|
|
||||
|
||||
![]()
Τα φυτα δε τα πειραζουν οι συχνες αλλαγες. Το αντιθετο θα ελεγα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- τελικά θα πρέπει να κάνω κ άλλη μεγάλη αλλαγή ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 26-03-16 στις 20:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
σχεδόν 80% αλλαγή σήμερα κ 1 ώρα μετά είχα, αμμωνία : 0, νιτρώδη : <0,1 κ νιτρικά : 75. πριν την αλλαγή η αμμωνία ήταν στο 0.5.
θα χρειαστώ κ άλλη μεγάλη αλλαγή ? θέλει φαντασία πάντως για να αναγνωρίσεις τις τιμές οι φώτο είναι από την ίδια μέτρηση ΝΟ2 |
|
||||
|
||||
![]()
Για μέτρησε Νιτρικά και στο νερό της βρύσης σου
|
|||
|
|||
![]()
μόλις το έκανα κ έδειξε νιτρικά 0 .
νομίζω πως πρέπει να καθαρίσω το φίλτρο ... ![]() δεν το έχω ανοίξει από τη μέρα που ξεκίνησα το στρώσιμο. πως ξεπλένω την ελαφρόπετρα ? σε κουβά με νερό ενυδρείου τις ρίχνω όλες εκεί μέσα ή δεν χρειάζεται να τις βγάλω από την θέση τους ? μήπως είναι κ μια καλή ευκαιρία να κόψω λίγο σφουγγάρι κ να προσθέσω κ άλλη ελαφρόπετρα ? |
|
||||
|
||||
![]()
Τα πάντα τώρα στις αρχές θα τα ξεπλύνεις με νερό ενυδρείου, αργότερα αν έχεις ικανοποιητικό όγκο βιολογικού υλικού πλένεις τα σφουγγάρια και στη βρύση.
Αν νομίζεις πως τα σφουγγάρια είναι πολλά μπορείς να αφαιρέσεις και να τα αντικαταστήσεις με ελαφρόπετρα
|
|||
|
|||
![]()
το εσωτερικό φίλτρο που χρησιμοποιώ είναι δύο κομμάτια των 8εκ περίπου. στο ένα έχω βάλει ελαφρόπετρα κ στο άλλο άφησα το σφουγγάρι.
θέλω όμως να μειώσω κ την ροή μιας κ μου φαίνεται αρκετά δυνατή. αν μειώσω το σφουγγάρι κ αυξήσω την ελαφρόπετρα δεν θα είναι καλύτερα ? ------------------------- έβγαλα αρκετή καφέ γλίτσα η οποία δεν ξέρω από τι προήλθε. πίεσα όσο γινόταν το σφουγγάρι κ το σφήνωσα με καινούρια ελαφρόπετρα, έβαλα κ μερικά λίτρα νερό παραπάνω αλλά η ροή δεν φαίνεται να μειώθηκε. ελπίζω μόνο να μην χάλασα την βιολογία. είχα 3ppm αμμωνία πριν ξεκινήσω την διαδικασία. ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 28-03-16 στις 18:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο 60lt | billaras | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 99 | 26-01-15 23:28 |
60lt ενυδρείο, αλλαγή | DaltonGR | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 08-02-13 13:44 |
Αρχάριος.. Ενυδρείο 60lt | sv2gfx | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 30-10-09 14:02 |