|
|
||||
|
||||
![]()
Το reefακι μου μετραει ενα μηνα ζωης ...
Απο πλευρας εξοπλισμου , η αλλαγη ηταν στα φωτα οπου τοποθετηθηκε μια 150 βατ ΜΗ στα 14Κ , συνδεδεμενη με ηλεκτρονικο Ballast Osram powertronic. Πλεον, το rendition της λαμπας ειναι καλυτερο και αναβει/σβηνει πιο στρωτα.Ο προβολεας πλεον περιεχει μονο την λαμπα και ετσι ανεβαζει λιγοτερη θερμοκρασια ...ειναι και πολυ ελαφρυς πλεον. Με κοντα 2 βατ ανα λιτρο , το φως ειναι πλουσιο και μπορει να υποστηριξει καθε θαλασσινο οργανισμο ...αρα αλλοθι δεν υπαρχουν ... Επιτηδες, δεν εχω βαλει ψαρι ακομα μεσα.Ζωη ομως υπαρχει σε αφθονια: Τα κοπηποδα και οι γαριδουλες κανουν παρτι , διαφορα ζωυφια κυκλοφορουν (μεχρι και τσακωμους μεταξυ τους παρατηρω ![]() ![]() Και φυσικα , εχουμε κοραλια : Τρια sps frags κατοικουν στην κορυφη του βραχου ...δυο αποικιες zoanthids βρηκαν θεση στην αμμο ενω μια ταλαιπωρημενη galaxia βρισκεται υπο αναρρωση σε μια γωνια του ενυδρειου , μακρια απο τα υπολοιπα κοραλια για να μην της μπαινουν ιδεες ![]() ![]() Υπαρχουν κανα δυο κοραλια που δεν θυμαμαι πως λεγονται. Ολα παντως ζουν και -φαινεται- να πηγαινουν μια χαρα. Απο προσθετα (ολα υγρα) χρησιμοποιω : 1) Seachem Reef complete : για ασβεστιο / στροντιο / μαγνησιο 2) Kent pro buffer DKH (υγρο) : για KH/PH 3) Κent Iodine : ιωδιο 5) Seachem reef trace : ιχνοστοιχεια 6) Kent Zoe : βιταμινες 7) CaribSea purple up : ασβεστιο / επιταχυντης κοραλλινης Επισης ταιζω το συστημα με δυο τροφες που μου ειχαν μεινει απο την εποχη του γλυκου νερου ![]() ![]() Σκιμερ δεν εχω βαλει ακομα ...αρκετος ανθρακας και τριπλασια ποσοτητα phosphate removing υλικου φαινεται να κανουν καλη δουλεια ... Μεσα στο ΣΚ , θα εχουμε και νεες φωτο |
|
|||
|
|||
![]()
Μιλάμε για πολύ φώς!!!
Ένσταση έχω και για την gelaxea. Πολύ επικίνδυνη σε τόσο μικρό ενυδρείο. Μου έχει φέρει ο Μαρίνος και μια caulastrea για σένα! και βέβαια περιμένουμε τις φωτό για να δούμε....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Για την galaxea εχεις δικιο Γιαννη ...αλλα αμα δεις σε τι κατασταση ειναι η κακομοιρα , θα την λυπηθεις ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μερικες φωτο απο το reefακι μου. Δεν ειναι και οι καλυτερες γιατι τωρα μαθαινω τη μηχανη μου (υπαρχει προβλημα με το white balance
![]() H μηχανη ειναι μια NIKON D80 με τριποδο Giottos Fotostativ VT-808 GTVT808 . Ολα τα κοραλια που ηρθαν στα χερια μου ,ζουν ακομα και τα sps μεγαλωνουν σιγα σιγα ...οι κοραλινες οπως θα δειτε κανουν παρτυ ... Ψαρια δεν υπαρχουν ακομα.Το ενυδρειο τρεχει ετσι 2 και κατι μηνες. Επανερχομαι με ονοματα κοραλιων και περιμενω εντυπωσεις... |
|
|||
|
|||
![]()
Φοβερό. Μπράβο Βασίλη. Μου αρέσει πάρα πολύ.
Αν δω πότε θα καταφέρω να το δω και από κοντά...
|
|||
|
|||
![]()
Θεαματικότατο το αποτέλεσμα! Πεντακάθαρο σύστημα και πολύ καλός φωτισμός. Τα συγχαρητήριά μου!
