωμη μου) θελουμε να δινουμε χλιαρο νερακι στα ψαρια μας ας βαλουμε ταχυβραστηρα! |
Eπιμένω...τεκμηρίωσε αυτά που λες...αλλιώς....μην επιμένεις.
Δηλάδη αν διεθνείς οργανισμοί πιστοποιούν ότι είναι ασφαλές να πίνεται το νερό θεωρείς ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται ; Έχεις ποτέ ρίξει μια ματιά τι υπάρχει μέσα στους αγωγούς της ΕΥΔΑΠ που φέρνει το καθαρό και γάργαρο νεράκι στις βρύσες μας ; Αυτό το πίνεις άφοβα ; Ισχυρίζεσαι γιατί αν θέλεις να ενημερώσεις θα πρέπει να είσαι ΑΠΟΛΥΤΑ σίγουρος για όσα λες. Γιατί παίζω με την υγεία μου ;; |
Χαλκινο μποιλερ.. Μαλιστα..
Αφου λοιπον επιμενεις, μαθε οτι ο χαλκος οξειδωνεται οταν το νερο ειναι οξινο και παραγει μερικες πολυ επικινδυνες δηλητηριωδεις ενωσεις. Αυτος ειναι και ο λογος που απαγορευεται σε ενυδρεια (που σε ορισμενα απο αυτά εχουμε εντονα οξινο νερό.) Για περισσοτερεις πληροφοριες μπορεις να διαβασεις πχ εδω http://www.olympicsun.gr/electrolysisgr.html Αντιθετα οι επιφανειες με κραμα σμαλτου/ γιαλιου ειναι σαφώς ασφαλεστερες. (και πιστοποιημενες κατα DIN 4753 για ποσιμο νερό). Και ποιος σου ειπε οτι η συσσωρευση αλατων στα τοιχωματα του θερμοσιφωνου επηρεαζει την σκληροτητα/αλλαζει το ph? Και στην αντισταση των ταχυβραστηρων συγκεντρωνονται αλατα επισης.. Αλλα εχουμε χασει το θεμα της πρακτικοτητας. Και για να τελειωνει το θεμα, το πουρι που συσωρευεται στις σωληνωσεις (και στο θερμοσιφωνο) ειναι κυριως ανθρακικο ασβεστιο CaCo3, το οποιο ΕΡΧΕΤΑΙ με το νερό και ειναι σε σταθερη σχεση διαλυσης. Αυτο που αποτιθεται στα τοιχωματα ΔΕΝ επαναδιαλυεται στο νερό. Αν επαναδιαλυοταν, δεν θα υπηρχε. Γιαυτο και δεν το επηρεαζει. Εξαλλου μια ασφαλης μεθοδος σκληρυνσης του νερου (οταν χρειαζεται) ειναι η προσθηκη CaCo3 κατευθειαν στο ενυδρειο.. Τα περι μη υγεινου νερου επειδη περναει μεσα απο αεροστεγες δοχειο στο οποιο υπαρχει πουρι δεν εχουν καμμια σχεση με την πραγματικοτητα επισης. ΥΓ. Και για οποιον πραγματικα θελει να ξερει ΤΙ νερό βαζει στα ψαρια του, η χρηση συσκευης αντιστροφης οσμωσης ειναι η μονη αποδεκτή λυση. Ολα τα αλλα εμπεριεχουν ασταθμητους παραγοντες. |
Kαφετιέρα έχεις μάλλον σπίτι σου.
Δεν φτιάχνεις καφέ φίλτρου ; Δεν γεμίζει άλατα ; Δεν βουλώνει ; Καφέ πίνεις όμως. |
Εσεις στη Θεσσαλονικη απ οσο ξερω ουτε το νερο της βρυσης πινετε ως ακαταλληλο.Αντε να γεμισετε 400αρι ενυδρειο με perrie.Θα...καταστραφειτε,Παναγια μου!!!
