|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
την όσμωση σου μέτρησε με tds για αρχη πρώτα.... οι συσκευασίες των βακτηρίων και πρόσθετων, σε τι κατάσταση είναι, μήπως θέλουν ανανέωση... |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=voas;1031073]Α ΟΚ, είχα αυτήν την εντύπωση.....
![]() την όσμωση σου μέτρησε με tds για αρχη πρώτα.... Οσμωση 6ppm με 308 στην βρύση πριν 15 μέρες έγινε αλλαγή προφίλτρων οι συσκευασίες των βακτηρίων και πρόσθετων, σε τι κατάσταση είναι, μήπως θέλουν ανανέωση...Ολα είναι καινούργια πρόσθετα δεν ρίχνω τίποτα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη voas : 18-12-17 στις 18:31 |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Γιωργο....
Απο την στιγμή που πήρες αντιφως αλουμινίου, ξεκινά συντηρητικά και με πολύ προσοχή την αγωγή και το βλέπουμε... Η αλλη λύση, ειναι η καταπολέμηση της δυναμικά, με τον τροπο που σου ειπε ο Σάκης... Το θεμα ειναι να δούμε και τι την συντηρεί και την τρέφει... Το σκίμμερ ανταποκρίνεται πλεων στο μπουστ που εχει το ενυδρείο, πως το βλεπεις; |
|
|||
|
|||
![]()
Γιώργο κοίτα να δεις τι γίνεται .
Στην φύση υπάρχουν οι αλγες. Στο ενυδρείο είναι δύσκολο να μην υπάρχουν για μεγάλο χρονχικό διάστημα. Αυτό το λέω αναφορικά για να ξέρουμε και τι κάνουμε . Πάμε τώρα στης αλγες. Οι αλγες θέλουν κάποιες συνθήκες για να διατηρούνται . Αυτές στης περισσότερες περίπτωσης είναι θρεπτικά(μαμ) και φως(φωτοσυνθετικο φάσμα) Με λίγα λόγια συνθήκες που θέλουν και τα κοράλλια . Πολλές φορές οι αλγες έχουν εισαχθεί από εμάς μέσο κάποιου κοραλλιου. Φυσικά μπορεί να μην εμφανιστεί κατευθείαν αλλά μετά από καιρό μόλις βρει κατάλληλες συνθήκες . Οι αλγες δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι κάτι γίνεται λάθος αλλά στην περίπτωση σου κατά μεγάλο ποσοστό ευνοούνται από την ανισορροπία θρεπτικών. Αν για κάποιο λόγο παίξεις με αλουμινίου αντί φώς σίγουρα μπορεί να δημιουργήσεις και περισσότερα προβλήματα στα κοράλλια. Εγώ σου πρότεινα να βγάλεις τον αντιφως τελείως μπας και στρώσουμε την ανισορροπία που θα σου μειώσει τα νιτρικά και θα μειώσεις μαζί με τα φωσφορικα. Για αυτό που αναφέρεις ότι είναι εικονικά τα φωσφορικα το ίδιο ισχύει και για τα νιτρικά . Βασικά αν δεν τα τραβούσε η άλγη θα τα έβγαζε το σκιμμερ μέχρι να ξανά μηδενίσουν σχεδον τα φωσφορικα. ¶ποψη μου είναι ότι σε ένα ριφ όλα πρέπει να γίνονται Φυσικά. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα,μόλις έκανα τεστ No3 και θέλω την βοήθειά σας.Συμφωνα με τις οδηγίες πρέπει να το δείς πρώτα απο επάνω.Απο πάνω που το βλέπω είμαι στο 10 απο το πλάι για μεγαλύτερη ακρίβεια είμαι στο 50,άρα το 50 το διαιρώ με το 10 και έχω 5ppm νιτρικά?
|
|
||||
|
||||
![]()
σωστός!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θάλασσα κι αλμυρό νερό...να σε ξεχάσω δεν μπορώ...Ερχομαι!!! | mikros84 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 28-10-13 22:12 |
Νέος στο αλμυρό και ζητώ γνώσεις | makisven | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 23-02-11 07:20 |
Φίλτρο γλυκού σε αλμυρό? | skourkou | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 22-06-10 23:15 |
Πιό 'αλμυρό' nickname ?? | mmbuna | Reef | 22 | 17-06-05 14:25 |