|
|
||||
|
||||
![]()
Ξεκίνησα λοιπόν το νέο μου 180άρι. Η αλήθεια είναι ότι δεν το ξεκίνησα με μεγάλη χαρά γιατί άλλαξα γνώμη λόγο επικείμενης μετακόμισης και δεν ήθελα να το στήσω. Δεν κατάφερα όμως να το πουλήσω και έτσι το ξεκίνησα από χθες. Τι έκανα τώρα:
Όλα αυτά τελείωσαν χθες στις 22:00. Θέλω να σας ρωτήσω τώρα:
Ζητώ συγνώμη για τα πολλαπλά ερωτήματά μου. Το έκανα για να μην ανοίγω πολλά θέματα και μπερδεύω και εσάς αλλά και εμένα μιας και αφορούν πάνω κάτω το ίδιο θέμα οι απορίες μου. Για το στρώσιμο δεν ρωτάω κάτι άλλο μιας και έχω βρει τα ανάλογα υπομνήματα. Σας ευχαριστώ όλους προκαταβολικά!!! ![]() ΥΓ. Μου εύχομαι να το χαρώ μέχρι να το ξεστήσω και να μην πάνε χαράμι οι κόποι και τα χρήματά μου…. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο, τετοια σχολαστικη προετοιμασια (σχεδιαστικα και εκτελεστικα) για το στησιμο ενος ενυδρειου, δεν εχω ξαναδει.
(...μαλλον πρεπει να σταματησουμε να γραφουμε στο φορουμ, περι "ιδανικων" και "τελειοποιησης" στο χομπι. Οσο διαβαζα, σε φανταζομουν να κανεις αυτα που περιγραφεις και αισθανθηκα σαν να βλεπω στο DVD καποιο ψυχολογικο θριλερ.....). ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
οχι μια χαρα τα εκανες χρωρινη βαζουμε 1/10 και ξεπλενουμε πολυ καλα οπως και εκανες
οσο για την αμμμωνια θα σου ελεγανα βαλεις μια αγγελια για μπολι μπολι ειναι η ''βρωμια'' απο ενα στρωμενο φιλτρο τα βακτηριδια που υπαρχουν εκει ειναι 3 Τα πρωτα σπανε την αμμωνια που ειναι τοξικη και δημιουργουν Νο2 το οποιο ειναι πιο τοξικο απο την αμμωνια Τα Τριτα σπανε τα Νο2 και δημιουργουν Νο3 τα οποια δεν ειναι βλαβερα για τα ψαρια μας σε μικρη ποσοτητα και φευγουν απο το συστημα με τις αλλαγες νερου εαν παρεις μπολι θα παρεις και λιγα απο αυτα βακτηριδια τα οποια εφοσον υπαρχει ''τροφή'' Αμμωνια Νο2 θα διπλασιαζοντε καθε 24ωρες |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά το πας
![]() Τον άνθρακα μετά απο 2-3 μέρες βγάλτον. Το cermec είναι για μηχανικό φιλτράρισμα. Το Matrix θεωρείται απο τα καλύτερα για βιολογικό. Βάλε μπόλι απο υγιές ενυδρείο (με αμμωνία δεν έχω ασχοληθεί ποτέ). Ανέβασε την θερμοκρασία στο όριο για να επιταχύνεις τη διαδικασία. Μη κάνεις αλλαγή νερού τώρα. Τα φώτα άναψε τα όταν θα βάλεις τα φυτά. Με το καλό! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα!
![]() Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
χαρα στην ορεξη σου ρε βασιλη
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν προσεξες τι σου γραφω στην 3η παραγραφο του 18ου ποστ
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον εννοείς στο 10ο ποστ. Το πρόσεξα αλλά όπως σου είπα δεν ήθελα να μπλέξω με τροφές για το στρώσιμο. Δεν περίμενα να μου το ανεβάσει τόσο. Ίσως να έπαιξε ρόλο το ότι έριξα πολύ, αλλά είπα πόσο μπορεί να μου ανέβει η αμμωνία με τόσο λίγο που έριξα... Που να ήξερα πως αυτό που έριξα ήταν υπερβολικά πολύ. Μάλλον θα έφταιγε που πήρα συσκευασία του 1λιτ και μου φάνηκε ελάχιστο αυτό που έριξα
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Η εγχείριση πέτυχε ο ασθενής πέθανε....
