|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα σε όλους.
Μπορεί κάποιος να μου πει παρακαλώ πως μπορώ να υπόλογίσω πόσες ώρες είναι σωστό να έχω τα φώτα αναμένα στο ενυδρείο μου? |
|
|||
|
|||
![]()
10 με 12 ωρες αν εχεις φυτα.
Αν εχεις μονο ψαρια μπορεις και λιγοτερο. Σε καθε περιπτωση καλο ειναι να τα εχεις σε χρονοδιακοπτη - και τα φυτα και τα ψαρια αγαπουν την ιδια "ρουτινα" καθημερινα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν ξέρω όμως αν παίζουν ρόλο και τα βατ.... Δηλ. στο νέο ενυδρίο (300lit) έχω μπροστά ένα ζευγάρι Τ5, 54w η κάθε μία και πίσω ένα ζευγάρι Τ5 39w η κάθε μία. Υπάρχει τρόπος να υπολογίσω μήπως είναι πολλές οι λάμπες και σε τέτοια περίπτωση μήπως πρέπει να ανάβουν λιγότερο? (σωστά θυμάμαι ότι μπορεί να δημιουργήσει άλγη ο υπερβολικός φωτισός?) ή οι ώρες που είναι αναμένα τα φώτα είναι άσχετα με το σύνολο των βατ που βγάζουν? |
|
||||
|
||||
![]()
Ο υπερβολικός φωτισμός δημιουργεί άλγη όταν δεν είναι "σωστός" και όταν δεν συνοδεύεται από παροχή CO2 και λιπάσματα. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις μία λάμπα για φυτά και κάποια άλλη εναλλάξ και να ανάβεις 10-12 ώρες τις 2 από τις 4. Σιγά σιγά θα αρχίσεις να αυξάνεις την φωτοπερίοδο και για τις άλλες 2 σταδιακά (1 τεταρτάκι κάθε 5 ημέρες). Βλέπεις τι σου λέει το ενυδρείο και τα φυτά σου και προχωράς ανάλογα.
|
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχει καποια αναλογια επι τις 100 αναλογα με τα watt?
|
|
||||
|
||||
![]()
Για νορμαλ φυτεμένο είναι περίπου 0.5w/ltr και 1w/ltr για full planted.
Φιλικά Ιορδάνης. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νυκτερινός φωτισμός. Γίνεται? | Strahos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 03-03-06 18:57 |
Φωτισμός και ανακλαστήρες | silveraro | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 12-12-05 15:15 |
Φωτισμός, νερό και φιλτράρισμα σε ενυδρείο με δίσκους | nigeron | Δίσκοι | 19 | 05-09-05 16:47 |
Φωτισμός | Archon | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 15-03-05 13:43 |