|
||||
|
||||
![]()
και αμα δε μπορει να ενεργηθει οσο νυστια και να του κανεις τη θα αλλαξει ?
|
||||
|
||||
![]()
Τι μπερδεβουμε παλι την Μαρια παιδια .
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
έκανα 3μέρες νηστεία, έδωσα σήμερα αρακά αλλά δεν έκανε τίποτα. δείχνει έντονα οτι θέλει να φάει, αλλά είναι αρκετά πρησμένος και φοβάμαι να τον ταίσω. σήμερα έκανα αλλαγή γύρω στα 15λ νερό σκοπεύοντας να κάνω το ίδιο και αύριο για να ελλαττώσω την αλατότητα. θα πάω αύριο να πάρω το epsom salt που μου συνέστησε ο delta66. η γενική του εικόνα είναι καλή. σπιρουλίνα έχω κάτι μπιλάκια που δίνω στα χρυσόψαρα δεν έχω καθαρή σε σκόνη. |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχομαι να πανε ολα καλα Μαρια
Εμενα δειχνει να πηγαινει καλυτερα |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ κι εγώ θέλω να πιστεύω οτι θα πάει καλά, επίσης και στο δικό σου
|
|
|||
|
|||
![]()
μαρια αναιβασε το αλατι 1 με 2 γραμμαρια ΤΟ ΛΙΤΡΟ
ο αρακας δεν ειναι για χωρταση 1 φωρα την εβδομαδα απο 2-3 μπαλακια και αν λεει καπου που ειχα διαβασει αλλιως τα θεριζει harris samos |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν είναι dropsy το αλάτι δεν ενδείκνυται, γι αυτό αύριο θα ψάξω epsom salt να του δώσω να φάει με το φαγητό ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 24-02-13 στις 18:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τι νεα εχουμε?
Αν δεν βρισκεις τιποτα απο τα παραπανω ή δεν βλεπεις βελτιωση, μπορεις να προχωρησεις σε θεραπεία με eSHa 2000 (αν το νερό είναι πολύ μαλακό ρίξε 2πλή δόση από την προτεινόμενη)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
πήρα και μια διαφορετική τροφή, μήπως το πείραξε αυτή που το ταίζω. esha 2000 έχω, κοίταξα τώρα είναι και κλειστό και λήγει 9/2014, οπότε οκ. λέτε να βάλω αυτό? σήμερα είχε πολύ λίγες κενώσεις. μήπως να είναι θηλυκό και να έχει δυστοκία? (λέω τώρα, τι να πω). ευχαριστώ πολύ |
|
||||
|
||||
![]()
Σε κεντρικα φαρμακεια θα βρεις epsom ή τουλαχιστον θα μπορεις να παραγγειλεις και να φερουν.
Αν δεν βλεπεις βελτιωση, δοκιμασε το esha.
|
||||
|
||||
![]()
το esha ειναι νερακι του θεου δε κανει τιποτα σα φαρμακο προτημησε κατι ποιο αξιοπιστο
|
||||
|
||||
![]()
σήμερα θα το ταϊσω δεν μπορώ άλλο το λυπάμαι.
θα του δώσω την νέα τροφή. θα κάνω άλλη μία μικρή αλλαγή να μειωθεί η αλατότητα. θα ξαναπροσπαθήσω και αύριο για το epsom θα πάω αθήνα. πριν φύγω θα του δώσω πάλι λίγο αρακά και θα του βράσω κοτόπουλο να μην τρώει για λίγο τις παστίλιες. δεν θέλω να δώσω αντιβίωση προς το παρόν. |
|
||||
|
||||
![]()
eSha 2000
6.3 mg ethacridine lactate (Rivanol), (antiseptic) 1 mg proflavin, (antibacterial against gram-positive bacteria and antiseptic) 3.2 mg copper 2+ (antimicrobial) 0.26 mg methyl orange (?) Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
εγώ το είχα χρησιμοποιήσει παλαιότερα στα χρυσόψαρα γι αυτό είχα ένα ανοικτό ληγμένο κι αυτό που ισχύει το κλειστό. είχα καλά αποτελέσματα, δεν είχα και τότε τελευταία στάδια ασθενείας, (στον πάτο, να μην τρώνε κτλ).
