|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Θα το εμπιστευόσουν να το βάλεις σε λειρουργια και να φυγεις για διακοπές δύο εβδομάδες δηλαδή αν είχες εξασφαλίσει μεγάλη ποσότητα νερού στο βαρέλι για να μη τελειωσει;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το μόνο πρόβλημα που έχω παρατηρήσει είναι μετά από διακοπή ρεύματος η πλακέτα να έχει κολλήσει στο οφ (άρα δεν υπήρχε κίνδυνος πλημμύρας), και μόλις την έβγαλα-έβαλα στην πρίζα ξαναπήρε κανονικά. Όσο για το δοχείο αναπλήρωσης, για να μην έχω πρόβλημα έχω την Α/Ο ανοιχτή, με ένα μηχανικό φλοτεράκι ώστε να μην ξεχειλίζει το δοχείο και ένα automatic shut off valve για να κλείνει το "βρώμικο" νερό. Έτσι έχω το δοχείο της αναπλήρωσης πάντα γεμάτο με νερό από την Α/Ο. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδή με μια διακοπή ρεύματος το χειρότερο που μπορεί να παθει είναι να μη λειτουργήσει; Αποκλείεται το αντίθετο; Δηλαδή να λειτουργει ακατάπαυστα και να αδειάσει βαρέλι και να ξεχειλίσει το ενυδρείο;
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο θα το έκανα πρώτα ενώ θα ήμουν εκεί, αν έβλεπα πως λειτουργούσε σωστά θα το άφηνα μόνο του.
Και με όσα έχω διαβάσει δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου πλημμύρα, θεωρητικά το αντίθετο μπορεί να συμβεί, να μη λειτουργήσει δηλαδή, πλημμύρα πολύ δύσκολο να συμβεί
|
|||
|
|||
![]()
Μια άλλη ιδέα βάσης για τα φλοτεράκια η οποία τοποθετείται με δεματικά πάνω στην κόντρα του ενυδρείου. Χρειάστηκα ενα πλαστικό κομμάτι, έκανα δύο τρύπες για να περάσει το δεματικό και άλλες δυο για τα φλοτεράκια. Αυτό σε εμένα πέτυχε γιατί η κόντρα έχει τέτοιο πάχος που επιτρέπει στα φλοτεράκια να ανέβουν εκεί που πρέπει για να λειτουργήσει σωστά η συσκευή. Αν θέλουμε η στάθμη του νερού να μένει σχετικά ψηλά λοιπόν, δένουμε το πλαστικό πάνω από την κόντρα και αν θέλουμε τη στάθμη πιο χαμηλά ή η κόντρα έχει μεγάλο πάχος και τα φλοτεράκια δεν ανεβαίνουν γιατί δε βρίσκουν νερό, δένουμε τη βάση από την κάτω πλευρά της κόντρας και μπορούμε και πιο χαμηλά παρεμβάλοντας ανάμεσα από την κόντρα και τη βάση ένα αντικείμενο ανθεκτικό στο νερό (πλαστικό κύβο-άλλο αντικείμενο) και η βάση πέφτει περισσότερο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πάρα πολύ ωραία η ιδέα σου φίλε Safarpn. Πετυχημένο για μένα. Θα έκανα και εγώ κάτι ανάλογο αν χρειαζόταν.
ΥΓ: Από φλαπ κόπηκε αυτό το κομμάτι? |
|
|||
|
|||
![]()
Τσακάλι είσαι Γιάννη, ναι από ένα φλαπ του παλιού μου ενυδρείου.
|
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ πάντως μάγκες δε τα κατάφερα. Έφτιαξα όλο το σύστημα όπως στο σχεδιάγραμμα αλλά δε δουλεύει. Τα λαμπάκια ανάβουν και τα δύο ταυτόχρονα όταν βάζω το τροφοδοτικό στη πρίζα. Έχω αλλάξει πολικότητες, καλώδια αλλά πάπαλα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αυτοματη αναπληρωση... | vasilhs | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 28-09-14 14:31 |
Αυτοματη αναπληρωση - αυτοματη αλλαγη νερου | Qbrain | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 40 | 11-08-13 10:22 |
αυτοματη αναπληρωση νερου | τραπεζιτης | Λοιπός εξοπλισμός | 5 | 07-03-09 12:02 |
αυτοματη αναπληρωση ποια??? | alan boy | Λοιπός εξοπλισμός | 8 | 18-04-08 08:52 |