|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
το πεχα θα σταθεροποιηθει,εκει που υπαρχει δυνατοτητα.(απτην Kh)
αν ειναι οξινο το περιβαλον,θα ειναι οξινο και αυτο. οσον αφορα το Ph crash,δεν εχω δει η διαβασει ποτε για επιβεβαιωμενη περιπτωση. τα ιχνοστοιχεια κλπ,δεν προσθετονται για να σταθεροποιηθει το πεχα. (αυτο ειναι παρενεργεια). τα βαζουμε για να μη ζουν τα ψαρια σε νερο τελειως γυμνο απο οτιδηποτε. τουλαχιστον αυτο γνωριζω εγω.μπορει να κανω και λαθος. παντως δεν νομιζω οτι τιθεται θεμα ph crash σε ενυδρειο με διακοσμηση και στοιχεια που ολα επηρεαζουν το ph. αν ηταν bare bottom,ισως θα ηταν πιο ευκολο να συμβει. αλλα ετσι κιαλλιως,η αλλαγη στο Ph θα γινει σταδιακα. γιωργο αστο γιατι ετσι οπως παμε,θα σου παρω και τα σωβρακα. καλα ειπε ο ντιμης ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ναι σωστα Γιωργο.
απλα υπαρχουν minerals που χρησιμοποιουνται και για να αυξησεις της σκληροτητες , πχ GH+ κλπ. οπως και αλλα που αυξανουν κατα πολυ και σταθεροποιουν το ph και σκληροτητες , οπως το Sulawesi Mineral 8,5 |
|
||||
|
||||
![]()
α πα-πα-πα μακρια απο δαυτα
![]() ειναι για αυτους που νομιζουν οτι θα παρουν νερο βρυσης αθηνας και θα το κανουν νερο αμαζονιου σε μια μερα ![]() το ριχνουν το πρωι και χαιρονται, μεχρι το βραδι ξανανεβαινει η σκληροτητα,την ακουν και τα ψαρια και ψαχνουν να βρουν τι εφταιξε. τα Minerals Που λες για sulawesi κλπ ειναι αλλη περιπτωση γιατι θελουν πολυ παραξενες συνθηκες.χαμηλες σκληροτητες με μεγαλο πεχα η το αντιστροφο.(δεν θυμαμαι ακριβως). εκει αλλαζει το θεμα,γιατι ειναι πολυ ιδιαιτερη κατασταση. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 28-10-16 στις 00:10 |
|
||||
|
||||
![]()
ναι ρε παιδι μου, θελω να πω πως υπαρχουν πολλα ειδη mineral.
φυσικα ολα ειναι φτιαγμενα να δουλευουν σε νερο α/ο. Παντως με το ph συμφωνω με τον Γιωργο , οτι πεφτει πολυ δυσκολα. Απλα δεν ξερω πως θα αντιδρασει σε 100% α/ο κι αν τελικα ειναι σωστο να γινεται... |
|
||||
|
||||
![]()
πολλα ειδη υπαρχουν.
αλλα δεν κανουν ολα την ιδια δουλεια. αλλο τα minerals(που τα αφαιρουμε με την ΑΟ-αυτος ειναι και ο σκοπος της) και αλλο τα ιχνοστοιχεια που χρειαζονται τα ψαρια. αλλα οπως ειπε και ο γιωργος,κιεγω πιστευω πως οτι χρειαζονται το παιρνουν απτην τροφη τους. απλα δεν ξερω μακροπροσθεσμα τι γινεται. και αν ισχυει αυτο στην πραξη. μπορει να λεω εγω οτι θεωρια θελω... αλλα ετσι κιαλλιως,το νερο ειναι γυμνο απο ολα αυτα μεχρι να μπει στο ενυδρειο.αποκλειεται να μενει ετσι μετα την εισαγωγη στο ενυδρειο. γιατι ολα βγαζουν κατι... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν θυμάμαι καλά από την Α/Ο που είχαμε στο εργαστήριο, το νερό τη στιγμή που έβγαινε από το σωλήνα δεν είχε όξινο pH (το είχα μετρήσει με καλό pHμετρο), με την ώρα όμως το pH έπφετε σταδιακά (νομίζω λόγω επαφής με τον αέρα). Οπότε δε ξέρω αν είναι το καλύτερο να γίνονται απευθείας οι αλλαγές από την Α/Ο (δηλαδή λάστιχο μέσα στο ενυδρείο), αλλά ας μας πουν οι δισκάδες τι εμπειρίες έχουν και τι κάνουν
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
γιαννη αυτο λογικο μου ακουγεται.
