|
|
||||
|
||||
![]()
Για τσιλλερ δεν ξερω πολλα αλλα επειδη και μενα δεν πιανουν τα χερια μου υπαρχουν ανεμιστηρακια με μανταλάκι ετοιμα ενυδρειακα συν ενα stc και βγαίνει πολυ πιο φτηνά
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Για αυτα τα λιτρα, μπορεις πολυ ωραια να κανεις ενα συστημα με stc-100 και ανεμιστηρακια. Μη νομιζεις οτι ειναι κατι ιδιαιτερα δυσκολο. Λιγη μελετη και μερακι θελει. Αν νομιζεις οτι δεν θα τα καταφερεις, ολο και καποιο απο τα παιδια εκει κατω θα σε βοηθησει. Το τρυπιμα του καπακιου ειναι αλλη ιστορια αν δεν θελεις σε καμια περιπτωση, φυσικα.
Για τις κατεψυγμενες τροφες, εδω θα βρεις τις απαντησεις σου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις καποιο προχειρο link να τα δω;τα ανεμιστηρακια τα ενυδρειακα.
|
|
||||
|
||||
![]()
http://aquariumshop.gr/product-categ...os-exoplismos/
http://www.aquamedor.gr/ell/categori...ling_aquariums
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστω πολυ!
|
|
||||
|
||||
![]()
Και με το chiller θα έχεις κατανάλωση ρεύματος συν ότι βγάζουν και αρκετή ζέστη!
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τετοια ετοιμα συστηματακια προσωπικα δεν τα πολυεμπιστευομαι. Αν για καποιο λογο σταματησει να δουλευει, αντε να βρεις τι φταιει. Παει για τα σκουπιδια. Ενω με τα ανεμιστηρακια pc, κοιτας λιγο την καλωδιωση και το φτιαχνεις ευκολα.
Και σε αποδοση, δεν ξερω αν ειναι τοσο δυνατα.
|
||||
|
||||
![]()
Σουπερ η λυση του chiller αλλα ...
Παράθεση:
Αν ναι, τοτε καλο θα ηταν να τα βαλεις κατω ολα μακροχρονα (κοστος αγορας και κοστος λειτουργιας). Και επισης μεσα σε αυτα να υπολογισεις και οτι θελεις και αντλια που θα γυριζει το νερο chiller-ενυδρειο και που κι αυτη εχει κοστος αγορας και καιει ρευμα 24/24ωρο (οχι οπως το chiller που καιει μονο οταν ψυχει). Επισης αν βαλεις το chiller μεσα στο δωματιο, μαλλον θα χρειαζεται να αναβει και το air-co του δωματιου, γιατι το chiller θα βγαζει ζεστη (οπως βγαζει το εξωτερικο μηχανημα ενος air-co) Προσωπικα η μονη λυση που ΔΕΝ θα επελεγα θα ηταν τα ετοιμα ανεμιστηρακια. Ακριβα και ψοφια. Πρεπει να ειναι και συνεχως ανοιχτο ολο το καπακι. Αν εχεις ψαρια που συνηθιζουν να πηδανε εκτος νερου, αυξημενο το ρισκο να τα μαζευεις απο το πατωμα. Τα ανεμιστηρακια PC ειναι πολυ φτηνα και καινε μηδεν ρευμα. Μονο μειονεκτημα η αυξημενη εξατμιση. (εξατμιση ετσι κι αλλιως θα εχεις το καλοκαιρι ομως)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μπερδεμα.... Ο Κώστας 12 με διαβεβαίωσε, πως το λειτουργεί τρία χρόνια χωρίς μεγάλη καταναλωση, δεν έχω λόγο να μην πιστέψω τον άνθρωπο που γνωρίζει απο πρώτο χερι τι πληρώνει. Τα ετοιμα ανεμιστήρια θα με εξυπηρετούσαν, γιατι δε θέλω να μπω στο τρυπακι να σκαψω καπάκια. ¶λλα, όπως λες, εφόσον η απόδοση είναι μάπα η κουβέντα τελειώνει για τέτοια λυση. Delta το έχω τονίσει οταν άνοιξα το thread, δεν πιάνουν τα χέρια μου με τα μερεμέτια. Η επιλογή του stc το ξέρω πως είναι μακραν η πιο οικονομική. Και πρακτική. Δεν το έχω όμως με συνδεσμολογίες, τρυπήματα κτλ. Δε νομίζω, πως θα το δω να δουλεύει αν έχει περάσει απο τα χεράκια μου. ![]() Επίσης, τι λες για αυτό; http://www.aquavivere.gr/eksoplismos...teco-e-chill-2 Αν και νομιζω πως δεν κάνει για ενυδρεία με καπακια, αλλα φαίνεται απο ένα βίντεο που είδα να είναι της προκοπής. Σε ευχαριστώ πολύ, πάντως, σε διαβάζω σε πολλά σχόλια και ξέρω πως έχει ιδιαίτερη βαρύτητα η γνώμη σου, γιατί πάντα επιχειρηματολογείς ενδελεχώς. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
DIY chiller | mhxninja | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 22-08-11 09:20 |
chiller??? | irongud | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 30-01-11 01:10 |
Aποριες, αποριες περισσοτερες αποριες | Nik25 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 24-05-07 12:51 |
DIY chiller... | Nik25 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 14-05-07 20:17 |
Chiller | manosdr | Έλεγχος θερμοκρασίας | 3 | 14-06-04 13:37 |