|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα μετά από αρκετό καιρό .
Θα ήθελα τα Φώτα σας διότι έχω αμφιβολίες για τα παρακάτω δυο pleco μιας και όσο και αν έψαξα δεν έβγαλα άκρη . Τους πήρα πριν μια εβδομάδα ως ancistrus . Είναι ; Εάν όχι τι είναι ; Ευχαριστώ !! |
|
||||
|
||||
![]()
Τον έχω δεί αρκετές φορές σε γνωστό κατάστημα της Αγ. Παρασκευής. Τον φέρνουν σαν ancistrus μάλλον από Γερμανία . Θα με ενδιέφερε και μένα να γνωρίζω τι ακριβώς είναι.
Ο μαγαζάτωρ όταν ρώτησα μου είπε για επιλεκτική αναπαραγωγή κανονικού είδους με αλφικού... caverman. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ τον αγόρασα από το γνωστό κατάστημα της Κηφισίας και μάλιστα η κοπέλα που μίλησα μου έφερε και ένα βιβλίο αλλά στο βιβλίο έγραφε μόνο τον κωδικό L κάτι ( δεν μπορώ με τίποτα να θυμηθώ νούμερα ) .
![]() Βασικά προβληματίστηκα διότι στο net δεν βρίσκω κανένα με αυτά τα χρώματα και επιπλέον στο ίδιο ενυδρείο πάντα βάση τα ταμπελακια είχε και Pseudacanthicus , τα οποία ήταν μεγαλύτερα , στο χρώμα μοιάζανε , αλλά όχι στην τιμή . Ξέρω ότι οι φωτογραφίες είναι χαλιά και τα ψαριά μικρά σε ηλικία υπάρχει όμως περίπτωση να μπορεί κανείς να καταλάβει εάν έχω ζευγάρι ; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι piebald Ancistrus cf. cirrhosus...Στο εξωτερικό τα πουλάνε και ως Ancistrus ''Marble''.Στην ουσία είναι η ξανθική μορφή Ancistrus cf. cirrhosus όπου υπάρχει κάποια παραγωγή μελανίνης,αλλά είναι μειωμένη...
Για το πρώτο είμαι σίγουρος στην αναγνώρισή μου αλλά για το δεύτερο θέλω μια καλύτερη φωτό για επιβεβαίωση,αν και κατα πάσα πιθανότητα είναι αυτό που σου είπα...Όσο για το αν είναι ζευγάρι ή όχι,θα χρειαστώ πολύ καθαρές φωτό της περιοχής του κεφαλιού τους για να πω αλλά και πάλι δεν θα είναι 100% σίγουρο μάλλον...Τι μέγεθος έχουν;
|
||||
|
||||
![]()
Είναι περίπου 3 εκατοστά , εάν τα δεις δίπλα διπλα , το ένα είναι λίγο μεγαλύτερο όχι τόσο σε μήκος μαλλον έχει μεγαλύτερο κεφάλι κατά τα αλλά είναι ολόιδια .
Δεν ξέρω ποτέ θα καταφέρω να βγάλω κοντινές και τελείως καθαρές φωτογραφίες μιας και εδώ και δυο μέρες άρχισαν να κόβουν βόλτες αλλά ακόμα δεν με έχουν συνηθίσει και κρύβονται όταν παω κοντά . Κώστα ευχαριστώ για την αναγνώριση θα την στήσω σήμερα όλο το απόγευμα μπροστά στο ενυδρείο μπας και καταφέρω να βγάλω καλύτερες ( εάν βγουν ) . Ps. Δες σε λίγο στο υπόμνημα το βίντεο ------------------------- Κατάφερα και έβγαλα κοντινές ελπίζω να βοηθάνε . ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη heiko27 : 02-03-09 στις 02:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ καλές φωτό heiko!
![]() Όμως με μήκος μόνο 3 εκ.,δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχωρίσει το φύλο από αγκάθια καθώς δεν έχουν κάνει ούτε την αρχή τους ακόμα... ![]() Και τα δύο είναι το είδος που σου είπα πάντως... Ελπίζω να σου βγεί το ζευγαράκι που θες! ![]()
"The Catfish is a Plenty Good Enough Fish For Anyone" - Mark Twain Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Kostas G. : 02-03-09 στις 13:56 |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για την προσπάθεια και την αναγνώριση.
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση είδους... | parrot | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 12-08-07 22:04 |
Αναγνώριση είδους | namesis | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 28-04-06 13:56 |
Αναγνώριση είδους | namesis | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 2 | 15-03-06 19:00 |
αναγνώριση είδους !!! | Lsourtzo | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 12 | 20-12-05 13:15 |