|
|
||||
|
||||
![]()
Οπως πολλοι θα ξερετε , στο nano reef μου δεν ειχα βαλει σκιμερ.Τελικα χρειαζοταν
![]() ![]() Προσφατα μπηκε ενα Aquamedic miniflotor ...ενα απλο σκιμερ αεροπετρας συνδεδεμενο με μια αεραντλια schego 300 l/h και ξυλοπετρα aquamedic mini. Μπηκε μια χαρα στην πλατη-φιλτρο οποτε δεν φαινεται τιποτε μεσα στο τανκ. Λοιπον , τα αποτελεσματα ηταν θεαματικα παροτι στο ενυδρειο ζει μονο ενας μανδαρινος τον οποιο δεν ταιζω εδω και καιρο (τρωει οτι βρισκει).Το σκιμερακι βγαζει ενα σκουρο skimmate αναλογο του deltec που εχω στο FO .Την πρωτη εβδομαδα υπεθεσα οτι απλα βγαζει επειδη το ενυδρειο δεν ειχε σκιμαριστει ποτε στο παρελθον ...πλεον ομως συνεχιζει και δουλευει με φοβερα αποτελεσματα. Συμπερασματα : 1) Οι επιπτωσεις στο ενυδρειο μου φαινονται αμεσες ...τα κοραλια σαν να ''ανεπνευσαν'' και βλεπω ζωηροτερη αναπτυξη. Το σκιμερακι αντιδραει στο ταισμα αμεσα : Μολις ταιζω τα κοραλια (ενα μιγμα απο Ocean Nutrition Nano reef food + cyclopezee + Reef plus + V maxx vitamines + Salifert coral food) , το σκιμερ απλα σταματαει να δουλευει λες και το εβγαλες απο την μπριζα 2)Αυτα τα σκιμερακια κανουν δουλεια με χαμηλο κοστος , χαμηλη καταναλωση και μικρο θορυβο.Το συγκεκριμμενο κοστιζει 25 ευρω καινουργιο + 10 ευρω οι αεροπετρες του για ενα χρονο (υπολογιζω να την αλλαζω καθε μηνα περιπου).Μια αεραντλια 300 λιτρων/ωρα κοστιζει απο 15-40 ευρω αναλογα τη μαρκα (resun με schego). To καθαρισμα του ειναι παιχνιδι αφου το βουτας ολοκληρο και το βγαζεις για καθαρισμα σε 2 δευτερολεπτα...μπαινει και στο πλυντηριο πιατων ![]() ![]() Γενικα το προτεινω για ενυδρεια μεχρι 80 λιτρων light stocked αρκει να το εξοπλισετε με καλη αεραντλια (πχ 300 λιτρα/ω) και να αλλαζετε τακτικα την ξυλοπετρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Να και κανα δυο φωτογραφιες που τραβηξα σημερα με το κινητο ...δεν ειναι καλη η ποιοτητα αλλα καπως ετσι μοιαζει το reefακι μετα απο 8 μηνες περιπου.
Υπαρχουν κοραλια και στις 3 ορατες πλευρες του που δεν φαινονται στις φωτο... Ο πολεμος μεταξυ κοραλιων εχει ξεκινησει οποτε αναγκαζομαι να μετακινω τον πανω βραχο με τα sps αναλογα με τις διαθεσεις των εφιλιων ![]() ![]() Συντομα ενα πληρες φωτογραφικο ρεπορταζ (θα δανειστω σωστους φακους για τη Nikon D80 που εχω) |
|
|||
|
|||
![]()
μπραβο Βασιλη, αψογο..
