|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Υποψιάζομαι παιδιά ότι το φίλτρο μου είχε βιολογία για αυτά τα λίγα και μικρά ψαράκια που περιέγραψα πιο πριν , και τώρα βάζοντας τα 4 αγγελόψαρα αναγκάζεται να φτιάξει καινούργια μεγαλύτερη βιολογία ένα είδος στρωσίματος . Όσο για την ροή το μέγιστο που μου δίνει το βλέπω στο laptop με πρόγραμμα δικό του και είναι 850λτρ,ΑΛΛΑ αυτές τις μέρες έχω Βάλη υλικό στο φίλτρο για να απορροφήσει το φώσφορο που ήταν πολύ πολύ εκτός ορίων και αυτό απαιτούσε την χαμηλότερη ροή δηλ 400λτρ.Μετα από δυο μέρες σήμερα δηλ. είχαν αρχίσει να πέφτουν τα φωσφορικά. Εν πάση περιπτώσει λέω να του ρίχνω για λίγες μέρες από τα βακτήρια που είχαν περισσέψει από το στρώσιμο για να το βοηθήσω και βλέπουμε Εσείς τι λέτε θα είναι σωστή τακτική αυτή? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OLYMPIC : 18-06-11 στις 15:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μιλας για 850 λιτρα πραγματικη ροη οτι μετρας ετσι? Θελεις διπλη (πραγματικη) τουλαχιστον των λιτρων του ενυδρειου.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω παιδιά αυτά τα στοιχεία δίνει αυτός στην σελίδα του για το φίλτρο μου
-Pump output max. 1850 l/h electronically adjustable -min. Pump output: 400 l/h Εμένα στο μέγιστο μου λείπουν 1000 λτρ που πήγαν ?τα καλάθια είναι καθαρά τα σφουγγάρια επίσης αέρα δεν μπορεί να έχει γιατί τον βγάζει μόνο του δεν μπορώ να καταλάβω μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό |
|
||||
|
||||
![]()
Τα 1000 λιτρα "εφυγαν" οταν του εβαλες υλικα μεσα, και οταν το εχεις να στελνει νερό στο 1,5 μετρο. Τα 1850 ειναι οταν ΔΕΝ εχει υλικά μεσα, και δεν σηκωνει ψηλα το νερο.
|
||||
|
||||
![]()
τοτε στα 600 λιτρα ενυδρειο θελεις αλλο ενα φιλτρο, εγω στα 260 εχω το 2180 που ειναι πολυ μεγαλυτερο
|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτά δεν τα ήξερα όταν το πείρα, γιατί η λογική λέει ότι τα στοιχεία που θα δώσεις είναι αυτά με τα οποία θα δουλέψεις και δουλεύεις με το φίλτρο φορτωμένο όχι άδειο , το καλό είναι ότι το νερό το σηκώνει στα 50cm.
Τώρα με αυτά που λέμε πρέπει η να πάρω και άλλο φίλτρο η να δουλέψω αυτό στα μέγιστα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η λογικη λεει οτι η καθε εταιρεια οταν δινει πληροφοριες για την αντλια του φιλτρου της, δεν μπορει να ξερει ποσο ψηλα ειναι το ενυδρειο του καθενος που θελεις να φιλτραρει και να σηκωνει το νερο η αντλια του, ουτε ξερει τι υλικα θα βαλει μεσα αν θελησει να τα αλλαξει, ουτε αν θα κανει σωστη συντηρηση να κρατα ελευθερη τη ροη του φιλτρου απο βουλωμα. Δινει λοιπον την ροη της αντλιας (σκετη εκτος φιλτρου) και σε λειτουργια σε μηδενικο υψος, δινοντας σου και το μανομετρικο που εχει (delivery height). Φυσικα και πρεπει να το βαλεις τερμα. Και μαλλον θα χρειαστει και δευτερο αναλογα την ιχθυοφορτωση.
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
nitrite | DaltonGR | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 29-09-10 15:21 |
nitrite minus | trelele | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 19-01-09 20:40 |
Άνοδος pH | gleboukas | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 26-01-07 13:01 |
Άνοδος gH | Vasilizzz | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 18-05-06 18:18 |
’νοδος σκληρότητας νερού | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 22-12-02 19:25 |