|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα έχω ένα ριο300 με δίσκους
Από λάθος μου που ξεφορτησα απότομα το ενυδρείο από πολλά φυτα εμφανίστηκε κυανοβακτηριο Θα ηθελα να κάνω θεραπεία με ερυθρομηκηνη, θα ήθελα να ρωτήσω αν επηρεάζει τους δίσκους και τη δοσολογία.. Ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
Εξαρτάται πόσο έντονο είναι το πρόβλημα, δεν ξεκινάμε θεραπεία αμέσως θεραπεύεται και με άλλους τρόπους το κυανοβακτήριο
|
|
||||
|
||||
![]()
Είχα χρόνια φυτεμένο και ξέρω καλά... Αυτό το εκτοπλασμα μόνο με φάρμακο διορθώνεται
|
|
||||
|
||||
![]()
Αφού θέλεις θεραπεία με ερυθρομυκίνη θα ξεμπερδέψεις...
1η μέρα Βάζεις 2,5 mg/lt ερυθρομυκίνη 2η μέρα Προσθέτεις 2,5 mg/lt ερυθρομυκίνη 3η μέρα Καθαρίζεις όσο μπορείς από τη νεκρό κυανοβακτηρίδιο 4η μέρα Κάνεις 50% αλλαγή νερού. Απομακρύνεις όσο μπορείς και προσθέτεις 2,5 mg/lt ερυθρομυκίνη 4η-7η μέρα Καθάρισε το φίλτρο. Μετράς για αμμωνία και νιτρικά. Αν έχεις άσχημες μετρήσεις κάνεις αλλαγή νερού. 8η μέρα Κάνεις 30% αλλαγή νερού Προσθέτεις ξανά 1 mg/lt ερυθρομυκίνη
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ... Ξέρεις αν υπάρχει πιθανότητα να προσβληθουν οι δίσκοι από κάποια παρενέργεια?
|
|
|||
|
|||
![]()
Πάντως παρά την θεραπεία (που αν γίνει σωστά θα εξαληφθεί), αν επαναλυφθούν οι συνθήκες κατά τις οποίες εμφανίστηκε το cyano, αυτό θα επιστρέψει.
|
||||
|
||||
![]() ![]() σε τι εκταση υπαρχει?εγω θα εβαζα 3 νεριτακια και θα τους εδινα 10 μερες ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να ψάξω? Μέχρι να βρω τη λύση από απαντήσεις θέματα κτλπ έχασα ολόκληρο ενυδρείο το 2011 και τα έστησα από την αρχή γτ κάποιοι λέγανε "ψάξε" κι άλλοι μου λέγανε πειράματικες απαντήσεις, αλλά που να ήξερα τι παίζει? ... Τεσπα...
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, το ενυδρείο μου τώρα είναι κομπλέ. Αλλά στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι στην αρχή μπορείς να το εξάλειψεις αλλά στην πολύ πολύ αρχή μετά η άποψη μου είναι φάρμακο... Αυτά |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Είναι κυανοβακτηριο? | kesanis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 20-03-13 17:15 |
Κυανοβακτηριο και 1 παραδοξο | tsoui | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 05-05-12 00:44 |
κυανοβακτηριο και sera bactopur ? | olga | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 05-11-11 21:58 |
περασε απο το ενυδρειο σας η BGA(κυανοβακτηριο)? | aiptek | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 32 | 05-08-10 00:37 |
κοκκινο κυανοβακτηριο | floridis | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 2 | 27-06-08 09:11 |