|
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα και πάλι.Ξεκίνησα το στρώσιμο πριν καμιά εβδομάδα με τροφή σε τούλι.Έβαζα περίπου μισό με ένα κουταλάκι τροφή και κάθε 2-3 μέρες την άλλαζα.Έριξα και τα ζοyμιά μου με βακτήρια και χθες έκανα τη πρώτη μέτρηση.
NH4:0 NΟ2:0 Επειδή λέω κάποια μ%$@#κία έχω κάνει δε μέτρησα για ΝΟ3.Σας ερωτώ τα εξής:Τι λάθος κάνω και δεν εμφανίζεται καθόλου αμμωνία για να αρχίσει ο κύκλος? Στο ενυδρείο έχω 2 μεγάλα ξύλα,χαλαζιακή άμμο και κάποια πλαστικά φυτά. Στα ξύλα έχει εμφανιστεί η κλασσική ασπρίλα. |
|
||||
|
||||
![]()
Τα tests μετρανε σωστα? Μηπως εχουν ληξει?
Ποτε εριξες τροφη τελευταια φορα?
|
|||
|
|||
![]()
ημερομηνία λήξης είναι και τα δύο το 2017.Τελευταία φορα έβαλα χθες μετά τις μετρήσεις και πριν απο αυτό πριν 2 ημέρες
|
|
||||
|
||||
![]()
Ριξε τροφη, μετρησε μετα απο 5-6 ωρες και μας λες το αποτελεσμα του τεστ. Μετα απο καμια 10αρια, επισης.
|
|||
|
|||
![]()
Πάλι τα ίδια!Όλα 0.
Φοβάμαι ότι ο απατεώνας petshopas μου πούλησε λιγμένα τεστ.Γιατί στην αμμωνία είχε βάλει δικιά του ημερομηνία λήξης. |
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα για δικη του ημερομηνια ληξης, ασχολιαστο. Τι μαρκας ειναι τα tests?
|
|||
|
|||
![]()
εκτός από την τροφή τι άλλο ρίχνεις ?
μερικά από τα προϊόντα που υπόσχονται στρώσιμο σε μια νύχτα έχουν την ιδιότητα-ικανότητα-δυνατότητα-κακή συνήθεια να μηδενίζουν τις τιμές ώστε να μοιάζει στρωμένο το ενυδρείο. δοκίμασε χωρίς αυτά |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(μη σταματησεις την τροφη φυσικα) Η τροφη που εβαζες ειναι μαλλον πολυ λιγη. Θελει πραμα. Ποσα λιτρα ειπαμε ειναι το ενυδρειο? ------------------------- Παράθεση:
Βαλε μια φωτο απο το τεστ με το σημειο τη ημ ληξης.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 24-09-16 στις 16:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο ειναι 100 λίτρα.
Μέτρησα NO3 και αυτά 0 Το τεστ της αμμωνίας είναι της salifert και τα άλλα 2 της api. Όταν λέμε Ποσότητα τροφής πόσο εννονούμε? Έγω έβαζα περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού. Το αύξησα απο χθές και θα κάνω σήμερα μέτρηση. Αν δεν υπάρχει αμμωνία με παίρνει να βάλω αμμωνία απο φαρμακείο? Τώρα όταν λέω οτι είχε βάλει δικιά του ημερομηνία λήξεως εννοώ ότι στο πάνω μέρος που γράφει exp. date δεν ήταν γραμμένη ή χαραγμένη η ημερομηνία λήξεως αλλά ήταν πάνω το αυτοκόλλητο- χαρτάκι σαν και αυτό που γράφουν τις τιμές στα προιόντα στα μίνι μάρκετ.έγραφε πάνω 4-2017. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορεις ξεκολλησε το αυτοκολλητο προσεκτικα και δες αν γραφει αλλη ημερομηνια.
Δεν ειχα ποτε σαλιφερτ και δεν ξερω πως συνηθιζει να γραφει τις ημερομηνιες ληξης στα τεστ της αυτη η εταιρεια. Οποιος ειχε ας μας διαφωτισει. Καποιες εταιρειες ας πουμε δεν γραφουν ημ. ληξης και λενε πχ μεχρι ενα χρονο απο την ημερα που θα ανοιχτει κλπ Παντως εβαζες λιγη τροφη για αυτα τα λιτρα. Βαλε 2-3 κουταλιες της σουπας και ξαναμετρα αυριο. Και μπαγιατικη τροφη κανει. Μη βαζεις απο τις φρεσκιες σου.
|
||||
|
||||
![]()
Ετσι ειναι και το δικο μου no3 της salifert.
Κατω απο το αυτοκολλητο δεν γραφει τπτ, δεν το "μπαλωσε" ο μαγαζατορας . Το κιτρινοπρασινο αυτοκολλητο μπαινει απο την εταιρια στο πανω μερος την συσκευασιας. ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το έξυσα και δεν έγραφε απο κάτω τίποτα.Πω πω τον έκραξα τον άνθρωπο!Έτσι ήταν κι εμένα το κουτί!Ο κλασικός ο μ%&#κας.Ολο οι άλλοι φταίνε και όχι εγώ.Ωραία πάω να βάλω παραπάνω τροφή και συνεχίζουμε λοιπόν......Ευχαριστώ!!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Ρε παιδιά κοντεύω να τρελαθώ με αυτό το στρώσιμο.Έβαλα πολύ παραπάμω τροφή και αντί να δω αμμωνία το ενυδρείο γέμισε μία ομίχλη(Bacterial bloom).Υπάρχει καμια λύση ή να το παρατήσω το σπορ?Να το ξαναφτιάξω απο την αρχή?Έβγαλα οτιδήποτε σε τροφή ,έβαλα αεραντλία και αύξησα την ανατάραξη της επιφάνειας.Υπάρχει κάτι άλλο να κάνω ή να το πετάξω?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο???? | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 21-01-10 20:54 |
Στρώσιμο | erling | Αρχάριοι γλυκού νερού | 35 | 08-11-07 17:59 |
Στρώσιμο | Eagle | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 02-03-07 14:35 |
Στρώσιμο μετά το στρώσιμο | dimitris21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-06-06 00:15 |
άρχισε το στρώσιμο! | pavloukos | Γλυκό νερό - Γενικά | 35 | 25-01-03 19:14 |