αλλα που εφτανε το Ph? δεν σταθεροποιουνταν καπου? εστω και χαμηλα... θελω να καταληξω,στο οτι αν το νερο που βγαινει απτην ΑΟ εχει kh 0 (αρα ολικη απουσια buffer) τοτε θεωρητικα,θα επρεπε το πεχα να συνεχισει να πεφτει μεχρι να συμβει ph crash. δεν συμβαινει ομως αυτο. συμβαινει? μηπως εχει να κανει με το οτι οι περισσοτερες ΑΟ δεν αφαιρουν εντελως την kh αλλα ενα πολυ μεγαλο ποσοστο της? και αυτο που μενει ειναι αρκετο για να μην προκαλεσει Ph crash... μην κοιτας που μετραμε εμεις με ενυδρειακα τεστ και βλεπουμε 0 kh. δεν εχουν τοσο μεγαλη ακριβεια αυτα τα τεστ. δεν ξερω,λεω μια σκεψη. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 27-10-16 στις 22:47 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Ξέχνα το ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση, να προλάβει να ζεσταθεί. Εγώ σε αλλαγές χειμώνα... με 2 επιπλέον 300άρηδες το παλεύω.- ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 27-10-16 στις 22:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
οχι, μακρυα απο μενα τουτα ζωντανα
![]() μεχρι ph 7 παιζω εγω , κι αυτο πολυ ειναι ![]() ![]() ![]() δεν το ψειριζω, αναρωτιεμαι απλα αν ειναι σωστο να μπαινει νεκρο νερο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι "μεγάλοι" διαφωνούν... εγώ, ο Γιώργος και κάποιοι ακόμα, που το έχουμε κάνει πράξη (χρόόόόόόόνια τώρα)... διαφωνούμε με αυτούς.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
εξωτερικος θερμαντηρας στην εξοδο της ΑΟ? γιατι δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. ισως ειναι και η ωρα τετοια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν την τραβας κανενα 4 ωρο την αλλαγη , μια χαρα θα προλαβαινουν βρε.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μια περίπτωση είναι... εξωτερικός θερμαντήρας πχ. στο σωλήνα εξαγωγής. ¶λλος τρόπος... μεγαλύτεροι θερμαντήρες. Έγραψε ο Γιώργος (No name) για 400άρη... στο εξωτερικό έχω δει... εδώ πουθενά. Οι τιτανίου είναι η καλύτερη λύση αλλά... μέσα σε sumb. Διαφορετικά πρέπει να τους βάλεις κάποια "προστασία" γύρω-γύρω και λύση σε αυτό... ΔΕΝ έχω καταφέρει να βρω.- ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diskus fan : 27-10-16 στις 23:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Αλληλοπάθεια" ή "Μπορούμε να απαλλαγούμε από τις άλγες?" | Κλεόβουλος | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 2 | 04-06-15 18:34 |
Τάισμα "γρήγορων" και "αργών" ψαριών | filebox | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 25-11-11 21:39 |
O Raven "πρασινισε" και ο "θρονος" οπως και το gab κανει το γυρο του κοσμου!!! | Γιώργος Κ | Ιστοσελίδες στο Internet | 37 | 23-08-10 22:10 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |