|
|
|||
|
|||
![]()
Τα νιτρικά λογικά δεν πέφτουν λογο φωσφορικων .
Θα σου προτείνω να βγάλεις το αντί φώσφορο αλλά να ξέρεις ότι σίγουρα η άλγη θα ζωντανέψει. Σίγουρα μετά από μια δύο εβδομάδες με της αλλαγές που κάνεις θα δεις διαφορά! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Αρα Σάκη ποιός ο λόγος να βγάλω τον αντιφώσφορο αφου θα έχω έξαρση άλγης και πάλι?Εγω θέλω να την τελειώσω.Η τιμή των φωσφορικών πάντως που έχω νομίζω πως είναι πλασματική είναι πολλά περισσοτερα τα ppm τρέφετε η άλγη και μου δείχνει χαμηλά στις μετρήσεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου πρότεινα αν θες να απαλλαχτεις από την άλγη να δοκιμάσεις αντιφωσφορο αλουμινίου. Κάθε 4,5 μέρες θα τον αλλάζεις μέχρι να ψοφήσει τελείως η άλγη. Και ξαναπάς στον σιδήρου. Ο σιδήρου δεν θα κάνει και πολλά σε αυτή τη φάση που είναι.
|
|
|||
|
|||
![]()
Παναγιώτη καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Περιμένω την Τρίτη να έρθει το phosGuard να κάνω και μ'αυτό μια δοκιμή.Θα το έβαζα νωρίτερα αλλά Σαλονίκα τα pet πετάνε χαρταετό και ας κοντεύουν Χριστούγεννα.Τον νεκρό βράχο παραπάνω γιατι τον ανέφερες παίζει να βάλω κάνα κομμάτι και να τραβήξει νιτρικά?
|
|
||||
|
||||
![]()
Όχι. Το ανέφερα, γιατί σε μερικές περιπτώσεις αν ο ΖΒ δεν νεκρωθεί σωστά έχει ως αποτέλεσμα να ξερνάει στο ενυδρείο μας νιτρικά και φωσφορικά όταν πάμε να τον ζωντανέψουμε.
|
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα Γιώργο....
η φρέσκια πράσινη άλγη που έχεις, οφείλεται στις αλλαγές απο θάλασσα που έκανες, μπορεί να τις σταμάτησες, ο βράχος όμως όντως σαν σφουγγάρι τις θωράκισε και τώρα τις απελευθερώνει σταδιακά... το ίδιο θέμα είχε και ο Λεο με αλλαγές πάλι από θάλασσα! τώρα για τον αντιφωσφορο αλουμινίου.... Το συγκεκριμένο υλικό πρεπει να χρησιμοποιειτε ευλαβικα συμφωνα με τις οδηγιες χρησης της εταιριας,διοτι υπάρχει σοβαρος κίνδυνος να "στεγνώσουμε" το ενυδρείο απότομα από φωσφορικα. Άλλος κίνδυνος είναι να "πετάξει" τα φωσφορικά που κατακράτησε εάν δεν τηρηθεί η συχνότητα αλλαγής του... Για μένα μια ορθή λύση και ανώδυνη, είναι ότι σου πρότεινε ο Σάκης.... τροφοδοτοντας με έξαρση και κλιμάκωση της αλγης, αλλάζοντας έτσι την ισορροπία μεταξύ νιτρικών φωσφορικών! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Νίκο, αυτό για τον phosguard συγκεκριμένα δεν ισχύει. Για κάποιον άλλο ίσως.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θάλασσα κι αλμυρό νερό...να σε ξεχάσω δεν μπορώ...Ερχομαι!!! | mikros84 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 28-10-13 22:12 |
Νέος στο αλμυρό και ζητώ γνώσεις | makisven | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 23-02-11 07:20 |
Φίλτρο γλυκού σε αλμυρό? | skourkou | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 22-06-10 23:15 |
Πιό 'αλμυρό' nickname ?? | mmbuna | Reef | 22 | 17-06-05 14:25 |