|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τέρμα η δύναμη της αντλίας και από τον αέρα ρυθμίζεις το ύψος... τι εταιρία δουλεύεις στα βακτηρία? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Οσο για το σκιμερ το Tunze 9004 δεν έχει ρύθμιση της δύναμης της αντλίας μόνο αέρα παίζω. |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα είμαι ανάμεσα σε αυτά τα τρία είδη:
1)Halichoeres chrysus 2)Halichoeres chloropterus 3)Halichoeres melanurus Ποιό προτείνεται από τα τρία και άν θα ήταν υπερβολή να βάλω 2 από αυτά. |
|
||||
|
||||
![]()
Το πρώτο και το τρίτο, το δεύτερο αν θυμάμαι καλά κάνει ζημιές όσο μεγαλώνει. Αν βρεις Βάλτα και τα δύο.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Όπως τα είπε ο Κώστας.
Εγώ έχω και τον δεύτερο ακόμα δεν έχει κάνει καμία μαιμουνια... |
|
|||
|
|||
![]()
Κλείνω δίμηνο πλέον με εβδομαδιαίες αλλαγές νερού(40%) και τα νιτρικά καλά κρατούν και μαζί μ'αυτά και η πράσινη μαλλιαρή άλγη που δεν λέει να με αποχωριστεί.Απο πρόσθετα πλήν των βακτηρίων δεν ρίχνω κάτι άλλο ανα 15 μέρες αλλάζω αντιφώσφορο(σε αυξημένη δοσολογία) και στο ενδιάμεσο της εβδομάδας κάνω μετρήσεις.
Sg:1026 Kh:8,3 dkh Ph:8,2 Ca:450 ppm Mg:1350ppm No3:κάτι ενδιάμεσο 25-50 No2:0mg/l Po4:0,012 ppm Nh3:0mg/l Βακτήρια χρησιμοποιώ special blend και ρίχνω δοσολογία συντήρησης στα συνολικά λίτρα του ενυδρείου μου και όχι στα λίτρα της αλλαγής.Πέρα απο αυτη την δοσολογία θα μπορούσα να ρίχνω και σε καθημερινή βάση κάποια ποσότητα?Θα βοηθούσε αυτό στο να φύγει η άλγη?Το σκίμερ όταν ρίχνω βακτήρια να το κλείνω για κάποιες ώρες? |
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σου φίλε μου δεν ξέρω να σου απαντήσω αν είναι καλό να ρίχνεις σε καθημερινή βάση τα βακτήρια παντωσ όταν ρίχνεις να το κλείνεις το σκιμμερ γτ θα στα βγάλει έξω στο κύπελλο, εγώ τα ριχνω βράδυ κ το σκιμμερ το κλείνω κ το ανοίγω ξανά το πρωί.. βέβαια κ για 2- 3 ώρες αν το κλείσεις κάνεις πάλι δουλειά.. στο κουτί απο το σπέσιαλ λέει να ρίχνουμε πιο πολύ ποσότητα από αυτά που αναλογουν στα λίτρα γτ το 25-50% ( νομίζω τόσο γραφει ) "πεθαίνουν". Υπομονή θέλει κ η άλγη μέζες είναι για τα ψαράκια που θα βάλεις αργότερα..
Θα σε πουν κ οι πιο έμπειροι.. |
|
||||
|
||||
![]()
Νιτρικά και άλγη δεν μου κολλάει. Θεωρητικά έπρεπε να έχεις λιγότερα αφού έχεις άλγες. Έχεις βάλλει καθόλου νεκρό βράχο;
Το σκιμμερ κλειστό για κάποιες ώρες ναι. Τα βακτήρια για τα νιτρικά τα ρίχνεις; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θάλασσα κι αλμυρό νερό...να σε ξεχάσω δεν μπορώ...Ερχομαι!!! | mikros84 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 28-10-13 22:12 |
Νέος στο αλμυρό και ζητώ γνώσεις | makisven | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 23-02-11 07:20 |
Φίλτρο γλυκού σε αλμυρό? | skourkou | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 22-06-10 23:15 |
Πιό 'αλμυρό' nickname ?? | mmbuna | Reef | 22 | 17-06-05 14:25 |