|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μια έυκολη ερώτηση.
Στο νεο ενυδρείο που τελειώνει εντός των ημερών έχω 6 Χ 36W. Πήρα λοιπόν ανακλαστήρες και επειδή το κατάστημα δεν είχε 6 πήρα 3. Βαζωντάς τους επάνω στο καπάκι και ανάβωντας τα φώτα (χωρίς νερό φυσικά) δεν βλέπω κάποια ουσιαστική διαφορά. Τελικά κάνει κάποια διαφορά ο ανακλαστήρας? Ουσιαστικά αυξάνει την διάχυση του φωτός ή κάνει κάτι άλλο? Μήπως λόγο του γεγονότος οτι το εσωτερικό του καπακίου είναι χρώματος λευκού δεν θα παίξει και τόσο μεγάλο ρόλο? Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αντί να δεις το φως στο ενυδρείο δες απευθείας στο φώς για να καταλάβεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή έχω τις διαφωνίες μου, η φράση "αυξάνει ο φωτισμός" τι ακριβώς εννοεί ?
Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας ανακλαστήρας κατά την γνώμη μου είναι να συγκεντώσει το φως που φεύγει προς τα πάνω και να το ρίξει προς τα κάτω. Δηλαδή συγκεντρώνει το φως - περιορίζει την διάχυση σε μη ωφέλιμα σημεία, δεν βλέπω καμμία αύξηση σε τίποτα, ούτε σε watts ούτε σε lummens. Οπότε βάση της λογικής μου δεν έχει καμμία ιδιαίτερη επίδραση εκτός από συγκέντρωση του ήδη υπάρχοντος φωτισμού. Υπάρχει περίπτωσει να επιδρά σε κάτι έκτος από το οπτικό αποτέλεσμα ? Θα ωφεληθούν πχ τα φυτά μας από κάτι τέτοιο και γιατί ? Ποιός παράγοντας θα αυξηθεί που θα επηρεάσει το σύστημα μας από την προσθήκη ανακλαστήρων ? Υπάρχει τεκμηρίωση που να αποδεικνύει ότι υπάρχει ώφελος σε κάποιον τομέα ? YΓ Υπ όψιν ότι χρησιμοποιώ ανακλαστήρες, για αυτό και το ρωτάω. |
|
||||
|
||||
![]()
το "αυξάνει ο φωτισμός" μάλλον δεν σημαίνει οτι αυξάνονται τα watt ή τα lumens κτλ..., αλλα το πόσο εκμεταλλεύεσαι την φωτεινή πηγή... τώρα... αν συγκρίνεις με τα μάτια σου μια λάμπα στον χώρο (ελάχιστη αντανάκλαση), με την ίδια λάμπα αν βάλεις ένα απλό άσπρο χαρτί απο πίσω (μεσαία αντανάκλαση) με μία λάμπα που απο πίσω έχεις βάλει ανακλαστήρα ή τζάμι κτλ (μεγάλη-μέγιστη αντανάκλαση), θα δείς διαφορά... φαντάσου δλδ αν υπήρχε ένας τεράστιος ανακλαστήρας πίσω απο τον ήλιο, τί είχε να γίνει!!!
![]() Επιπλέον αν το ανακλαστικό μέσον είναι καλό τότε γίνεται και μια πιο ομαλή διάχυση του φωτισμου! (δεν χρειάζεσαι photoshop! ![]() Φιλικά,
|
||||
|
||||
![]()
Αν ξαναδείς το post μου θα δεις ότι λέμε τα ίδια.
Τις ερωτήσεις μου δες στο τέλος να καταλάβεις τι εννοώ. |
|
||||
|
||||
![]()
Μα δεν ειναι προφανες οτι αν αντι το φως να φευγει επανω αν με καποιο τροπο το γυρισουμε κατω τοτε θα αυξηθει η φωτεινη ενεργεια ανα cm2?
Aυτο κανει ενας ανακλαστηρας, ειτε ειναι κοιλος και απο καθρεπτη, είτε απλο λευκο πλαστικο. Αυτο που αλλαζει ειναι ο βαθμος αποδοσης. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ναι τα watt δεν αυξάνονται ή μάλλον οι μετρήσεις βγαίνουν λάθος όμως τα Lumens αυξάνονται και εχει τεκμηριωθεί. ![]() Εφόσον αυξάνεται η επιφάνεια του φωτισμού αυξάνονται και τα lumen. Για την ακρίβεια μετράμε σε lux που ειναι ισοδύναμο με lumens/m2 1000 lux = 1000 lm/m² (lm = lumen) 100 lux = 1,464 W/m² (Μόνον σε μια συχνοτητα αναφοράς 555 nm) 1000 lux = 10760 fc |
|
||||
|
||||
![]()
Καλά πάμε,
Σωτήρη με κάλυψες* ![]() Οκ Lasal, όμως ..... Ας υποθέσουμε ότι αγοράζουμε μία λάμπα (Κυλινδρική-φθορισμού) που γράφει πάνω της 1300 lumens. Η μέτρηση αυτή αφορά το ορατό (εννοώντας την μία πλευρά) ή όλη την επιφάνεια (ακόμα και την μή ορατή) ? Ή στην ουσία δεν παίζει ρόλο πως γίνεται η μέτρηση αυτή, δηλαδή απλά στήνουν την λάμπα και την μετράνε με ένα όργανο σε ένα σημείο της. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φωτισμός ενυδρείων-Ballast-Διαγράμματα | halvas69 | Ιστοσελίδες στο Internet | 0 | 22-09-05 22:11 |
Φωτισμός, νερό και φιλτράρισμα σε ενυδρείο με δίσκους | nigeron | Δίσκοι | 19 | 05-09-05 16:47 |
Φωτισμός | Archon | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 15-03-05 13:43 |
Φωτισμός και φυτά - Αρχικά αποτελέσματα kai απορίες | vsavvas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 19-03-03 20:42 |