|
δεν καταλαβαινω το δεοντολογικο θεμα που επικαλεισαι συνεχεια wild rider
τα ψαρια που εχουμε στο ενυδρειο μας ζουσαν στις λιμνες τους σε αποστειρωμενα νερα; ειπωθηκε και πιο πριν απο καποιον, εχεις δει ποτε σου λιμνη; επειδη και εγω βαζω νερο απο θερμοσιφωνο να θεωρω τον ευατο μου βασανιστη ζωων; |
Σε πολλούς θερμοσήφονες υπάρχει ένα ηλεκτρόδιο που ονομάζεται "ανόδιο" αυτό έχει την τάση να "τραβάει" τα ηζήματα που θα καθόντουσαν στον καδο και την αντίσταση, αυτό παρέχει μία μορφή "φίλτρανσης" από μερικα ηζήματα. Επισης όπως είπε ο SIR ο καδος λειτουργεί σαν δοχείο καθήζησης για τα ηζήματα. Οι χάλκινοι κάδοι μπορεί να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αλλά οι ενώσεις του χαλκού (οξίδιο κτλ) είναι επικυνδηνες για εμας (αν το πιούμε) αλλα και για τα ενυδρεία μας. Εγώ προσωπικά όταν είχα μονομαχοενυδρείο έβαζα νερό αποκλειστηκά απο τον ηλιακο/θερμοσήφωνα, αυτό γινότανε για χρόνια αλλα δεν είχα πρόβλημα.
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Διαβάζω τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις όλων. Από κάποιους είδα μια προσπάθεια να τεκμηριώσουν αυτά που λένε πχ μετρήσεις TDS, παραπομπή σε σελίδες κτλπ. Εσύ πως τεκμηριώνεις αυτά που λες? Λέγοντας απλά... Παράθεση:
Κατασκεύαζες? Τοποθετούσες? Συντηρούσες? Απλά μετέφερες? Χωρίς (ειλικρινά) να θέλω να σε θίξω μπορείς να τεκμηριώσεις αυτά που λες? Θα σου έλεγα απλά ότι το θέμα με ενδιαφέρει.Θα ήθελα να ξέρω. Όχι τόσο για τα ψάρια (μιας και εγω προετοιμάζω το νερό σε κάδο με θερμοστάτη από την προηγούμενη και δεν κάνω αλλαγές απευθείας από το δίκτυο) αλλά για εμενα και μόνο... Φιλικά πάντα... |
http://www.mit.edu:8001/people/rjbarbal/SB0/lead.html (United States Environmental Protection Agency)
«Use Only Cold Water for Cooking and Drinking Try never to cook with or drink water from the hot tap. Hot water can dissolve more lead (ΜΟΛΥΒΔΟ) more quickly than cold water. Also, hot water stands in your water boiler and pipes for longer than cold water, contributing to higher contaminant levels. If you need hot water for cooking or drinking, draw water from the cold tap and heat it on your stove.» CRYSTALCLEARπου λένε και οι Αμερικανοί και προέρχεται από οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι εταιρείας που θέλει να πουλήσει (παράδειγμα netblues) . Στο ζεστό νερό από boilerαπελευθερώνεται πολύ περισσότερος μόλυβδος σε σχέση με το κρύο νερό από τη βρύση. Διάβασε το όλο καλά και θα δεις ότι η Αντίστροφη Όσμωση είναι η λύση όχι μόνο για τα ψάρια αλλά και για τους ανθρώπους! http://www.health.state.ny.us/environmental/water/drinking/ccr/table1.htm (New York State: Department of Health) «Sulfate (ΘειϊκάΆλατα) High concentrations of sulfate in drinking water have three effects: (1) water containing appreciable amounts of sulfate tends to form hard scales in boilers and heat exchangers; (2) sulfates cause taste effects; and (3) sulfates can cause laxative effects with excessive intake. The laxative effect of sulfates is usually noted in transient users of a water supply because people who are accustomed to high sulfate levels in drinking water have no adverse response. Diarrhea can be