|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα γιατί περνάει ουδέτερος.
Με φλοτέρ θα πρέπει να βάλεις ενα ρελέ το οποίο θα οπλίζει από ενα χρονοδιακόπτη( εβδομαδιαίο) και θα το κοβεί το φλοτέρ. Αν θέλεις να κάνω σχεδείο και να στο στείλω. |
|
||||
|
||||
![]()
αφού δες θες κάτι αυτόματο,
βάλε ένα φλοτέρ να κλείνει το νερό όταν φτάνει στο σημείο που θες, και βάλε και ένα διακόπτη να σταματάς τη διαδικασία εξαγωγής όταν αρχίσεις να γεμίζεις το ενυδρείο με νερό
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Αυτή τη στιγμή έχω συνδέσει την ηλεκτρομαγνητική πάνω σε μια τηλεχειριζόμενη πρίζα (την δείχνω πιο πάνω) και μόλις της δώσω ρεύμα, αδειάζει το ενυδρείο. Μόλις κλείσω το ρεύμα της, ένα άλλο ρελέ που είναι συνδεδεμένο σ' αυτήν δίνει ρεύμα αυτόματα στην αντλία και ξεκινάει να γεμίζει νερό έως ότου την σταματήσουν τα φλοτέρ. Άρα αυτό που λες το κάνω ήδη πιο εύκολα (απλά κλείνω την ηλεκτρομαγνητική με το κοντρόλ αντί να κόβω το ρεύμα του φλοτέρ όπως λες). Εγώ θέλω μόλις πατάω το κουμπί, να γίνονται όλα αυτόματα. Και αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαι από πάνω του να επιβλέπω πότε να κόψω την ηλεκτρομαγνητική. |
|
|||
|
|||
![]()
http://prntscr.com/dk98s9
αν θέλεις αντί για τον χρονοδιακόπτη βάζεις ενα απλό μπουτόν ΝΟ. είναι ενα κύκλωμα star stop. Μόλις πατήσεις το σταρ ξεκιναεί και κόβει με το φλοτέρ. Για να ξανά ξεκινήσει πρέπει να πατήσεις το στάρ |
|
||||
|
||||
![]()
Το ρελέ θα οπλίζει απ' τον χρονοδιακόπτη και θα το κόβει το φλοτέρ.
Όταν όμως ξανασηκωθεί το φλοτέρ, ελπίζω να μην οπλίσει πάλι το ρελέ. Γενικά με την συνδεσμολογία αυτή, το ρελέ θα οπλίζει μόνο όταν πάρει ρεύμα και για 1 φορά; Και για πόση ώρα θα πρέπει να δίνει ρεύμα ο χρονοδιακόπτης; Edit: με πρόλαβες. Δηλαδή το σύστημα θα κάνει τον κύκλο του και θα τελειώνει εκεί ε; |
|
|||
|
|||
![]()
ναι
αν βάλες μπουτον αντι για χρονοδιακόπτη θα το ξεκινάς όπετε θέλεις |
|
||||
|
||||
![]()
Για να μην πετάξω την τηλεχειριζόμενη πρίζα (2 ημερών είναι), μπορώ το σύστημα να το κάνω ως εξής;
Πρίζα -> τροφοδοτικό 12v -> ρελέ -> φλοτέρ ->ηλεκτρομαγνητική; Θα παίξει κάτι τέτοιο; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|