|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα παιδια....εχω μια pvc υπερχειλιση,την κλασικη.λοιπον πιο ειναι το θεμα....ενω δουλευει κανονικα...απο την εισοδο που ειναι στο ενυδρειο βαζει αργα και σταθερα αερα....και μαζευει....τωρα τι κανω μια φορα την ημερα τραβαω απο την ανεπιστροφη βαλβιδα και τον βγαζω....ετσι λοιπον το εψαξα και ειδα οτι το εχουν παθει αρκετα παιδια....και βρηκα αυτο
http://www.ebay.com/itm/Aqua-Lifter-...item417852d5b0 λοιπον ηθελα να μαθω αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος να γινει η δουλεια....η να παω σε αυτο.... |
|
||||
|
||||
![]()
Δημήτρη αυτή την υπερχείλιση έχεις ?
και στη κορφή έχεις ανεπίστροφη για να μη τραβαει αέρα ?
|
|||
|
|||
![]()
ναι αυτη εχω αλλα ανεπιστροφη βαζεις στο πρωτο υ που κανει....το pvc που παει πιο πανω απο ολα δεν πρεπει να εχει τιποτα....τον αερα τον τραβαει απο την εισοδο που ειναι στο ενυδρειο μεσα....
|
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως χάνει η ανεπιστροφη ? δεν τους έχω εμπιστοσύνη, είναι προτιμότερο να βάλεις ένα βανάκι πλαστικό σαν και αυτό που έχω βάλει εδώ
|
|||
|
|||
![]()
δεν χανει σιγουρα...το εψαξα και αυτο....ασε που εχω λαστιχο πρωτα....και το κοβω απο εκει.....και ειδα και σιγα σιγα τον αερα να μπαινει προς τη βαλβιδα....οποτε σιγουρα δεν ειναι αυτο..
|
|
||||
|
||||
![]()
Τότε σήκωσε λίγο ην έξοδο, γιατί πέφτοντας το νερό , δημιουργεί ανατάραξη και οι φυσαλίδες ανεβαίνουν από τον άλλο σωλήνα και παγιδεύονται εκεί, αν σηκώσεις την έξοδο, ανεβαίνει η στάθμη μέσα στην υπερχείλιση και το νερό δεν πέφτει από ύψος και να δημιουργεί φυσαλίδες.
δες την εικόνα η στάθμη φτάνει στο ύψος που είναι η έξοδος F, το νερό πέφτει στο σωλήνα Β, από τη στάθμη του ενυδρείου έως την έξοδο F είναι μεγάλο ύψος και πέφτει με δύναμη και δημιουργεί φυσαλίδες που εγκλωβίζονται στη σωλήνα Α στο σημείο G, ανεβάζοντας το ύψος F ανεβαίνει η στάθμη στη σωλήνα Β και έχεις μικρή υψομετρική διαφορά και το νερό πέφτει πιο ομαλά
|
||||
|
||||
![]()
την συσκεκριμενη υπερχ την εχω σχεδον 5 χρονια σε δυο ενυδρεια , εχω κατασκευασει σε παρα πολλους φιλους και δουλευουν αψογα .
δεν μπορω να καταλαβω πιο ειναι το προβλημα σου ?? και δεν μπορω να καταλαβω τι εχεις κανει με τις βαλβιδες και ιστοριες και για πιο λογο εβαλες τετοια πραγματα ![]() να την φτιαξει απλη την υπερχ οπως την εχω φτιαξει και γω (φωτο ) δουλευει 5 χρονια σερι ειναι σχεδον μισο χιλιοστο πανω απο την σχαρα ωστε να τραβαει και απο την επιφανια και 5 χρονια δεν εχει χασει χιλιοστο του χιλιοστου η σταθμη !!! ειναι στην αρχη να παιξεις με το βανακι μεχρι να πιασεις αντιστιχια αντλιας επιστροφης και υπερχ , μετα τελος !!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπερχειλιση του φτωχου!!!! | Pritanis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 37 | 06-12-14 06:15 |
diy υπερχειλιση | orck | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 65 | 31-01-14 13:33 |
Sub-υπερχειλιση. | giannisqq | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 20-09-13 20:41 |
diy υπερχειλιση!!! | thanasis76 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 26 | 15-12-08 21:01 |
Υπερχειλιση... | Zorba_The_Freak | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 12-12-07 11:13 |