![]() ειμαι σιγουρος οτι το ενυδρειο σου θα γινει πηγη εμπνευσης για πολυ κοσμο... ![]() οι εφυλιες ειναι αληθεια οτι οσο μεγαλωνουν πιανουν αρκετο ζωτικο χωρο στο ενυδρειο και παρενοχλουν αλλα κοραλια, οποτε καποια στιγμη μαλλον θα πρεπει να πεσει ...ψαλιδι ![]() την λαμπα μεταλλου ποτε υπολογιζεις να την αλλαξεις? |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια
![]() Η μεταλλου θα αλλαχθει τελη Σεπτεμβρη (9 μηνες λειτουργια)...ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο αυτην . Γενικα η season που ξεκιναει θα ειναι αυτη της αναπτυξης.Το καλοκαιρι φαινεται να το καβατζαραμε με μολις δυο απωλειες (ενα sps και το blue tang που εσκασε λογω ελλειψης οξυγονου μετα απο πολυωρη διακοπη ρευματος ![]() Συντομα θα τεθει θεμα χωρου ...στον πανω βραχο εχω 10 διαφορετικα ειδη sps τα οποια μεγαλωνουν γρηγορα.Θα δουμε πως θα παει ... Η επομενη προσθηκη θα ειναι αλγη chaeto μεσα στην πλατη-φιλτρο ..θα φτιαξω ενα θαλαμο απο πλακακια φιλτρου βυθου. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω στα εχω πει πολλες φορες απο κοντα
![]() Αφου εχεις την ΝΙΚΟΝ γιατι δεν βγαζεις μ αυτη ,εστω με τον φακο που φοραει πανω?
|
||||
|
||||
![]()
Δεν παιρνεις το ξεκουραστο κορμι σου και την ωραια μηχανη σου και να ερθεις απο εδω τωρα να βγαλουμε καμμια φωτο ???
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να και μερικες καλυτερες φωτο τραβηγμενες με την Nikon D80 ...
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
ο κατσκευαστής του miniflotor, λεεί ως μέγιστο μέγεθος ενυδρίου τα 200 λίτρα..και συ τα 80.. http://www.aqua-medic.de/seawater/en/11/miniflotor/ σχόλιο? ------------------------- can you elaborate on this? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Βαγγέλης (Dearangelo) : 09-10-07 στις 11:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μην δινεις σημασια στις δηλωσεις των κατασκευαστων σχετικα με το capacity των σκιμερς ...τις περισσοτερες φορες πρεπει να υπολογισεις τα μισα λιτρα απο οσα λενε , τουλαχιστον.
Φυσικα , καποιο skimming ειναι καλυτερο απο καθολου skimming. Οσο αφορα την αναπληρωση , περιμενε το σχετικο ποστ του Σταθη για λεπτομερειες γιατι τα τεχνικα δεν ειναι το φορτε μου ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κλεινουμε χρονο και ολα πανε καλα ...αντικατεστησα την λαμπα αφου συμπληρωσε ωρες.
Τα κοραλια πανε καλα ...βασικα τα sps κουρευτηκαν ολα αφου δεν χωραγαν πλεον και επρεπε να αδειασει ο τοπος. Πλεον κρατησα : 1) Μια hystrix κοκκινη 2) Μια ροζ poccilopora 3) Μια πρασινη caliendrum 4) Μια μπλε υπεροχη ακροπορα 5) Μια εντονα πρασινη hydnophora 6) Μια μωβ montipora (που δεν παει και super αλλα μεγαλωνει) και φυσικα εχω ολα τα LPS και softies. Απο ψαρια , μπηκε ενα nano foxface Lo για να δωσει λυση στο προβλημα (μακρο) αλγης που ειχα καθως και ενα ζευγαρι clown.Και φυσικα , ο μανδαρινος . Συντομα θα βγαλω αρκετα κοραλια που θα μεταφερθουν στο νεο reefακι που φτιαχνω (softies tank)
|
||||
|
||||
![]()
το aquamedik τι σκιμμερ το εχω και εγω στο δευτερο θαλασσινο μου only fish μιας και το τεραστιο redsea prism pro 300 γαλονιων μπηκε στο νεο μου reef και σας πληροφορω οτι το μικρο με την ξυλοπετρα κανει πολυ καλη δουλεια,απλα θελει τακτικη αλαγη της ξυλοπετρας.το only fish ειναι 200 λιτρων και τα καταφερνει μια χαρα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Και τώρα το συγκεκριμένο ενυδρείο βρίσκεται στην κατοχή μου...
¶ντε να δούμε τι θα κάνουμε..... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Nano Reef 80 λίτρων | accnt | Nano Reef | 11 | 20-01-08 20:58 |
Φτιάχνοντας το τέρας! | cbr929 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 21 | 16-07-06 02:12 |
Ψαχνοντας φωτογραφιες | george | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 12 | 22-11-05 15:09 |
Log in | Juan | Greek Aquarist's Boards | 1 | 16-12-04 17:49 |
Βασικες ερωτησεις για το nano reef | jimismc | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 17-10-04 20:54 |