|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Λογικά ναί. Πρίν θα την βάλεις
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία, θα την συνδέσω με έναν σταυρό πάνω στην τηλεχειριζόμενη πρίζα να παίρνει μπροστά μαζί με την ηλεκτρομαγνητική και θα σας πω αύριο στην αλλαγή αν έκανα δουλειά.
Η ηλεκτροβάνα τι διαφορά έχει με την ηλεκτρομαγνητική; Παράθεση:
------------------------- Η αλλαγή έγινε, η ροή μετά την ηλεκτρομαγνητική βελτιώθηκε λίγο μόλις καθάρισα το φίλτρο. Το φιλτράκι που έβαλα πριν την ηλεκτρομαγνητική, κάνει δουλειά αλλά μετά ξενερίζει το μεγάλο φίλτρο και έτσι το κατάργησα. Με ένα ρελέ normally open, σύνδεσα την ηλεκτρομαγνητική και έτσι μόλις κλείσω την ηλεκτρομαγνητική παίρνει μπροστά η αντλία που είναι στο βαρέλι και κλείνει με τα φλοτέρ. Εντελώς αυτόματο! Ελπίζω να πάει καλά και στην πορεία. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη AgMa : 11-12-16 στις 17:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Για πείτε καμιά ιδέα, πως θα το κάνω να σταματάει το άδειασμα σε συγκεκριμένο σημείο του ενυδρείου;
Με φλοτεράκι υπάρχει το πρόβλημα ότι όταν θα αρχίσει να γεμίζει το ενυδρείο, το φλοτεράκι θα ξανασηκώνεται με αποτέλεσμα να ξανανοίγει η ηλεκτρομαγνητική και να ξανααδειάζει. |
|
||||
|
||||
![]()
δεν είναι τόσο εύκολο, θα χρειαστείς ηλεκτρονικό κύκλωμα για να πετύχεις κάτι τέτοιο.
Μια καλή λύση είναι , να υπολογίσεις πόση ώρα κάνει να αδειάσει μέχρι το σημείο που θες και να βάλεις χρονοδιακόπτη
|
||||
|
||||
![]()
Το έχω σκεφτεί, αλλά έχει τα εξής μειονεκτήματα:
1) Επειδή αδειάζω μέσω του εξωτερικού μου φίλτρου, πλέον τώρα που υπάρχει η ηλεκτρομαγνητική (η οποία κόβει αρκετή ροή στο άδειασμα), παίζει μεγάλο ρόλο το πόσο μπουκωμένο είναι το φίλτρο. Μπορεί να αλλάξει σημαντικά τον χρόνο αδειάσματος από καθαρό σε μπουκωμένο. Ίδιος θα ήταν μόνο αν έβαζα κάποιον κυκλοφορητή που δεν έχει υλικά μέσα. 2) Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, θα περάσει ο χρόνος που θα έχω ορίσει να αδειάσει. Εκτός αν εννοείς να βάζω τον χρονοδιακόπτη στην πρίζα την στιγμή της αλλαγής. |
|
||||
|
||||
![]()
Την ηλεκτρομαγνητική μη νομίζεις ότι επειδή τη βλέπεις εξωτερικά σα σωλήνας ότι είναι κι έτσι, δεν είναι. Αντιθέτως εσωτερικά χει μία πολύ μικρή τρύπα σαν το μάτι της βελόνας, ό,τι και να κάνεις εκεί το νερό στραγγαλίζεται 50 φορές, δε νομίζω ότι θα κάνεις δουλιά στο βαθμό που ζητάς.
|
||||
|
||||
![]()
Με το φίλτρο έχει δίκιο, η ροή θα εξαρτάται από το πόσο μπουκωμένο είναι το φίλτρο.
ή θα βάζεις τον χρονοδιακόπτη όταν θα κάνεις αλλαγή ή θα είσαι από πάνω να κλείνεις εσύ την ηλεκτρομαγνητική, αλλιώς πάμε για κάτι τελείως αυτόματο με αναλογικούς τρόπους. Δες τι έκανε ένας γνωστός μου, κατά αρχή έφτιαξε αυτόματη αναπλήρωση με οικιακό φίλτρο άνθρακα και ηλεκτρομαγνητική. Εβαλε μια αντλία μέσα στο ενυδρείο , σε ύψος ασφαλείας που αν συμβεί κάτι , να μην αδειάσει όλο το ενυδρείο, η αντλία στέλνει το νερό στην αποχέτευση, έξω από το ενυδρείο έβαλε μια ηλεκτρομαγνητική. Ολα αυτά τα σύνδεσε σε ένα χρονοδιακόπτη, όταν ανάβει ο χρονοδιακόπτης , ανοίγει η ηλεκτρομαγνητική και λειτουργεί η αντλία και στέλνουν το νερό στην αποχέτευση, στο ίδιο κύκλωμα έβαλε και έναν ρελέ που κόβουν οι αντλίες του φίλτρου, άρα όσο γίνεται αυτό το φίλτρο δεν λειτουργεί, η αυτόματη αναπλήρωση είναι στην άλλη άκρη του ενυδρείου, όταν κατέβει λίγο η στάθμη , η αυτόματη αναπλήρωση συμπληρώνει νερό, έτσι έχουμε εξαγωγή από τη μια πλευρά του ενυδρείου και εισαγωγή από την αντίθετη. Φέτος το καλοκαίρι πήγε 1 μήνα διακοπές και οι αλλαγές γινόντουσαν με αυτό τρόπο. Πριν λίγες εβδομάδες όμως δεν δούλεψαν τα φλοτέρ της αυτόματης αναπλήρωσης και πλημμύρισε, και τώρα δοκιμάζει με άλλα φλοτερ, μέχρι να βρει τη λύση ανοίγει το σύστημα χειροκίνητα και όχι αυτόματα
|
||||
|
||||
![]()
Κώστα, το έχω καταλάβει ότι τα πράγματα μες στην ηλεκτρομαγνητική είναι στριμόκωλα. Το βλέπω απ' την ταχύτητα που αδειάζει. Ζημιά βέβαια το φίλτρο δεν παθαίνει, γιατί περνάει όσο νερό γίνεται απ' την ηλεκτρομαγνητική και όσο δεν περνάει, συνεχίζει προς το ενυδρείο. Άρα εκεί δεν έχω θέμα.
Τάκη, πως πλημμύρισε; Δεν είχε βάλει δεύτερο φλοτέρ; Μήπως την ζημιά του την έκανε κανένα ρελέ; Επίσης δεν κατάλαβα, την ηλεκτρομαγνητική γιατί την έβαλε στο άδειασμα αφού έχει την αντλία; Προσωπικά δεν έχω βάλει ούτε ρελέ ούτε την χρονοκαθυστέρηση που γράφει ο Γιάννης στο θέμα του. Κατευθείαν 12v στα φλοτέρ απ' το τροφοδοτικό και τρίτο φλοτέρ που χτυπάει buzzer όταν το νερό περάσει τα 2 φλοτέρ που κλείνουν την αντλία. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|