|
|
||||
|
||||
![]()
ίσως οι φωτογραφίες δεν βοηθάνε γιατί τις έχω τραβήξει με το κινητό
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρώτα απ όλα μέτρα νιτρικά με υγρό τεστ, εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα τα βρεις στο 0, αν δεν είναι 0 και τα βρεις τουλάχιστον 10 τότε θα θες κάλιο το οποίο δυστυχώς απ ό,τι ξέρω δεν υπάρχει τεστ να το μετρήσεις οπότε θα προσθέσεις ούτως ή άλλως για να δούμε αν όντως θα ισιώσουν τα φυτά. Μην περιμένεις να κλείσουν οι τρύπες, αυτά ξέχνα τα χαλάσανε, το θέμα είναι με τα καινούρια φύλλα τι θα γίνει, εξάλλου το κάλιο δεν πειράζει ούτε τους ζωντανούς οργανισμούς ούτε φέρνει άλγες οπότε το χρησιμοποιείς άφοβα. Αν σε φέρνει ο δρόμος σου προς Περιστέρι μεριά έλα να σου φτιάξω εγώ ένα μπουκαλάκι, έχω αγοράσει σκόνη υψηλής καθαρότητας που όμως θα με φτάσει τουλάχιστον για 7 χρόνια, θα λήξει δηλαδή πριν τη χρησιμοποιήσω όλη οπότε ευχαρίστως να σε βολέψω να σου χαρίσω ένα μπουκάλι να περάσεις αρκετούς μήνες. Βάλε και μια εικόνα με όλο το ενυδρείο, τι λίτρα είναι, τι φωτισμό έχεις, θα βοηθήσει τους πιο έμπειρους να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα.
|
||||
|
||||
![]()
σ'ευχαριστήσω για την εξυπηρέτηση,το ενυδρείο είναι 120 λίτρα για υπόστρωμα είχα βάλει jbl aquabasis plus και από πάνω είχα ρίξει άμμο aquarium granel,από φωτισμό εχω 6 τέτοιες λεντοταινιες http://www.ebay.com/itm/111950192932...%3AMEBIDX%3AIT εκ των οποίων οι 2 είναι ροζ και μια λάμπα φθορίου που είχε το ενυδρείο,υγρό τεστ έχω ένα της sera αλλά πρέπει να έχει χαλάσει,από φυτά όμως τι μπορώ να βάλω που να είναι ανθεκτικά ώστε στην περίπτωση που όντως είναι τα σαλιγκάρια να μην μπορούν να το φάνε;;;
------------------------- βάζω ορισμένες φωτογραφίες μεγάλες μήπως έτσι φανεί καλύτερα ![]() ![]() στην πρώτη φαίνονται και τα σαλιγκάρια που μασουλανε Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη xristos : 23-07-16 στις 02:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πιστεύω ότι μασουλάνε επειδή έχει ήδη σαπίσει το φυτό, αν δεν ταϊζεις σωστά και δεν έχεις βάλει λαχανικά στο μενού δυστυχώς η επόμενη επιλογή για τα ζωντανά είναι τα φυτά. Δες την ημερομηνία λήξης του τεστ, ποιας εταιρίας είναι κι αν όντως έχει λήξει πήγαινε πάρε, θα σου πρότεινα να πάρεις της sera που είναι πιο ευδιάκριτο το χρωματολόγιο, της ΑΡΙ θέλει εμπειρία και μάτι να το διακρίνεις είναι όμως πιο οικονομικό σε βάθος χρόνου μιας και στοιχίζει λίγο παραπάνω απ της sera βγάζει πολλαπλάσια όμως τεστ, το τεστ νιτρικών για μένα είναι απαραίτητο για φυτά και ψάρια και θα πρέπει να μετράς κάθε φορά την ημέρα της αλλαγής του νερού σου αλλά η μέτρηση να γίνεται πριν απ αυτή. Μιας κι είσαι Χαϊδάρι απ ό,τι είδα αν θες στείλε π.μ. αν δεν μπορείς να αγοράσεις να κανονίσουμε να σου κάνω εγώ ένα τεστ και να σου δώσω κάλιο.
|
||||
|
||||
![]()
έκανα το τεστ,δεν είχε λήξει νόμιζα πως είχα χάσει το κουταλάκι αλλά το βρήκα,έχει περίπου 25 νιτρικά(είναι της sera)δεν είμαι Χαϊδάρι αλλά Χαλάνδρι όποτε είμαι λίγο πιο μακρια
|
|
||||
|
||||
![]()
Τότε δεν είναι τα νιτρικά το θέμα, αν δεν ρίξεις και κάλιο να δούμε αν συνέλθουν τα φυτά ώστε να το αποκλείσουμε κι αυτό το ενδεχόμενο εγώ δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
|
||||
|
||||
![]()
Τα σαλιγκάρια θεωρώ απίθανο να έκανα τέτοια ζημιά
Τα φυτά - ακόμη και στο χρώμα - δείχνουν να έχουν ελείψεις Δοκίμασε να προσθέσεις κάλιο κι ένα γενικό λιπασμα. Βρες μια ρουτίνα Αν νομίζεις πως θα βοηθήσει χάρισε (ΜΟΥ) μερικά σαλιγκάρια ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φυτά και σαλιγκάρια | manolakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 05-11-13 13:19 |
Φυτά και σαλιγκάρια ?? | ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 28-09-09 11:50 |
Φυτά και Σαλιγκάρια!!! | ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 21-12-07 12:03 |
Σαλιγκάρια από τα φυτά | Liolios | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 18-02-06 15:47 |