επειδή και τώρα έχω πρώτα συμπτώματα κι όχι προχωρημένα, πιθανόν να με βοηθήσει. γενικά έχω ακούσει πως είναι ελαφρύ ευρέως φάσματος φάρμακο. |
|
||||
|
||||
![]()
OCTOZIN την καλυπτη και σε αλλες αρρωστιες που μοιαζουν
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τι τροφες ταιζεις?
|
||||
|
||||
![]()
μέτρησα με τα υγρά τεστς της tetra, βρήκα το ΚΗ γύρω στο 4 (προς το λιγότερο) αλλά το GH όσες σταγόνες κι αν έριξα δεν άλλαζε χρώμα κι αναγκάστηκα να το μετρήσω με τα στικς της jbl που το έδειξαν λίγο πιο πολύ από 14. είναι φυσική αναλογία? το ΡΗ ήταν γύρω στο 7.
αν βάλω eSHa 2000 να βάλω διπλή αναλογία? πριν βάλω, να κάνω μεγάλη αλλαγή νερού? υπάρχει έστω και μία περίπτωση να βλάψει το eSHa 2000 το ψάρι? |
|
||||
|
||||
![]()
Κανονικη δοσολογια εως μιαμιση δοση
(χωρις ανθρακα στο ενυδρειο)
|
||||
|
||||
![]()
αυτή την εποχή sera sticks, καμμιά φορά sera viformo ταμπλέττες ή prodac ταμπλέττες με βιταμίνες και αλόη, επίσης βραστό κοτόπουλο, ή βραστό κιμά. αρακά και κολοκυθάκι σε μικρές ποσότητες γιατί μόνο στην αρχή τα τρώει μόλις φάει δυο τρεις μπουκιές και καταλάβει τα λαχανικά τα φτύνει.
υπάρχει κάτι καλύτερο που δεν το ξέρω? |
|
||||
|
||||
![]()
Tetra cichlid sticks σου προτεινω.
|
||||
|
||||
![]()
κάτι σε πορτοκαλί είναι? πάντως ευχαριστώ θα τις πάρω κ αυτές
------------------------- nikolakis94 έχεις όσκαρ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 25-02-13 στις 22:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://mngr.thepetcentre.ie/_uploads...sticks.jpg.jpg αυτη ειναι η τροφη Ναι εχω τον μπουλη.
|
||||
|
||||
![]()
έχεις σιγουρέψει το φύλο? ή με τέτοια μουτσούνα λες αγόρι θα ναι?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θελω να πιστευω οτι ειναι αρσενικο.Απο μικρο ηταν πιο κινητικο απο τα αλλα,
δεν φοβοταν το χερι μου, αντιθετος ερχοταν και ετρωγε απο την πρωτη μερα που το πηρα,υπερασπιζεται πολυ την περιοχη του.
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξέρω για τα άλλα μεγάλα ψάρια αλλά τα όσκαρ είναι πολύ ιδιαίτερα. κάνουν μορφασμούς, άσε και τα μάτια τους που γυρνάνε σαν τηλεσκόπια.
ας μην χαλάσω το ποστ γιατί μπορώ να σε ρωτάω με τις ώρες. κοίταξα το προφίλ σου δεν έχεις το ενυδρείο σου να το έβλεπα (ούτε κι εγώ βέβαια) |
|
||||
|
||||
![]()
για ησυχασεις λιγο,εγω που το φθινωπορο εχασα 4 ψαρια απο dropsy μονο δισκιλιοτητα δεν ειχαν.στεκοταν συνεχεια αφρο,σε σημειο που δεν υπηρχε ροη ανλιας,ετρωγαν μονο τροφη που μπορει να περναγε απο διπλα τους,συνεχεια εβγαζαν περιτωματα διαφανα και ηταν τα λεπια ανοιχτα και τα ματια πεταγμενα προς τα εξω.εσυ για την ωρα τετοια συμπτωματα δεν εχεις.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- λοιπόν παιδιά, ψάχνοντας στο φόρουμ πληροφορίες για το octozin που μου πρότεινε ο harris samos, βρήκα αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα και πρακτικά βοηθητική συζήτηση και θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας http://www.aquatek.gr/vb/showthread....hlight=octozin Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 25-02-13 στις 23:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. Γιαυτο και δεν επεμενα στο flagyl ή αλλη ισχυρη αντιβιωση και προτεινα μετα απο δευτερη σκεψη esha2000, αφου δεν ειναι σιγουρη η διαγνωση και το ψαρι δεν εχει προχωρημενα συμπτωματα.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
600 λίτρα όσκαρ | elk | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 62 | 31-10-10 03:47 |
Φουσκωμένη κοιλια | kospets | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 08-08-10 12:25 |
Αγγελοψαρο με φουσκωμένη κοιλιά | jimmis1974 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 11-04-10 20:22 |
τέτρα νέον - φουσκωμένη κοιλιά | maria p | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 16-11-09 18:03 |
Aρρωστο όσκαρ | newfish | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 13-02-04 01:03 |