|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Απλα πραματα. Στον πατο αρχιζουμε με Power 4. Απο πανω τυρφη και μπαλακια πηλος. Με το ματι αυτα συνταγη δεν υπαρχει. O πηλος εχει σιδηρο και τη δυνατοτητα να δεσμευει απο τη στηλη του νερου και να τα απελευθερωνει σταδιακα στα φυτα. Η τυρφη δεν εχει θρεπτικα αλλα βοηθαει στη επιπεδα co2 μεσα απο αντιδρασεις που δημιουργουνται.
Εχω στησει ετσι ενα κυβο 30 λιτρα εδω και 2-3 μηνες. Δεν εχω χασει φυτο ΑΛΛΑ βλεπω ελλειψεις σε νιτρικα και ισως φωσφορικα. Να σημειωθει οτι ο κυβος τρεχει με λαμπα Led 3 watt.
|
||||
|
||||
![]()
Για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω ακριβως τι γινεται με θρεπτικα συστατικα και τα λοιπα, και τι ποσοστο πρεπει να εχω απο το καθε ενα ... τωρα ψιλοδιαβαζω..εχω δουλεψει μονο φυτοχωμα για υποστρομα, κομποστ, μαζεμενο απο βουνο, αλλα και 2 αγοραστα κοινα χωματα.. δεν εχω ριξει ποτε λιπασμα. τα φυτα μου παντα πηγενανε καλουτσικα..αν και ποτε δεν ειχα πολυ δυσκολα φυτα,, τωρα για φωσφορικα πχ , δεν εχω ιδεα τι παιζει.. απο νητρικα τι ενοεις? εχουν αμεση σχεση με το υποστρωμα? Ενοοντας,
πως γινεται να ευθυνεται το υποστρωμα για ελειψη νητρικων?? νητρικα ενοεις n03 ετσι? μηπως να εκανες πιο αραιες τις αλαγες νερου? εγω με το χωμα συνηθως εχω στην αρχη ελειψη καλιου μαλον,, που εχω παρατηρισει οτι μετα απο λιγους μηνες που στρωνει το υποστρωμα φτιαχνει.. (τρυπιτσες σε καποια φυλα) επησις τωρα που διαβαζω για θρεπτικα κτλπα, νομιζω πως εχω και λιγοο bba σε καποια φυλα που οφειλετε μαλον σε ελειψη c02.. λιγο εκτος θεματος , αλλα προσπαθω να εξικιοθω με τα θρεπτικα ..,
|
||||
|
||||
![]()
nicpapa ελειψεις σε φυτθρεπτικα συστατικα nicpapa.jpgα.jpg
εχω κρατησει αυτες τις δυο εικονες με print screen σαν βοηθημα απο ενα αρθρο του nicpapa και απο εδω ψιλο βγαζω ακρη...
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα επελεγα βυθο diy ο οποιος θα απελευθερωνει στοιχεια στην στηλη του νερου χωρις να γνωριζουμε συγκεντρωσεις.
Παλι και το power 4 δυστηχως δεν κανει... ![]() Δοκιμαστε tnc trace ή csm+b. To oτι θα μεγαλωνουν τα φυτα δεν σημαινει κατι, το θεμα ειναι το πως μεγαλωνουν και με τι χρωματα... Περα απο τις ελειψεις υπαρχουν και οι τοξικοτητες στα φυτα . |
|
||||
|
||||
![]()
Νικο το power 4 εννοεις δεν κανει για ιχνοστοιχεια σε λιπανση EI η για αναμηξη για αρχη στο υποστρωμα??
Τα υπολοιπα που ανεφερες τα βρισκουμε ελλαδα ???
|
||||
|
||||
![]()
χμμ δηλαδη, αφηνει ανεξελενκτα θρεπτικα στο νερο , χωρις να μπορουμε να ελενξουμε με καποιο τροπο αν εχουν αυτα τα θρεπτικα σωστη αναλογια μεταξυ τους???
![]() ![]() ![]() Ομως, ουσιαστικα με το καθε υποστρωμα δεν εχουμε αυτο το θεμα? δηλαδη, να μην γνωριζουμε ακριβως τι ποσοτητες θρεπτικων αφηνει στο νερο, ακομα και τα αγοραστα , οσο μελετημενα και να ειναι , θα εχουν μεταβολες, στο κατω κατω γινεται να πετυχουμε την τελεια αναλογια θρεπτικων? πιο πολυ το εχω νιωσει το θεμα με τις ελειψεις, οτι μπορω πχ να βλεπω τις ελειψεις απο τα φυτα μου ,να κανω την διαγνωση στο τι τους φταιει, και απο εκει και περα να σημπληρωνω καποιο ζουμι για αυτην την δουλεια για να καταφερω να αναπληρωσω το θρεπτικο που εχει ελειψη.. μπλεκει το πραγμα για εμενα γενικα ,μου λειπει πολυ διαβασμα.. δεν θελω να κουρασω κιολας οσους διαβαζουν το thread ------------------------- Ακυρο// δεν καταλαβαινω βεβαια απο κοκκομετριες αλλα τετοιου τυπου προιοντα ενδεχετε να κανουν αραγε δουλεια?? ![]() ![]() απο κοκκομετρια ειναι υπερβολικα χοντρο? http://www.praktiker.gr/p/diogkomeni...6mm-10lt-69163 ------------------------- η τυρφη απο το πρακτικερ, το μεγαλο το πακετο μου κανει για να μαλακωνω το νερο?? ειναι αυτη! ![]() ------------------------- και γενικα αυτην μου λεγατε??πειγα σημερα, πειρα γωνιες , ξυλα λεντοταινιες σιλικονες, μου φυγε ενα πενινταρικο, και δεν πειρα τιποτα για το υποστρωμα .. αλλα πειγα και την ειδα αυτην,,
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apostolis.pan : 28-05-16 στις 14:42 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αυτήν σου λέω ναι.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΤΥΡΦΗ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ | Giorgos_89 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 05-11-15 13:14 |
crs και τυρφη | klipitiklopos | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 12 | 16-04-12 22:04 |
Τυρφη για υποστρωμα... | vasilakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 06-06-07 07:38 |
Τυρφη.,- (PH). | Μικρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 21-03-07 03:30 |
τυρφη | Leman | Γλυκό νερό - Γενικά | 54 | 22-02-07 12:20 |