Καλή συνέχεια. |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραίο το reefάκι Βασίλη. Το αποτέλεσμα σε δικαιώνει…
![]() Το στήσιμο του βράχου μου αρέσει πολύ δίνει όγκο. Και που να μεγαλώσουν τα frags ! (Το είπα σωστά ![]() ![]() Κάποια στιγμή υπολόγισε και πες μας το συνολικό κόστος. Σίγουρα θα έχεις κι εκεί πρωτιά γιατί θα έχεις πετύχει να βρεις λύσεις τεχνικά άριστες και οικονομικά συμφέρουσες ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ασε που ειμαι ακριβως στην ιδια φαση.... ![]() ![]() και αν εχεις επισης αποψη για την ΜΗ 150W της ARCADIA με 14000Κ η για την αντιστοιχη της SUNMASTER απο γερμανια...... για να δουμε την αποψη σου..... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οσο για την λαμπα , η δικια μου ειναι μια AIHUA 150 watt 14k , η οποια δουλευει ομορφα τοσους μηνες.Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και απο το χρωμα της και απο την αναπτυξη των κοραλιων μου οποτε δεν νομιζω να ''δουλεψω'' αλλες ΜΗ ποτε (πηρα 5 μαζι οποτε θα με βγαλουν καμμια πενταετια ![]() Κατσε να κανω και κανενα update για το nano , τωρα που ''μεγαλωσε'' ... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οπως πολλοι θα ξερετε , στο nano reef μου δεν ειχα βαλει σκιμερ.Τελικα χρειαζοταν
![]() ![]() Προσφατα μπηκε ενα Aquamedic miniflotor ...ενα απλο σκιμερ αεροπετρας συνδεδεμενο με μια αεραντλια schego 300 l/h και ξυλοπετρα aquamedic mini. Μπηκε μια χαρα στην πλατη-φιλτρο οποτε δεν φαινεται τιποτε μεσα στο τανκ. Λοιπον , τα αποτελεσματα ηταν θεαματικα παροτι στο ενυδρειο ζει μονο ενας μανδαρινος τον οποιο δεν ταιζω εδω και καιρο (τρωει οτι βρισκει).Το σκιμερακι βγαζει ενα σκουρο skimmate αναλογο του deltec που εχω στο FO .Την πρωτη εβδομαδα υπεθεσα οτι απλα βγαζει επειδη το ενυδρειο δεν ειχε σκιμαριστει ποτε στο παρελθον ...πλεον ομως συνεχιζει και δουλευει με φοβερα αποτελεσματα. Συμπερασματα : 1) Οι επιπτωσεις στο ενυδρειο μου φαινονται αμεσες ...τα κοραλια σαν να ''ανεπνευσαν'' και βλεπω ζωηροτερη αναπτυξη. Το σκιμερακι αντιδραει στο ταισμα αμεσα : Μολις ταιζω τα κοραλια (ενα μιγμα απο Ocean Nutrition Nano reef food + cyclopezee + Reef plus + V maxx vitamines + Salifert coral food) , το σκιμερ απλα σταματαει να δουλευει λες και το εβγαλες απο την μπριζα 2)Αυτα τα σκιμερακια κανουν δουλεια με χαμηλο κοστος , χαμηλη καταναλωση και μικρο θορυβο.Το συγκεκριμμενο κοστιζει 25 ευρω καινουργιο + 10 ευρω οι αεροπετρες του για ενα χρονο (υπολογιζω να την αλλαζω καθε μηνα περιπου).Μια αεραντλια 300 λιτρων/ωρα κοστιζει απο 15-40 ευρω αναλογα τη μαρκα (resun με schego). To καθαρισμα του ειναι παιχνιδι αφου το βουτας ολοκληρο και το βγαζεις για καθαρισμα σε 2 δευτερολεπτα...μπαινει και στο πλυντηριο πιατων ![]() ![]() Γενικα το προτεινω για ενυδρεια μεχρι 80 λιτρων light stocked αρκει να το εξοπλισετε με καλη αεραντλια (πχ 300 λιτρα/ω) και να αλλαζετε τακτικα την ξυλοπετρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Να και κανα δυο φωτογραφιες που τραβηξα σημερα με το κινητο ...δεν ειναι καλη η ποιοτητα αλλα καπως ετσι μοιαζει το reefακι μετα απο 8 μηνες περιπου.
Υπαρχουν κοραλια και στις 3 ορατες πλευρες του που δεν φαινονται στις φωτο... Ο πολεμος μεταξυ κοραλιων εχει ξεκινησει οποτε αναγκαζομαι να μετακινω τον πανω βραχο με τα sps αναλογα με τις διαθεσεις των εφιλιων ![]() ![]() Συντομα ενα πληρες φωτογραφικο ρεπορταζ (θα δανειστω σωστους φακους για τη Nikon D80 που εχω) |
|
|||
|
|||
![]()
μπραβο Βασιλη, αψογο..
![]() ειμαι σιγουρος οτι το ενυδρειο σου θα γινει πηγη εμπνευσης για πολυ κοσμο... ![]() οι εφυλιες ειναι αληθεια οτι οσο μεγαλωνουν πιανουν αρκετο ζωτικο χωρο στο ενυδρειο και παρενοχλουν αλλα κοραλια, οποτε καποια στιγμη μαλλον θα πρεπει να πεσει ...ψαλιδι ![]() την λαμπα μεταλλου ποτε υπολογιζεις να την αλλαξεις? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ο κατσκευαστής του miniflotor, λεεί ως μέγιστο μέγεθος ενυδρίου τα 200 λίτρα..και συ τα 80.. http://www.aqua-medic.de/seawater/en/11/miniflotor/ σχόλιο? ------------------------- can you elaborate on this? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Βαγγέλης (Dearangelo) : 09-10-07 στις 11:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μην δινεις σημασια στις δηλωσεις των κατασκευαστων σχετικα με το capacity των σκιμερς ...τις περισσοτερες φορες πρεπει να υπολογισεις τα μισα λιτρα απο οσα λενε , τουλαχιστον.
Φυσικα , καποιο skimming ειναι καλυτερο απο καθολου skimming. Οσο αφορα την αναπληρωση , περιμενε το σχετικο ποστ του Σταθη για λεπτομερειες γιατι τα τεχνικα δεν ειναι το φορτε μου ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Nano Reef 80 λίτρων | accnt | Nano Reef | 11 | 20-01-08 20:58 |
Φτιάχνοντας το τέρας! | cbr929 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 21 | 16-07-06 02:12 |
Ψαχνοντας φωτογραφιες | george | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 12 | 22-11-05 15:09 |
Log in | Juan | Greek Aquarist's Boards | 1 | 16-12-04 17:49 |
Βασικες ερωτησεις για το nano reef | jimismc | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 17-10-04 20:54 |