|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σε ολους.Ειμαι ο Ανδρεας και μενω Περιστερι.Εχω ενα RIO400 και εχω μεσα 15 διαφορα φυτα και 21 μικρα apple snails και θελω να βαλω δισκους.Ξεκινησα το στρωσιμο εδω και 13 μερες.Κανω test μερα παρα μερα και οι μετρησεις ειναι στο κιτρινο η αμμωνια και στο κιτρινο τα νιτρικα.Λογικα τα νιτρικα θα πρεπει να ανεβουν για να ειναι ετοιμο το ενυδρειο?Τι ψαρια ταιριαζουν με τους δισκους και τι ψαρια βυθου μπορω να βαλω?Επισης εχω ενα εσωτερικο φιλτρο juvel που ειχε πακετο το ενυδρειο και εχω ενα εξωτερικο φιλτρο sera900 απο το προηγουμενο ενυδρειο.Να το βαλω και αυτο ή ειμαι οκ?Ποσους δισκους μπορω να βαλω?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα!!!
με μετρησεις αμμωνιας και ΝΟ3 δεν μπορουμε να σου πουμε και πολλα... μπορεις να μας πεις γενικα τι μετρισεις εχεις... ph?? kh?? gh?? NO2??
|
||||
|
||||
![]()
με τι τροπο στρωνεις?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με βακτηρια. |
|
|||
|
|||
![]() Από οτι κατάλαβα το ενυδρείο είναι νεοστημένο εφόσον δεν έχει ψάρια. Αρα πρέπει να σκέφτεσαι αρχικά πως να το στρώσεις και έπειτα αφού στρώσει να φτιάξεις το νερό και το aquascape για δίσκους.Με βακτήρια μόνο δεν νομίζω πως θα κάνεις καλό στρώσιμο...συνήθως θελει αμμωνία ή ψαρια ή μπόλι για να ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου. Τα βακτήρια απλά βοηθάνε κυρίως στο να γίνει πιο γρήγορα αυτό. Αλλα θέλει σχετικά καιρό αν δεν έχεις έτοιμο μπόλι...ή άλλο στρωμμένο φίλτρο. Αν λειτουργεί καιρό το παλιό σου φίλτρο και είναι στρωμμένο...βάλτο να δουλεύει παράλληλα με το νέο, για να στρωθεί και αυτό. Τώρα αν χρειάζεται πέρα του στρωσίματος, για γενική φιλτρανση, αυτό θα στο πούν οι έμπειροι με δίσκους. Απο τις παρουσιάσεις δισκο-ενυδρείων πάντως έχω παρατηρήσει οτι οι περισσότεροι χρησιμοποιούν δύο φίλτρα. Χωρίς να ξέρω την εμπειρία και τις γνώσεις σου...θα σε συμβούλευα να ρίξεις μία ματιά εδώ: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides.../aquastart.htm |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε εχεις ενυδρειαρα .....στρωσε με το καλο και παραλληλα μαζευε πληροφοριες για δισκους .............
προσωπικη μου γνωση και εμπειρια δισκοι μονο με δισκοι για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο ........γιατι εχεις τοσα σαλιγκαρια αντε για βυθο κανα λ15 καλη αρχη !!!!!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΥΣ | Nisam | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 36 | 24-09-08 23:34 |
kαινουργειο ενυδρειο με δισκους... | theodwros | Δίσκοι | 18 | 24-03-08 02:37 |
ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕ ΔΙΣΚΟΥΣ | stamoulis h | Δίσκοι | 17 | 16-09-07 09:26 |
ενυδρειο με δισκους | nendosstelios | Δίσκοι | 9 | 19-06-06 13:50 |
Ενυδρειο για δισκους... | scalare | Δίσκοι | 3 | 10-09-05 15:54 |