|
|
||||
|
||||
![]()
Απο τις φωτο δειχνει οτι υπαρχει καποια βακτηριακη μολυνση
Αν ειμαστε σιγουροι οτι οι συνθηκες του νερου ειναι καλές, μια θεραπεια με αντιβιωση μπορει να βοηθησει. Θα ελεγα λιγο αλατι και Melafix ή ακομα και bactopur/furan-2 (στις δοσολογειες που συνιστα το εκαστοτε φαρμακο). |
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα καταρχάς
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δυστυχως απο τις φωτο δεν μπορω να δω τιποτα περιεργο....εχει φιλτρο το ενυδρειο?σκεψου βεβαια οτι ειναι και μεγαλουτσικος....
|
||||
|
||||
![]()
Ναι,έχει φιλτράκι το ενυδρείο.Το ξέρω ότι είναι μεγαλούτσικος αλλά θα το παλέψω γιατί το παλεύει κι αυτός.Ευχαριστώ παιδιά.Θα σας ενημερώσω για την πορεία του.Φιλικά, Νίκος
|
|
||||
|
||||
![]()
γιατι δε ριχνεις λιγο αλατακι και βιταμινες να τον βοηθησεις
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αλατάκι βάζω.Για βιταμίνες έχεις κάτι να μου προτείνεις;Δεν έχω δώσει ποτέ βιταμίνες.Πες μου ποιές και θα πεταχτώ να πάρω.Thanks
|
|
|||
|
|||
![]()
Καταρχην καλησπερα/μερα. Επειδη δεν μπορω να διακρινω πολυ καλα απο τις φωτο, ειναι καπως θολες, μηπως εχει καποιο πρηξιμο στην περιοχη της κοιλιας? και φαινονται τα λεπια σαν να εχει φουσκωσει το σωμα του ? Αν ναι, τοτε προκειτε για Υδρωπικια (απο το βακτηριο Αερομονάς κα.) Η κοιλια συνηθως φαινετε φουσκωμενη και πολλες φορες τα ματια ειναι φουσκωμενα ή ρουφηγμενα προς τα μεσα , και εχει μια εμφανιση σαν κουκουναρι η κοιλια του. Αυτη η αρρωστεια προκυπτει απο κακες συνθηκες διαβιωσης , επισης τα ψαρια που προσβαλονται πεθαινουν αρκετα συντομα λογω περιπλοκων της καρδιας. Η θεραπεια ειναι η εξης, χρηση φαρμακων οπως το Νιφουπρινολ, τροφες που περιεχουν οξιλικο οξυ, αλλα οπως ειπες δεν τρωει ο δικος σου.. οποτε μαλλον δεν θα λειτουργησει, και τελος λουτρα με αλατονερο. Αν δεν ειναι αυτο τοτε ανεβασε λιγο πιο καθαρες φωτο για να καταλαβουμε περι τινος προκυτε.
ΥΓ. Οι πληροφοριες ειναι απο το βιβλιο "Η φροντιδα του ενυδρειου" του Neville Carrington |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Επιλογή + κόστος ενυδρείου | bakogiannisd | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 15-12-05 15:02 |
Προυπολογισμός ενυδρείου | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 13-12-02 20:58 |