|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους
μετά από πολύ καιρό ξαναγράφω στο φόρουμ με αφορμή το εκ νέου στήσιμο ενός ενυδρείου (54 λίτρα μικτά). Σήμερα έγινε το στήσιμο, εκτός από τα φυτά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Θα ήθελα να βάλω μερικά ευκολα φυτά (μάλλον στο κέντρο και προς τα πίσω) και θα εκτιμούσα κάποιες προτάσεις... Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: επειδή το καπάκι του ενυδρείου με το φωτιστικό του δεν μου αρέσει καθόλου, λέω να μην το βάλω και ο φωτισμός να γίνεται από λεντοταινία που υπάρχει ήδη στο ντουλάπι πάνω από το ενυδρείο. Μήπως θα έχουν πρόβλημα τα φυτά, ή μπορω να βρω κάποια με μικρές απαιτήσεις σε φωτισμό που θα επιβιώσουν;
|
||||
|
||||
![]()
Την λεντοταινια που θα την βαλεις ,?? δεν θα παθουν τιποτα τα φυτα σου αν σωστος ο φωτισμος.
|
|
||||
|
||||
![]()
η λενταοταινία υπάρχει ήδη πάνω από το ενυδρείο σε απόσταση 20εκ. από τοη στέψη. οπτικά φωτίζει καλά...
|
||||
|
||||
![]()
αν βαλεις ευκολα φυτα οπως λες,εμενα μια χαρα μου ακουγεται.αλλα βαλε και καμια φωτο να δουμε οταν τελειωσεις
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δες εδω για ευκολα φυτα.http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46412
|
|
||||
|
||||
![]()
βεβαίως και θα βάλω φωτο...
τη μπαλίτσα το σκέφτομαι και εγώ, την πήρα από το μεγάλο ενυδρείο επειδή πιστεύω ότι ταιριάζει οπτικά, λέτε ότι δεν θα επιβιώσει; Ως αφορά τα υπόλοιπα φυτά λέω να βάλω μόνο ανούμπιες...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν ειναι απαραιτητο οτι θα συμβει,εμενα μου συνεβει ομως.και οσο πιο μεγαλη ανισοροπια υπαρχει τοσο μεγαλυτερες πιθανοτητες υπαρχουν.εσυ θα εχεις ισως οριακα επαρκη (η ανεπαρκη) φωτισμο,και αν βαλεις και μονο ανουμπιες που ειναι και φυτα αργης αναπτυξης,μπορει η αλγη να βρει ευνοικες συνθηκες.η μπορει ο φωτισμος σου αφου το ενυδρειο ειναι χαμηλο,να ειναι παραπανω απο αυτο που πρεπει. απλα εχε το νου σου,αν δεις τιποτα πρασινες τριχες στις ανουμπιες,στα ξυλα και στο χαλικι ξαφνικα,να ξερεις τι ειναι.δεν ηρθε η ανοιξη στο ενυδρειο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
σε ευχαριστω για την προειδοποίηση ... και μάλλον θα σε ακούσω
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τάισμα 1 φορά την εβδομάδα; | sparkplug | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 14-06-10 00:25 |
design-ψαροσυνθεση 54λιτρου | stefoc | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 23-04-09 15:54 |
Η πρώτη μου φορά!!!! | Iann_is | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 2 | 09-03-08 13:19 |
Για ακόμα μια φορά σώστε με με την εμπειρία σας | ramsys | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 11-06-07 15:42 |