induced at sulfate levels greater than 500 mg/l but typically near 750 mg/l.» Όποιος λοιπόν πίνει καφεδάκι ή τραγάκι με νερό από boilerκαι τον πιάσει διάρροια τώρα ξέρει που θα οφείλεται. Ώρα να δώσω κι εγώ ένα ιδιωτικό siteμόνο και μόνο για να δούμε ένα νέο παράγοντα που θα έπρεπε να υφίσταται για όσους επιμένουν να πίνουν το νερό από τα boilers. http://www.h2obaf.clara.net/ Ο παράγοντας αυτός ονομάζεται ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ και γίνεται πχ στις καφετιέρες (κάποιος τις ανέφερε) και σε άλλα μηχανήματα αλλά ….. Ποιος κάνει Αφαλάτωση σε Boiler? Κανείς! Επομένως δυο επιλογές υπάρχουν: 1) Κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerσε τακτά χρονικά διαστήματα και πίνουμε το νερό 2) Δεν κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerκαι δεν πίνουμε το νερό! Αν θέλουμε να μειώσουμε (όχι να εξαλείψουμε) την δημιουργία συγκέντρωσης αλάτων στα Boilers, η βιβλιογραφία λέει ότι θα πρέπει να τα ρυθμίσουμε στους 60οCκαι έτσι θα έχουμε και οικονομία! Η Αφαλάτωση των συστημάτων πρέπει να γίνεται τακτικά (κάθε χρόνο? εξαρτάται από την χρήση και τις προδιαγραφές τους) ώστε να διασφαλίζεται και η υγεία και η καλή λειτουργία. Χθες μάλιστα, είχα πάει σε ένα μεγάλο κολλέγιο της Αττικής και κατά τύχη μίλησα με ένα άνθρωπο που έχει εταιρεία παραγωγής υλικών αφαλάτωσης και τον είχαν εξουσιοδοτήσει από το κολλέγιο να Αφαλατώσει όλα τα Boilerτου κολλεγίου για να εξασφαλίσουν: 1) την καλή λειτουργία των Boilersκαι να 2) διασφαλίσουν την καλή υγεία των παιδιών του κολλεγίου. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Κλάδο της Αφαλάτωσης. Καταλήγω λοιπόν (και δεν θα ξανασχοληθώ με το θέμα αυτό διότι το ύφος ορισμένων δεν μου άρεσε) λέγοντας ότι έχω πολύ περισσότερες προσωπικές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές εμπειρίες λόγω του τομέα που δραστηριοποιούμαι αλλά μέσω Ίντερνετ δεν είναι δυνατό ν’ αναφέρω περισσότερα για ευνόητους λόγους και ουτε ειναι δυνατό να καλυφθεί ένα τόσο σοβαρο θεμα μέσα απο ενα site! Θεωρώ ότι τέτοια θέματα βαρύνουσας σημασίας πρέπει να συζητούνται στο Σύλλογο και όχι Δημόσια και με ευρύτητα πνεύματος, καλή θέληση και σεβασμό στην ειδικότητα του καθενός (πχ. Μηχανολόγος, Ιατρός, κλπ.) χωρις ιχνος ειρωνιας και επιθετικότητας! Και παλι θα τονίσω τα λόγια ενος σοφού που έλεγε δεν συμφωνώ μαζί σου αλλα σέβομαι το δικαίωμα σου να υποστηρίζεις αυτά που πιστεύεις τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την δημιουργία ειλικρινούς και παραγωγικού διαλόγου! |
Παράθεση:
Παράθεση:
Φίλε Wild Rider ... που ξέθαψες το θέμα του μόλυβδου. Μόλυβδος υπήρχε κάποτε στο υλικό των κολλήσεων χαλκοσωλήνων καθώς και σε κράματα μετάλλων. Δεν υπάρχει πια...οι οδηγίες είναι πολύ αυστηρές. Άρα θέμα μόλυβδου δεν υφίσταται.Άκυρο το πρώτο λινκ που έβαλες. Στο δεύτερο λινκ...τι σχέση έχουν τα θειικά άλατα με του θερμοσίφωνες...ακόαμα ψάχνω να το βρω. Στο θέμα της θερμοκρασίας τώρα.Η επικάθιση αλάτων αρχίζει σε θερμοκρασίες άνω των 58C. Άρα ρυθμίζοντας τον θερμοστάτη μας σε μια θερμοκρασία 45-50C και οικονομία έχουμε και μειώνεται το πρόβλημα με τα άλατα. Το θέμα του καθαρισμού των συσκευών από τα άλατα γίνεται για να έχουμε καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη οικονομία. Καμία σχέση με την υγεία. Στο θέμα της "καλής υγείας" ....