|
![]() |
#1 |
Άνοδος του NO2 Nitrite
![]() Αξιολόγηση:
![]() Για σας παιδιά θα ήθελα τα φώτα σας .
Πριν τρείς ημέρες πήρα και προσέθεσα στο ενυδρείο μου 4 αγγελόψαρα και ένα πλεκο (είχα 5red eye 2silver shark 1gourami) .Σήμερα πήρα μετρήσεις και ενώ όλα είναι πολύ καλά το NO2 Nitrite ανέβηκε και για να ακριβολογήσω από 0,01 πήγε στο 0,05 όπου είναι στο όριο του καλού στην γκραφα της JBL . Θα ήθελα να μου πείτε αυτό τι μου δείχνει ότι φόρτωσα πολύ γρήγορα το ενυδρείο η κάτι άλλο? ![]() |
|
Εμφανίσεις: 8624
|
|
||||
|
||||
![]()
Ή οτι το φορτωσες πολύ, και σιγουρα οτι εβαλες πολλα ψάρια μαζι.
Τι ενυδρείο είναι; (ποσα λιτρα ![]() Να ξερεις πως τα silver shark γίνονται πολύ μεγάλα και καλό θα ήταν να τα δωσεις.
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο μου είναι 600λτρ το φίλτρο μου είναι της EHEIM το 2078e και το τρέχω Πάνο από μήνα και με τα πρώτα ψάρια πάνω από 20 μέρες και μετά ήρθαν τα 4 αγγελόψαρα με τον πλέκω
|
|
||||
|
||||
![]()
Α, δεν το ήξερα. Τοτε μαλλον δεν χρειαζετε να δώσεις τα silvershark.
![]() Για τοσο μεγάλα συστηματα δεν ξέρω... Μαλλον δεν εχεις αρκετη ροη παντως, γιατι με την χασουρα απο την διαφορα υψους και το μπουκωμα των υλικών κτλπ θα πηγαίνει στα 1300-1400 η ροη στην καλυτερη, δηλαδή δυο φορές τα λίτρα του ενυδρείου ενω θα επρεπε να ήταν αρκετα παραπάνω. Με ενα κυκλοφορητη θα λυνόταν.
|
||||
|
||||
![]()
η γνωμη μου ειναι αν στο φιλτρο δεν εχεις βαλει σε ολα τα καλαθια σιποραξ η μπιλιες της εχειμ να το κανεις για να αυξηθει η αποικια σου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το φιλτρο αυτο χωραει 14,5 λιτρα υλικα. Να εχει τώρα 12-13 λιτρα βιολογια; Λες να κανει το 1 λιτρο διαφορα;
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Υποψιάζομαι παιδιά ότι το φίλτρο μου είχε βιολογία για αυτά τα λίγα και μικρά ψαράκια που περιέγραψα πιο πριν , και τώρα βάζοντας τα 4 αγγελόψαρα αναγκάζεται να φτιάξει καινούργια μεγαλύτερη βιολογία ένα είδος στρωσίματος . Όσο για την ροή το μέγιστο που μου δίνει το βλέπω στο laptop με πρόγραμμα δικό του και είναι 850λτρ,ΑΛΛΑ αυτές τις μέρες έχω Βάλη υλικό στο φίλτρο για να απορροφήσει το φώσφορο που ήταν πολύ πολύ εκτός ορίων και αυτό απαιτούσε την χαμηλότερη ροή δηλ 400λτρ.Μετα από δυο μέρες σήμερα δηλ. είχαν αρχίσει να πέφτουν τα φωσφορικά. Εν πάση περιπτώσει λέω να του ρίχνω για λίγες μέρες από τα βακτήρια που είχαν περισσέψει από το στρώσιμο για να το βοηθήσω και βλέπουμε Εσείς τι λέτε θα είναι σωστή τακτική αυτή? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OLYMPIC : 18-06-11 στις 15:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
nitrite | DaltonGR | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 29-09-10 15:21 |
nitrite minus | trelele | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 19-01-09 20:40 |
Άνοδος pH | gleboukas | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 26-01-07 13:01 |
Άνοδος gH | Vasilizzz | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 18-05-06 18:18 |
’νοδος σκληρότητας νερού | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 22-12-02 19:25 |