|
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα εκανα για αρχη μερικα μπανια σε αλατονερο
Κανε αναζητηση για διαδικασια και δοσολογιες. Εχουν ξαναγραφτει
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ Σπύρο, θα βρω τα θέματα και θα τα διαβάσω. Αύριο απόγευμα θα μπορέσω να το αρχίσω δυστυχώς...
Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι σοβαρό και να πρέπει να ψαχτώ με φάρμακα? Το λέω γιατί θα πρέπει να κάνω παραγγελία από internet και αν μεσολαβήσει το 3ήμερο θα είναι αργά... |
|
||||
|
||||
![]()
Αναλογα πως θα αντιδρασει με το αλατι.
Αν δεν εβλεπα καποια βελτιωση μεσα σε μια βδομαδα, θα την εψαχνα με φαρμακα πλεον. Επειδη λειπουν και λεπια, υποπτευομαι οτι καπου γρατζουνηθηκε σε καμια "μαχη" ζευγαρωματος. (οι πετρες ειναι αγριες) Αυτα περνανε συνηθως ευκολα. Αν ειναι παρασιτο ή βακτηριακη, θελει φαρμακα. Ισως ειναι skin ulcers (πληγη στο "δερμα") σε πρωιμο σταδιο. Το αλατι τις "καιει" παντως και τις επουλωνει συνηθως. Απλα φοβομαστε για δευτερογενεις παθησεις (μολυνση της πληγης) μεχρι να επουλωθει και προσεχουμε την ποιοτητα του νερου και συντηρηση στο φιλτρο για να μη καταφυγουμε σε φαρμακα.
|
|||
|
|||
![]()
Οπότε αγοράζω αλάτι αύριο, το ξεκινάω και από βδομάδα αν δεν έχω αποτέλεσμα βλέπουμε...
|
|
||||
|
||||
![]()
Επειδη δεν φαινεται και τελειως καθαρα, μπορεις να αποκλεισεις μονος σου την περιπτωση αυτα που μονμιω για βγαλμενα λεπια οτι δεν ειναι carp pox σε πρωιμο σταδιο?
Δες φωτος στο ιντερνετ https://www.google.gr/search?q=goldf..._AUIBygA&dpr=1 ------------------------- Παράθεση:
Αν βρεις το τυροκομικο, ακομα καλυτερα. http://www.chionsalt.gr/index.php?ro...&path=59_66_63 αλλιως το πρασινο http://www.chionsalt.gr/index.php?ro...&product_id=65
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 10-08-16 στις 22:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Δε μοιάζει με αυτό που δείχνεις στο google. Αν δεις στο 2ο post μου είχε πει και ο Τάκης, αλλά πάντα έτσι είναι. Κάποια λέπια είναι πιο ανοιχτόχρωμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
OK τοτε. Αλατι.
|
||||
|
||||
![]()
Ειχε βγαλει ενα παρομοιο στο ιδιο σημειο ενα αρσενικο μου common.
Αλατι οπως ειπε και ο Σπυρος και καλυτερα μπανια σε αλατι με μεγαλυτερη δοσολογια. Εγω εκανα 2 φορες θεραπεια με αλατι 2γρ/λιτρο στο κυριως ενυδρειο ... Αργησε να φυγει...πλεον δεν υπαρχει καθολου. Τα μπανια θα βοηθησουν καλυτερα,απλα εγω δεν ειχα τον χρονο να τα κανω. |
![]() |
Tags |
goldfish, juwel rio 180, χρυσόψαρα |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
110 λτ χρυσόψαρα | bouldoza | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 3 | 22-06-10 20:01 |
Χρυσόψαρα | garfield | Χρυσόψαρα | 42 | 18-02-10 21:18 |
Χρυσόψαρα! | nikkkolas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 31-08-08 21:19 |
Χρυσόψαρα | clean | Χρυσόψαρα | 6 | 20-09-07 16:08 |
Στρώσιμο με χρυσόψαρα, για...χρυσόψαρα! | soulmate | Χρυσόψαρα | 1 | 26-05-03 23:53 |