|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα εχω στα χερια μου ενα δευτερο ενυδρειο 120 λιτρα.ειμαι αρχαριος στο γλυκο νερο αλλα εχω μεγαλη αγαπη για τα ενυδρεια και διαβαζω καθε μερα.μη την βοηθεια σας μπορω δηλα δηλα να σκευτομαι για nano reef?????
|
||||
|
||||
![]()
Να σκεύτεσαι ναι μπορείς! Αλλά να ξέρεις οτι θέλει πολύ μα πολύ υπομονή! Καλό είναι να ξεκοκαλίσεις στο διάβασμα όλο το φορουμ του θαλλασινού - Reef.
|
||||
|
||||
![]()
μπορει καποιος να μου πει και το κοστος ενος nano reef ενυδρείου? Εγώ ρώτησα σε ένα pet shop και μου είπαν:
1. 40 ευρω το skimmer 2. αραγωνιτη 80 ευρω 3. βραχος 170 ευρω. 4.αλατι 20 ευρω συνολο 310 ευρω. ειναι καλα?ειναι και τιποτα αλλο???
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη accnt : 09-03-07 στις 21:57 |
|
|||
|
|||
![]()
Βασίλη ειδικά για nanoreef δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν και άλλα θέματα που θα πρέπει να δεις και διαβάσεις. Θέλω να πω μην το βλέπεις μόνο από οικονομικής απόψεως αλλά γενικότερα.
Το μεγάλο πρόβλημα με τα nanoreef, είναι ότι επηρεάζονται πολύ εύκολα απ΄ ότι οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά σε ένα ενυδρείο. Από την άλλη με μπόλικο μεράκι και πολύ διάβασμα όλα γίνονται. Τώρα σχετικά με την ερώτησή σου για τα υλικά, χρειάζεσαι και αλλά όπως κατάλληλο φωτισμό, refractometer, αντίστροφη όσμωση κυκλοφορητές κ.α. Μπορείς βέβαια να πας με πολύ μικρά βήματα και σιγά σιγά να το ολοκληρώσεις. Δες το nanoreef του Βασίλη http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14330.
|
||||
|
||||
![]()
αληθεια ειναι οτι αποθαρινομε με αυτα που βλεπω.τιμες και δυσκολια.εσεις τι λετε?να το προσπαθισω??
|
|||
|
|||
![]()
Βασίλη δεν στα λέω για να σε αποθαρρύνω…
Απλά επειδή δεν έχεις την απαιτούμενη εμπειρία σε ενυδρεία (συμπεριλαμβανομένου και γλυκού νερού) και σου λείπουν πολλές βασικές γνώσεις, προτείνω είτε να περιμένεις και να «δοκιμαστείς» λίγο στο γλυκό νερό (άλλωστε στην τελική μπορεί να μην σου αρέσει σαν χόμπι και να γλιτώσεις τα extraχρήματα του θαλασσινού ενυδρείου), είτε να διαβάσεις πάρα πολύ και τα του γλυκού και τα του θαλασσινού και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα κάνεις την κίνηση.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φτιαχνοντας ενα nano reef (log) | Tricky | Nano Reef | 73 | 19-05-09 23:16 |
Nano Reef 80 λίτρων | accnt | Nano Reef | 11 | 20-01-08 20:58 |
Nano fish only? | joman | Fish Only | 44 | 24-08-06 08:38 |
Βασικες ερωτησεις για το nano reef | jimismc | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 17-10-04 20:54 |