κάπου τα έχεις μπερδεμένα. Στο νερό σε ορισμένη θερμοκρασία και εφόσον μένει στάσιμο για κάποιο χρονικό διάστημα (μέσα σε ένα μπόιλερ για παράδειγμα) αναπτύσεται το βακτήριο της λεγεονέλας το οποίο μπορεί να προσβάλλει άτομα με αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα και να οδηγήσει μέχρι και στον θάνατο. Πρόσφατα υπήρχε θέμα σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας. Για τον λόγο αυτόν υπάρχουν συσκευές που διατηρούν το νερό σε θερμοκρασία στην οποία το βακτήριο δεν μπορεί να αναπτυχθεί και σε τακτά χρονικά διαστήματα εξαναγκάζουν το νερό να κυκλοφορήσει. |
Ως προς την λεγεονελα, που ειναι μικροβιο, δεν ζει σε θερμοκρασιες ανω των 45 βαθμων. Και επειδη τα θερμοσιφωνα συνηθως ειναι ρυθμιζμενα λιγο πανω απο τους 50, εκ των πραγματων δεν μπορει να υπαρχει σε θερμοσιφωνο τετοιο πραγμα. Αντιθετα μπορει να υπαρξει (θεωρητικως) στις σωληνωσεις του κρυου. (αν δεν υπηρχε το χλωριο....)
Για τα υπολοιπα, μιας και δεν προκυπτει πουθενα απο τις παραπομπες ουτε θεμα αυξημενης σκληροτητας λογω αλατων στο θερμοσιφωνο , αλλα και ουτε και θεμα υγειας, δεν υπαρχει και αντικειμενο συνεχειας της κουβεντας. |
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
7. Purchase or Lease a Home Treatment Device Home treatment devices are limited in that each unit treats only the water that flows from the faucet to which it is connected and all of the devices require periodic maintenance and replacement. Devices such as reverse osmosis systems or distillers can effectely remove lead from your drinking water. Some activated carbon filters may recuce lead levels at the tap; however, all lead reduction claims should be investigated. Be sure to check the actual performance of a specific home treatment device before and after installing the unit. Εγώ καταλαβαίνω ότι ΑΝ υπάρχει υψηλό επιπεδο μολύβδου στο νερό τότε κάποια συστήματα επεξεργασίας νερού χαμηλώνουν το ποσοστό του και τίποτα άλλο περι καταλληλότητας του νερού ώσμωσης προς πόση Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Πρόσεξε να βρεις σπίτι που ΟΛΟ το νερό για το σπίτι να περνάει συνεχώς από μια δεξαμενή αυτή πιάνει πολυ πιο αργά άλγη από μια δεξαμενή που βρίσκεται σε παράλληλη συνδεσμολογία με το δίκτυο και παίρνουμε από εκεί νερό μόνο όταν χρειάζεται Παράθεση:
------------------------- ------------------------- Παράθεση:
|
|
To βακτήριο της λεγεονέλας δεν βρίσκεται μόνο σε συστήματα κλιματισμού αλλά μπορεί να αναπτυχθεί σε συστήματα παραγωγής και διανομής ζεστού νερού χρήσης.
Το πρόβλημα είναι έντονο σε νοσοκομεία,ξενοδοχειακές μονάδες,χώρους άθλησης κλπ. Για την προστασία των εγκαταστάσεων υπάρχουν ειδικές συσκευές που δεν επιτρέπουν την θερμοκρασία του νερού χρήσης να πέσει κάτω κάποια όρια και επίσης να μην μείνει στάσιμο αλλά να βρίσκεται σε συνεχή ανακυκλοφορία. Βάσει νομοθεσίας της ΕΕ είναι υποχρεωτική η χρήση τέτοιων συστημάτων σε όλες τις εγκαταστάσεις. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:43. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board