|
|
||||
|
||||
![]()
με τοση κυκλοφορια που βλεπω να εχουν τα θαλασσινα... θα το πω στους δισκους μου(που παραμενουν ακινητοι) και θα αυτοκτονησουν δια πνιγμου....
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
χαιρομαι ιδιαιτερα που κανεις φισ ονλυ. εγω ερχομαι απο φροντοζαδικο προς τα αλατια . καλη αρχη σου ευχομαι και οτι κανεις τωρα απο εδω και περα να εχεις παντα στο νου σου , να το κανεις με την μιση ταχυτητα απο το δισκαδικο. αρχαριος και εγω , ευτυχως τα παιδια εδω μεσα εχουν γνωσεις αλλα και ορεξη να της μοιραστουν , οποτε μην ανησυχεις για τπτ . μονο υπομονη και διαβασμα ....
τωρα , περι σκιμμερ , παιδια το bubble magus curve ειναι της προκοπης ? το εχει δοκιμασει κανεις ? |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτούς τους κυκλοφορητες τους παίζω τσίτα? Τέρμα? Γτ πχ ο rw8 δίνει 8000l/h ενώ η vortech mp10es δίνει 6000
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κυκλ/των και τον δρόμο που θα ακολουθήσεις θα αυξάνεις την ένταση! |
|
||||
|
||||
![]()
Κατάλαβα!!
Τώρα για fish only θα ξεκινήσω με το πόσα κοραλια θα καταλήξω μέσα δεν ξέρω... Γτ το μικρόβιο είναι στάνταρ... Εν τω μεταξύ (ασχετο) διαβάζω διαφορά για να μην βιαστώ όπως έκανα στο γλυκό, και είδα κάπου που έλεγε ότι ο νεκρός βράχος είναι μόνο για βάση και δεν θα ζωντανέψει όπως ο ζωντανός αλλά θ παραμένει άσπρος στη βάση, μετά έλεγε να προσέχουμε τα πεστ(αν γεμίζουμε τι κάνουμε? ) , κάτι για κοραλινη στον νεκρό βράχο ότι δεν θα πιάσει ποτε... Και πουθενά δεν είδα τον τρόπο και τη διάρκεια που κάνει για να στρωθεί το ενυδρείο η βιολογία του, πχ σε πόσες ημέρες βάζω ψάρι μέσα? Στο γλυκό ήταν σε ένα μήνα.... Η το πως στηρίζω το βραχο (στο γυαλί πάνω ή στον αραγωνιτη)?? Θελει διάβασμα.... Αν και τα πράγματα είναι απλά πιστεύω.... |
|
||||
|
||||
![]()
Μιχάλη εαν ανατρέξεις τα θέματα στο φόρουμ μας θα βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις!
Το θαλασσινο ενυδρείο δεν ειναι δύσκολο αλλα χρειάζεται πολύ διάβασμα,όσο τον δυνατόν καλύτερο εξοπλισμό,σεβασμό και σχολαστικότητα στις ρουτίνες! |
|
||||
|
||||
![]()
πραγματικα, δεν καταλαβα τπτ....
|
|
||||
|
||||
![]()
Μιχάλη εαν βάλεις lps & soft coral χρειάζεσαι χαμηλότερη κυκλοφορία,εαν ομως επιλέξεις τον δρόμο των sps χρειάζεσαι μεγαλύτερη και περισσότερη!
Οπως και να εχει ομως χρειάζεσαι αρκετή ΡΟΗ για να μπορει ο βράχος να αναπνέει και να κρατάει τις παραμέτρους του νερου στα επιθυμητά επίπεδα! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το σκίμμερ ειναι καλό,πιο μοντέλο ομως και σε τι λίτρα; |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- μαλλον εννοει πως θα τους δουλευεις χαλαρα και αν πας σε κοραλια αναλογα τι κοραλια , θα θες και αυξηση της εντασης της κυκλοφοριασ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη SpirosLo : 31-12-16 στις 16:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
καταλαβα....!! το ποιο δυσκολο πιστευω τωρα θα ειναι , να καταλαβω ποτε τα ψαρια θα ξενερωνουν η οχι με την παραπανω κυκλοφορια ή κανενα soft κοραλι..
να ρωτησω ο ζωντανος βραχος ειναι καλο πανω να εχει κοραλινι ή θα βγαλει μονος του....? μου ειπε ενας φιλος(ασφαλως μπορει να μην μου ειπε σωστα) να βαλω κανενα κοραλι στον νεκρο βραχο να βοηθησω το στρωσιμο ισχυει? (οταν με το καλο ξεκινησω) |
|
|||
|
|||
![]()
καλυτερα οταν θα εχεισ στρωσει το ενυδρειο. ειναι ευαισθητα τα κοραλια σε νιτρικα και φοσφορικα . καλο ειναι για αρχη να κανεις το φο και μετα οταν σταθεροποιηθει το συστημα βαζεις κανα ευκολο κοραλακι. αναλογα και τον φωτισμο σου παντα.
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=SpirosLo;988072]σε εμενα με 140.50.60 ενυδρειο και σαμπ 100.40.40 σκεδον κατω απο 500 καθαρα λιτρα για φο με ζβ , σκεφτομουν να το βαλω... αξιζει ?
------------------------- Οι διαστάσεις σου ειναι τρομερές Σπύρο! Εαν θέλεις να ξεκινήσεις με f.o. θα σου πρότεινα να βάλεις μεσα ψάρια reefsafe και οχι θηρευτές για να μπορείς όποτε το θελήσεις να βάλεις και κανενα κοραλλακι χαμηλών απαιτήσεων! Τωρα το σκίμμερ σαν εταιρία ειναι οκ απλα πες μου πιο μοντέλο θέλεις; |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=voas;988083]
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=SpirosLo;988097]καλύτερα το αμέσως επόμενο το 9.....
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα Σε δισκαδικο | kalmichalis | Δίσκοι | 19 | 13-06-14 12:50 |
Τσακωμοί σε δισκαδικο | giannisqq | Δίσκοι | 7 | 19-02-14 23:23 |
Δισκαδικο | Giannis_4 | Δίσκοι | 48 | 25-02-11 00:58 |