|
|
||||
|
||||
![]()
Τάισμα κανονικά. Η Μετρονιδαζόλη είναι πιο αποτελεσματική όταν ταίζεται(125mg/15ml τροφής + Seachem Focus + λίγο χυμό σκόρδου) πάρα στο νερό. Κανονικά τάισμα με αυτήν για 10-14μέρες τουλάχιστον
Ο άνθρακας δεν ξαναχρησιμοποιείται αν έχει τραβήξει θεραπείες
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία οπότε συνεχίζω με ταίσμα.
Φαντάσου όμως οτι τα ψάρια το περνάνε για τροφή και το τρώνε όταν το ρίχνω διαλυμένο. Αλλά για να το λες εσύ ξέρεις καλύτερα!! ¶ντε μπας και γιάνουνε να ηρεμήσω και εγώ. Ευχαριστώ Κώστα! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Η Μετρονιδαζόλη είναι πικρή, ακόμα και αν την βάλουν στο στόμα σκέτη, την φτύνουν, δεν την καταπίνουν. Απλά τα βράγχια απορροφούν κάποια ποσότητα και από το νερό, γιαυτό δρα και χωρίς τάισμα. Με τάισμα παίρνουν πιο σωστή δόση όμως και δρα καλύτερα
Η μετρονιδαζόλη πρέπει να μεταβολιστεί από τα ψάρια για να εμφανίσει δράση. Αυτή καθαυτή δεν είναι τοξική για τα πρωτόζωα και τα (αναερόβια)βακτήρια, οι μεταβολίτες της είναι.
|
||||
|
||||
![]()
Τα σκουλίκια εξαφανίστηκαν στα 2, το ένα με τα πολλά τα έχει ακόμα.
Θα πέσουν και αυτα με τον καιρό? Έκανα την αλλαγή χθες 80% όπως λέει στις οδηγίες. 2,3 γαρίδες που δεν μπορούσα να βγάλω και μερικά ramshorn απεβίωσαν, όπως αναφερόταν και στις οδηγίες οτι δεν ανέχονται το φάρμακο. ![]() Συνεχίζω με τάισμα flagyl σε τροφή. ¶νθρακα θα βάλω οταν τελειώσω με την μετρονιδαζόλη σωστά? Έκανα και μετρήσεις γιατι μύριζε λίγο διαφορετικά το ενυδρείο σήμερα : no2 0 no3 0-5 nh4 0
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρες και Χρόνια πολλά.
Σε λίγες μέρες κάνω την επαναληπτική του nematol. Το ψάρι με τα πολλά σκουλίκια απεβίωσε δυστυχώς! ![]() Τα άλλα φαίνονται υγιέστατα. Κατάφερα να αγοράσω και tremazol, και λέω να κάνω την θεραπεία Κώστα. Έχω κάψει τον εγκέφαλο μου με την δοσολογία. ![]() Βάση των υπολογισμών που κάνω τα ml που μου βγαίνουν, στην συγκέντρωση 5 ή και 7,5 mg/l βγάζω παραπάνω ml απο όσα προτείνει η δοσολογία της sera που λέμε οτι είναι πολυ δυνατή. Για 150 λίτρα πόσα ml πρέπει να βάλω? Μην κάνω κάτι που θα είναι μοιραίο για τα ψαράκια. Ευχαριστώ και πάλι για όλες τις βοήθειες/πληροφορίες. Και συγχωρεσέ με για το πρήξιμο!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέα ψαράκια. | alex siak 1986 | Malawi | 30 | 30-03-12 13:03 |
Τα ψαράκια μου ! | GiWrGoS198 | Φωτογραφίες μελών | 3 | 08-03-12 23:22 |
SOS.Χάνω τα ψαράκια μου. | christos chr | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 8 | 28-05-07 15:46 |