|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν προσεξες τι σου γραφω στην 3η παραγραφο του 18ου ποστ
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον εννοείς στο 10ο ποστ. Το πρόσεξα αλλά όπως σου είπα δεν ήθελα να μπλέξω με τροφές για το στρώσιμο. Δεν περίμενα να μου το ανεβάσει τόσο. Ίσως να έπαιξε ρόλο το ότι έριξα πολύ, αλλά είπα πόσο μπορεί να μου ανέβει η αμμωνία με τόσο λίγο που έριξα... Που να ήξερα πως αυτό που έριξα ήταν υπερβολικά πολύ. Μάλλον θα έφταιγε που πήρα συσκευασία του 1λιτ και μου φάνηκε ελάχιστο αυτό που έριξα
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Η εγχείριση πέτυχε ο ασθενής πέθανε....
![]() ![]() Τελικά και αφού έπεσε το PH στο 7,8 πήγα στο φιλαράκι τον Στέλιο και πήρα όχι απλά μπόλι αλλά του πήγα ένα (1) λίτρο βιολογικό υλικό και μου έδωσε αντίστοιχη ποσότητα (και παραπάνω) από το φίλτρο του (συγκεκριμένα από το sub του). Ο Στέλιος ήταν σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά ![]() ![]() Με το που το πήρα (μέσα σε νεράκι φυσικά) έφυγα σφαίρα για το σπίτι. Με το που έφτασα πήγα κατευθείαν στο φίλτρο. Έβγαλα τον ενεργό άνθρακα που είχα στο ένα καλάθι και άδειασα όλο το βιολογικό του Στέλιου μαζί με το νερό του. Επειδή το βιολογικό ήταν παραπάνω από όσο χώραγε το πρώτο καλαθάκι, αφαίρεσα λίγο από το δικό μου βιολογικό από τα άλλα δύο καλαθάκια και έβαλα αυτό που περίσσευε (του Στέλιου). Έκλεισα το φίλτρο και το έβαλα εμπρός. Όλα αυτά έγιναν την Παρασκευή το βράδυ. Το Σάββατο το πρωί πήρα μετρήσεις: NH3/NH4= ¶πειρη ![]() NO2= 0 ![]() NO3= 0 (απογοήτευση) ![]() Επικοινώνησα με τον Στέλιο και μου επιβεβαίωσε και αυτός πως αυτό δεν είναι καλό. Μου είπε να κάνω αλλαγή νερού να ρίξω την αμμωνία. Έκανα λοιπόν χθες το βράδυ μια αλλαγή 60%. Σήμερα (Κυριακή) το πρωί πήρα μετρήσεις: NH3/NH4= ¶πειρη ![]() NO2= 0 ![]() NO3= 0 (ξανά απογοήτευση) ![]() Έκανα στο καπάκι μια αλλαγή 80% αυτή τη φορά και πήρα ξανά μετρήσεις: NH3/NH4= 5 (επιτέλους) ![]() NO2= 0 ![]() NO3= 0 (απογοήτευση - το έχω συνηθίσει πλέον) ![]() Απ' ότι φαίνεται η βιολογία του Στέλιου πήγε περίπατο.... ![]() Το ερώτημα όμως είναι: Τι να έφταιγε που καταστράφηκε η βιολογία; ![]() ![]() ![]() Οι διαφορές στις συνθήκες του νερού είναι: Στέλιος PH= 6,8 Θερμοκρασία= 28 Εγώ PH= 7,8 Θερμοκρασία= 30 Αυτό που μπορώ να υποψιαστώ μόνο είναι η υπερβολική περιεκτικότητα του νερού σε αμμωνία. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο... ![]() ![]() ![]() ΥΓ. Η πρώτη φάση των μετρήσεων με τις πέτρες τελείωσε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
bill,ειναι απλο:
βαζεις μπολι και κατ'ευθειαν εισαγεις το πρωτο ψαρακι! σταδιακα ανεβαζεις τον αριθμο! ουτε αμμωνιες,ουτε τιποτα! απλα,συχνες μετρησεις για να βεβαιωθεις οτι το μπολι επιασε!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εμφανη ειναι η αποτομη αλλαγη πεχα και θερμοκρασιας. παραγοντες Νο 3 και 5 στο λινκ Επισης απο τον παραγοντα Νο 9, "Τα νιτρώδη αν και είναι προϊόν της οξείδωσης της αμμωνίας, εντούτοις μπορούν να δράσουν και ως μέσο παρεμπόδισης της νιτρωδοποίησης (οξείδωση αμμωνίας σε νιτρώδη). Πιο συγκεκριμένα οι Anthonisen et al. (1976) ανακάλυψαν ότι η παρεμπόδιση οφειλόταν στις μη ιονισμένες μορφές του αμμωνιακού αζώτου και του νιτρώδους αζώτου, δηλαδή στην ελεύθερη αμμωνία (NH3) και στο ελεύθερο ή μη ιονισμένο νιτρώδες οξύ (HNO2). Ουσιαστικά όμως η παρεμπόδιση αυτή οφείλεται αρχικά στο pH αφού αυτό επηρεάζει την ιονική κατανομή των δυο αυτών ενώσεων". Μπορει να υποθεσουμε επισης, βαση της αναφορας οτι τα υλικα ειναι απο σαμπ, και σε συνδυασμο με τους παραγοντες Νο 1 και 2, οτι τα υλικα ηταν πολλα και η βιολογια πανω τους λιγη (αν το βιοφορτιο του ενυδρειου ηταν μικρο σε σχεση με την ποσοτητα των υλικων), και μοιρασμενη σε ολη την ποσοτητα των υλικων. Μπορει δλδ να πηρες μεν ενα λιτρο υλικο, αλλα η βιολογια πανω τους να ηταν λιγη. Να χαθηκε ολοκληρη η αποικια των βακτηριων ειναι δυσκολο. Οση και να χαθηκε ομως, θα αποκατασταθει πολυ πιο γρηγορα, απο οτι σε αστρωτο υλικο χωρις βιολογια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πολλές απορίες!!!!!!!!! | sunsity | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 27 | 29-10-12 18:45 |
Απορίες πολλές... | puntomad | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 30 | 15-10-11 19:57 |
Χελώνες Νερού (Red Ear Sliders): Πολλές απορίες ενός αρχάριου | exelix | ¶λλα ζώα | 6 | 20-12-09 17:16 |
Αγορά αντίστροφης όσμωσης ...πολλές απορίες | alexinio | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 12-08-08 09:52 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |