![]() |
#1 |
Bactopur direct
![]() Αξιολόγηση:
![]() θα ηθελα να μου πειτε αν αξιζει να βαλω bactopur direct σε σιγουρη βακτηριακη λοιμωξη(τα συμπτωματα ειναι φως-φαναρι και στα 2 χρυσοψαρα)σε ενυδρειο 30L..εννοω οτι συμφωνα με τις οδηγιες του φαρμακου δεν υπαρχει κανενα προβλημα αρκει μετα το περας της 3ημερης θεραπειας να κανω 50% αλλαγη νερου,να βαλω aquatan και bionitrivec και να ξανατοποθετησω τον ανθρακα..ρωταω γιατι στο ιντερνετ λενε οτι δεν πρεπει επειδη θα καταστραφει η βιολογια του χωρου..οκ αλλα αυτο δεν ειναι το ζητημα?πως αλλιως θα καταστρεψω τα βακτηρια?η καραντινα σε αλλο ενυδρειο ειναι αδυνατη προφανως..ευχαριστω
|
|
Εμφανίσεις: 5967
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!
Συμπλήρωσε αν θες την παρακάτω φόρμα Το πρόβλημα δεν ειναι μονο η λοίμωξη http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298 |
|
||||
|
||||
![]()
Χρυσοψαρα σε 30lt απαγορευεται.Ποιο φιλτρο εχεις;
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες
Καλύτερα να ανοίξεις ένα καινούριο θέμα εδώ http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20 αφου συμπληρώσεις αυτή τη φόρμα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298
|
|||
|
|||
![]()
κατι εχει παρει το αυτι μου ωστοσο νομιζω πως ειναι λιγο υπερβολικο να παω να αγορασω ενυδρειο 500ευρω για 2 ψαρακια..εδω αλλοι τα χουν σε γυαλες απο τα jumbo και ζουν κανονικα..δεν λεω οτι εχω το σουπερ ιδανικο ενυδρειο προς θεου κι αν μπορουσα ισως να το αλλαζα,αλλα στην παρουσα φαση κανω ο,τι μπορω..φιλτρο οπως θα μαντεψες ηδη εχω το μαμισιο hailea(μικρο δηλαδη,αλλα ερχοταν με το ενυδρειο)..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν έχεις χρόνο, τη συμπληρώνεις @Hobbit : Τα αποσπασματικά και βιαστικά συμπεράσματα, οδηγούν σε λάθος δρόμο ![]() Αν δλδ ο φίλος έχει ένα φίλτρο για 500 λίτρα, το λύσαμε το πρόβλημα? |
|
||||
|
||||
![]()
Καλό είναι να μη βάζουμε φάρμακα χωρίς να είμαστε σίγουροι για τη πιθανή ασθένεια, γιατί ετσι κάνουμε ανθεκτικούς του παθογόνους οργανισμούς. Και με μια αναλυτική εικόνα θα είμαστε πιο σίγουροι για το πιθανό πρόβλημα
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συγνωμη που τα ειπα θυμωμενα αλλα καποιος πρεπει να τα γραψει ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
αυτο μπορω να το προσυπογραψω και γω σαν νοσηλευτης που ειμαι..εντουτοις διαβασα καλα τις εγκλειστες οδηγιες,παρατηρησα τα συμπτωματα που παρουσιαστηκαν στα ψαρια και κατοπιν τα συγκρινα με αυτα στο διαδικτυο..σε καμια περιπτωση δεν το παιζω ιχθυολογος η κατι τετοιο,απλα απορω πως γινεται οι οδηγιες του κατασκευαστη να ερχονται σε αντιθεση με τα λεγομενα χομπιστων σε καποιες περιπτωσεις σαν κι αυτη..η εταιρεια θελει να βγαλει εξτρα χρημα..?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγω οταν αντιμετοπιζα ασθενια με βακτηρια δοκιμασαμε το costapur και ειδαμε καλα αποτελεσματα.Βαλε μια φωτογταφια |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράλληλα να σε ενημερώσω πως σε γυάλες και σε 30λιτρα δεν ζουν κανονικά αυτού του είδους τα ψάρια. Σε καταλαβαίνω για αυτά που λες, γιατί κάπως έτσι ή και χειρότερα ξεκινήσαμε όλοι μας, και πιστεύουμε πως αν ένα "χρυσοψαράκι" ζήσει κανα χρόνο σε γυάλα όλα είναι μια χαρά, αυτό είναι λάθος γιατί αυτό το ψαράκι μπορεί να ζήσει πάνω από 25 χρόνια (υπάρχει καταγραφή πως χρυσόψαρο έζησε 40 χρόνια) και σε 2 με 3 χρόνια μπορεί να φτάσει τους 25 πόντους. Δυστυχώς, έχει επικρατήσει η αντίληψη πως τα χρυσόψαρα ζουν σε γυάλες, κάτι που είναι μεγάλο λαθος ------------------------- Παράθεση:
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 17-03-15 στις 21:37 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Asdrubael : 17-03-15 στις 21:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οντος ειναι δυσκολο ειδικα στις μερες μας. εχουν γινει σαν μπαρμπουνια τοσα χρονια ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
χωρις υπερβολες ομως εχουν γινει οσο διαβασα οτι μπορουν να γινουν..προφανως θα ζησουν και καμια 30αρια χρονια ευκολα..παντως ετσι οπως τη βλεπω τη δουλεια μαλλον θα πραξω συμφωνα με τις εσωκλειστες οδηγιες..μονο να κερδισω εχω απο την ολη διαδικασια..η βιολογια ξαναφτιαχνεται,η υγεια πιο δυσκολα..σιγουρα το ενα συμπληρωνει το αλλο,αλλα τα λαθη του παρελθοντος ας λυθουν εστω κι ετσι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρειο το πηρες απο τα jumbo;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και σε ενυδρείο μπορούν να γίνουν σαν μπαρμπούνια ή και μεγαλύτερα, αρκεί να υπάρχουν καλές συνθήκες, και φυσικά αγάπη και φροντίδα
|
||||
|
||||
![]()
Μην χρησιμοποεις φαρμακα,μπορει να επιβαρυνεις την κατασταση.
Στις περισσοτερες περιπτωσεις απλα προσθετα οπως αλατι,αλατα epsom κανελλα κτλ μπορουν να δωσουν λυση.Απλα συμπληρωσε στην φορμα ασθενειων οσα ξερεις απο αυτα.
|
|||
|
|||
![]()
προφανώς και όχι..
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Asdrubael : 18-03-15 στις 00:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τσαμπα λεφτα και κοπος.
Και καλα να γινουν, το πολυ πολυ να παραταθει τα βασανο τους για λιγο ακομα. Κατ τα αλλα, οι βακτηριακες δεν ειναι ολες ιδιες, αλλιως δεν θα υπηρχαν τοσα ειδη αντιβιωτικων. Δεν αναφερεις την βακτηριακη που υποψιαζεσαι. (αφου προφανως διαγνωση δεν γινεται με το ματι)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατί μετά θα ρωτήσεις και τι υλικά έχει το φιλτρο ![]() Τι θερμοκρασία ενυδρείου κρατάει ![]() Πότε κάνει αλλαγές ![]() Τι τροφές ταίζει και πόσο ![]() Τι μετρήσεις έχει κλπ ![]() Ενώ αν συμπληρώσει εξ αρχής την φόρμα, όλα τα παραπάνω θα απαντήθούν και θα μπορέσουμε να έχουμε άποψη! Την καλημέρα μου +1 Στο ποστ του Σπύρου Τα ψάρια πρέπει να αλλάξουν ενυδρείο |
|
||||
|
||||
![]()
Οκ την επομενη φορα θα κανω περισσοτερες ερωτησεις.Ομως κι αυτος δεν συμπληρωνει την φορμα ασθενιων
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
περιμενοντας το baktopur direct | vasilhs | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 25-09-13 22:32 |
bactopur | gianniwpopi | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 10-12-11 03:39 |
Ektozon και Bactopur direct | Xlapatsas | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 12-11-10 13:54 |
Carib Sea - Ocean Direct | I. Logothetis Ltd | Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού | 0 | 20-03-07 14:20 |
Bactopur | Mariel | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 10-05-05 08:07 |