![]() ![]() Τελικά και αφού έπεσε το PH στο 7,8 πήγα στο φιλαράκι τον Στέλιο και πήρα όχι απλά μπόλι αλλά του πήγα ένα (1) λίτρο βιολογικό υλικό και μου έδωσε αντίστοιχη ποσότητα (και παραπάνω) από το φίλτρο του (συγκεκριμένα από το sub του). Ο Στέλιος ήταν σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά ![]() ![]() Με το που το πήρα (μέσα σε νεράκι φυσικά) έφυγα σφαίρα για το σπίτι. Με το που έφτασα πήγα κατευθείαν στο φίλτρο. Έβγαλα τον ενεργό άνθρακα που είχα στο ένα καλάθι και άδειασα όλο το βιολογικό του Στέλιου μαζί με το νερό του. Επειδή το βιολογικό ήταν παραπάνω από όσο χώραγε το πρώτο καλαθάκι, αφαίρεσα λίγο από το δικό μου βιολογικό από τα άλλα δύο καλαθάκια και έβαλα αυτό που περίσσευε (του Στέλιου). Έκλεισα το φίλτρο και το έβαλα εμπρός. Όλα αυτά έγιναν την Παρασκευή το βράδυ. Το Σάββατο το πρωί πήρα μετρήσεις: NH3/NH4= ¶πειρη ![]() NO2= 0 ![]() NO3= 0 (απογοήτευση) ![]() Επικοινώνησα με τον Στέλιο και μου επιβεβαίωσε και αυτός πως αυτό δεν είναι καλό. Μου είπε να κάνω αλλαγή νερού να ρίξω την αμμωνία. Έκανα λοιπόν χθες το βράδυ μια αλλαγή 60%. Σήμερα (Κυριακή) το πρωί πήρα μετρήσεις: NH3/NH4= ¶πειρη ![]() NO2= 0 ![]() NO3= 0 (ξανά απογοήτευση) ![]() Έκανα στο καπάκι μια αλλαγή 80% αυτή τη φορά και πήρα ξανά μετρήσεις: NH3/NH4= 5 (επιτέλους) ![]() NO2= 0 ![]() NO3= 0 (απογοήτευση - το έχω συνηθίσει πλέον) ![]() Απ' ότι φαίνεται η βιολογία του Στέλιου πήγε περίπατο.... ![]() Το ερώτημα όμως είναι: Τι να έφταιγε που καταστράφηκε η βιολογία; ![]() ![]() ![]() Οι διαφορές στις συνθήκες του νερού είναι: Στέλιος PH= 6,8 Θερμοκρασία= 28 Εγώ PH= 7,8 Θερμοκρασία= 30 Αυτό που μπορώ να υποψιαστώ μόνο είναι η υπερβολική περιεκτικότητα του νερού σε αμμωνία. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο... ![]() ![]() ![]() ΥΓ. Η πρώτη φάση των μετρήσεων με τις πέτρες τελείωσε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
bill,ειναι απλο:
βαζεις μπολι και κατ'ευθειαν εισαγεις το πρωτο ψαρακι! σταδιακα ανεβαζεις τον αριθμο! ουτε αμμωνιες,ουτε τιποτα! απλα,συχνες μετρησεις για να βεβαιωθεις οτι το μπολι επιασε!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πολλές απορίες!!!!!!!!! | sunsity | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 27 | 29-10-12 18:45 |
Απορίες πολλές... | puntomad | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 30 | 15-10-11 19:57 |
Χελώνες Νερού (Red Ear Sliders): Πολλές απορίες ενός αρχάριου | exelix | ¶λλα ζώα | 6 | 20-12-09 17:16 |
Αγορά αντίστροφης όσμωσης ...πολλές απορίες | alexinio | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 12-08-08 09:52 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |