|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Fin rot δεν συνάντησα ποτέ σε mbuna ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Όσον αφορά την ψύξη, έχω παραγγείλει από ebay έναν stc-1000. Στη λίστα αγορών έχω ένα τροφοδοτικό 12V - 1A και σκέφτομαι για 5 ανεμιστηράκια 140mm, μιας και μιλάμε για ψύξη 450 λίτρων, τα οποία θα προσαρμόσω πάνω στο πλαστικό καπάκι του ενυδρείου. Πιστεύετε ότι θα με καλύψουν; |
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω πως 5 14άρια είναι πάρα πολλά και θέλουν και χώρο για να μπουν!Γιατί δεν βάζεις μικρότερα;
|
|
|||
|
|||
![]()
Από θέμα χώρου δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα μιας και το πλαστικό καπάκι είναι 1,5m. Ο λόγος που σκέφτηκα για 14αρια είναι κυρίως για να έχω απόδοση στη ψύξη του ενυδρείου. Ένα εναλλακτικό σχέδιο που έχω στο μυαλό μου είναι να βάλω 4 14αρια και να ανοίξω μια τρύπα για τη φυσική διοχέτευση του αέρα, αντί για ανεμιστηράκι που θα φυσάει προς τα έξω. Θα κάτσω να προσπαθήσω να αποτυπώσω τις ιδέες στο χαρτί για πιο ξεκάθαρη άποψη, αλλά προφανώς κάθε πρόταση-ιδέα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας παιδιά,
έχουμε να τα πούμε καιρό αλλά σας κρυφο-παρακολουθώ τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχω. Από την τελευταία φορά που τα είπαμε, προστέθηκε ο stc controller με τα 4 ανεμιστηράκια που πραγματικά απέδωσαν καλύτερα από ότι περίμενα. Να ευχαριστήσω και γω, από εδώ, τα παιδιά για τα κατατοπιστικότατα και απαραίτητα υπομνήματα! Μια πρόχειρη πανοραμική από την κατασκευή, βρίσκεται ΕΔΩ! Έφτιαξα μια diy περσίδα και πρόσθεσα αυτά πάνω από τα δυο νταμάρια για να έχω λίγο πιο "μυστηριώδη" φωτισμό. Πάμε τώρα στο τι δεν έκανα! Δεν έκανα αυτό έπρεπε να είχα κάνει καιρό και δεν είναι άλλο από την απομάκρυνση των υπεράριθμων αρσενικών ( ![]() Αυτή τη στιγμή, η ψαροσύνθεση (συνολικός μ.ο. μεγέθους 5-6 cm) είναι 5 Pseudotropheus elongatus "Mpanga", 5 Melanochromis maingano, 2 Labidochromis caeruleus, 2 Pseudotropheus acei "Luwala" και 1 Red Spotted Snails. Τα υπεράριθμα αρσενικά(νομίζω 2) Mpanga και κυρίως ο κυρίαρχος τρέλανε στο κυνήγι (και όχι μόνο) τα labido και τα acei. Τα maingano είναι πραγματικά αψεγάδιαστα και έχουν φτιάξει τον δικό τους " φανταστικό κόσμο". Εμφανίζεται και ο Λάμπρος με τα Protomelas (ζευγάρι) και μου βάζει άλλον έναν ευχάριστο προβληματισμό. Τα Protomelas είναι στο τελικό τους μέγεθος ενώ τα υπόλοιπα είναι μικρά. Αν δεν παίζει πρόβλημα, με ποια θα μπορούσαν να συμβιώσουν; Για ρίχτε προτάσεις... |
|
||||
|
||||
![]()
Τα Προτομέλας τενιολάτους του Λάμπρου είναι κατά βάση φυτοφάγα και ήσυχα ψάρια. Όταν ζευγαρώνουν όμως ο αρσενικός υπερασπίζεται μια περιοχή σθεναρά.
Τα μελανοχρόμις και τα ελογκάτους είναι πιο "επιθετικά". Μαζί με 2 είδη mbuna μπορούν να συνυπάρξουν νομίζω στο ενυδρείο σου. |
|
||||
|
||||
![]()
Πως με μπερδευεται ετσι! Αν μου επιτρεπει ο φιλος Kostas εχω 2 αποριες που μου δημιουργηθηκαν διαβαζοντας εδω.
1.Μπορουμε να βαλουμε 2 pseudotropheus μαζι(acei-mpanga)? Δεν υβριδιζουν? 2.Ποια αλλα ειδη haps ή αυλονακαρα ειναι φυτοφαγα και μπορουν να μπουν με mbuna? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Malawi 330 λίτρα my way | Κλεόβουλος | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 169 | 15-11-20 22:13 |
Malawi 240 λίτρα | sofianos7 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 17 | 22-12-14 23:34 |
700 λίτρα malawi | giorgio | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 43 | 25-04-13 13:57 |
Malawi 500 λίτρα | ntritzt | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 32 | 21-12-12 16:33 |
400 λίτρα Malawi! | \/ag | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 19 | 23-11-12 01:43 |