|
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχουν και πιο "αυτοματοι" τροποι αν το επιτρεπει ο χωρος σου..
Αλλα πρεπει πρωτα να καταληξεις στο ειδος των ψαριων. π.χ. Σε ενα φυτεμενο, η αλλαγη νερου ειναι μαλλον το ευκολοτερο.. αλλα οχι το γρηγοροτερο/ ευκολοτερο Τωρα σε ενα ενυδρειο με taganikes ας πουμε τα πραγματα ειναι σαφως ευκολοτερα. Επισης και ενα fish only(θαλασσινο) θεωρειται ευκολο στη συντηρηση. Μιλαμε για δισκους? Τοτε οι αλλαγες νερού γινεται επιστημη (και η ενασχοληση επισης..) Σε συναρπαζει η ιδεα ενος ψαριου/πετ? Ενα oscar? Μια arowanna? (Αν και κατανταει βαρετο μετα απο λιγο...) Να σε καλεσουμε στον επομενο καφε του ΣΕΧΟΠΑ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δε με τρομάζει το να χρειάζεται ιδιαίτερα δύσκολη αλλαγή αλλά η συχνότητα. Ιδανικά θα ήθελα κάθε 3 εβδομάδες τουλάχιστον. Ελπίζω να βοήθησα με αυτά που είπα. Για τον καφέ δε θα έλεγα οχι αν βολεύει ώρα / μέρα καθώς έχω ένα τόνο απορίες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό είναι !
Λοιπον το σάββατο να πας στον Κορυδαλλό, εκεί είναι οι Φυλακές......και ο σύλλογος μας. Τα λίτρα που πας είναι μανούλα για mmbuna, θα δεις και αυτό που έστησαν τα παιδιά.......ε τι άλλο θες καλορίζικο ![]() ΥΓ Ο Μάης πλησιάζει οπότε είναι ευκαιρία να ασχοληθείς με το ενυδρείο από τώρα. Επίσης είναι και ο Θεόφιλος κάπου εδώ κοντά, ελπίζω να το δει και να ποστάρει ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλωσόρισες. Το πολύ θετικό είναι ότι έχεις αντιμετωπίσει την καινούρια σου ενασχόληση πολύ σωστά από την αρχή. Φυσικά εννοώ ότι το ψάχνεις πρώτα, προτού ξεκινήσεις βιαστικές αγορές, και το έχεις ρίξει στο διάβασμα. Κάνε υπομονή λοιπόν και καλή συνέχεια.
Είναι λάθος να κρατιούνται τέτοια ψάρια μόνα τους. Χρειάζονται τουλάχιστον να είναι σε ζευγάρια ή ακόμα καλύτερα σε ένα τεράστιο ενυδρείο με περισσότερα άτομα του είδους. Προς Θεού, ποτέ δεν κρατάμε ένα ψάρι μόνο τους, εκτός κι αν είναι έτσι από τη φύση του, όπως κάποια είδη piranha. |
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Λοιπόν από ένα πρωτο ψάξιμο και διάβασμα που έχω κάνει , θα μου άρεσε να έχω τα :
Labidochromis sp. “yellow” Cyrtocara moorii Maylandia Livingstonii Pseudotropheus sp. “Acei” Pelvicachromis pulcher Ερώτησεις: - Συνδυάζονται αυτά μεταξύ τους (πιστεύω πως ναι από αυτά που διάβασα μέχρι τώρα , αλλα επείδη μέχρι τώρα η σχέση μου με τα ενυδρεία ήταν ανάλογη με τη σχέση που έχω με τη νορβηγική βυρσιδεψία καλό είναι να ρωτήσω ![]() - Πόσα ψάρια θα έπρεπε να βάλω (χωρίς να είναι πολλά) σε ένα ενυδρείο 400-450 lt , τα cyrtocara μου φαίνονται μεγαλούτσικα - Κάθε πότε θα χρειάζεται αλλαγή νερού και τι ποσoστό - Το περιβάλλον τους πρέπει να είναι αυστηρά πέτρες και κοχύλια ή μπορώ να βάλω και βλάστηση. - Μπορεί κανείς να κάνει εκτίμηση πόσο θα πάει όλο το σύνολο (ενυδρείο 400-450λτ , ότι καλύτερο από μηχανήματα, περιβάλλον ,ψάρια) για να ξέρω αν θα κρύψω τα τσόκαρα και να βγάλω τις μαλακές παντόφλες ![]() - Εχω δεί το Vision 450 της Juwel είναι καλό ενυδρείο έχετε κάτι άλλο να προτείνετε ? Σας ευχαριστώ πολύ |
|
||||
|
||||
![]()
Pelvicachromis pulcher... No nein niet non...
Ηρεμα με την λεξη οτι καλύτερο γιατι δεν ξερω αν υπαρχουν τοσο μαλακές παντοφλες.. Σε καλο δρομο εισαι, keep reading. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και το Cyphotilapia frontosa μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Nightfall : 19-04-07 στις 12:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εκτός από το αισθητικό μέρος μιάς επιλογής(χρώματα κτλ),πρέπει να δείς το μέγεθος,διατροφή και ποιός είναι ο χώρος που χρειάζονται για να αναπαραχθούν.
Η πρώτη επιλογή σου θα σου βγάλει ένα τέτοιο ενυδρείο ![]() Η πιό παραπάνω φωτογραφία που σου έδειξα είναι από έναν βιότοπο tanganyika με τρία είδη που έχουν τρείς διαφορετικούς χώρους αναπαραγωγής.(Βράχους,κοχύλια και το τρίτο κυκλοφορεί στα ψηλά στρώματα του ενυδρείου) Και το αποτέλεσμα όπως βλέπεις μόνο μονότονο δέν μπορεί να χαρακτηριστεί. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος με διάφορα προβληματάκια | giorgio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 114 | 11-03-09 23:11 |
ΒΕΤΑρχάριος.... | Carebean pirate | Bettas | 26 | 30-08-06 18:54 |
Φωτισμός...ερωτήσεις ενός αρχάριου | Scuba | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 30-06-06 22:01 |
Aρχάριος με τα ενυδρεία | celica192tsport | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 15-11-05 12:51 |